Разследват фирма на Филип Киркоров за данъчни нарушения

Самият певец обаче не е преследван от властите ни
27 яну 2015 22:22, Александър Попов
6
Разследват фирма на Филип Киркоров за данъчни нарушения
Снимка: Булфото, ахрив

Компанията на известния руски певец от български произход Филип Киркоров е обвинена в нарушаване на данъчното законодателство на България, съобщи ТАСС.

Пред руската агенция представителят на окръжната прокуратура на Варна Радослав Лазаров е казал, че разследването се води по отношение на неизвестно лице по подозрение в извършване на данъчно престъпление от компанията "Филип Киркоров Инвестмент".

Разследване срещу самия Киркоров не се води, е подчертал Лазаров. Той е уточнил, че в съответствие с действащото законодателство срокът на разследване на подобен род престъпления е два месеца, но той може да бъде удължен.

Компанията на Филип Киркоров ще бъде разследвана за престъпления, свързани с недвижимо имущество. През 2013 г. певецът спечели дело за незаконна продажба на лични жилища и си получи обратно два луксозни апартамента с обща площ от 519 кв. м в комплекс "Порт Палас" във Варна на стойност няколко милиона евро.

Скандалът с незаконната продажба на апартаментите на Киркоров е възникнал през 2010 година. Чичото на певеца
неочаквано открил, че апартаментите на племенника му са продадени.

След три години съдът е признал, че документите, на базата на които недвижимата собственост е била продадена от бившия бизнес партньор на Киркоров - Пламен Маджаров, са фалшиви, и е анулирал сделката.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Филип Киркоров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Схемата: Дават апартамент на Киркоров в един комплекс безплатно и после взимат здрави пари от наивни братушки и нашенци. По тая схема Киркоров се е облажил с 60-70 апатамента, които после продава. Е ама и данъци на подареното да плаща май е забравил. А онова момче Пламен Маджуров го вкараха в затвора, защото беше си прибрало два от тях от Филипчо.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няколко милиона евро? Хахаха я вижте цените за кв.м. и ще хлъцнете. Даже да са успели да го излъжат да плати по 2000 ? кв.м. си остава 1 млн. ? , но това е умопомрачителна цена за онази глупост в чиито фундамент се разбиват вълните, а на 15 метра от прозорците е околовръстния път, за Златните. Я си погледнете мястото и задната му страна. Лятото по шосето потока е плътен, автобуси, камиони, леки коли... няма как да е 2000? за кв.м. там - НИКАК!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баща арменец, майка - руска еврейка, къде ли му е българския произход?