Музикалните риалитита са утъпкана пътека

Младият певец Вилислав Андреев пред Dnes.bg
Обновена: 25 юли 2015 11:36 | 25 юли 2015 11:16, Александър Попов
12
Музикалните риалитита са утъпкана пътека
Снимка: Личен архив

Преди малко повече от седмица Вилислав Андреев се завърна с поредния си приз от международен конкурс. Той спечели голямата награда "Гласът на Атлантико" на фестивала за нова поп песен Univer Song Тенерифе, Испания. Освен това направи впечатление и на известни западни композитори. 23-годишният изпълнител е ученик на известния търновски вокален педагог Венелина Пъневска, а в момента е студент в Националната музикална академия в София със специалност "Поп и джаз пеене".

Какви са неговите мечти за музикалната сцена, пред какви трудности се сблъскват младите изпълнители - вижте какво сподели той пред Dnes.bg.

Спечелил си няколко награди в чужбина, като че ли оставаш недооценен в България?

За мен всички тези успехи и постижения са много важни, защото ме стимулират и ми помагат да се развия в насоката, която съм избрал. Не бих казал, че се чувствам недооценен, защото тепърва ще разкривам, това което мога и ще се налагам на музикалния пазар. Смятам, че щом един човек е талантлив, труда му няма как да остане незабелязан.

Какви са трудностите, с които се сблъсква един млад изпълнител тук?

Трудностите са много, но най-голямото препятствие за един млад изпълнител е недоверието, с което се сблъскваме всички, тръгнали по този път. Ако си със силен характер и не се отказваш лесно - бориш се и успяваш, но ако не си...просто сменяш професията.

Каква е целта, която си си поставил за кариерата си у нас?

Искам да се наложа на българския музикален пазар, следвайки собствената си музикална линия. За мен един артист винаги трябва да бъде различен и да предлага на публиката разнообразие, защото еднообразието убива интереса. Обичам да експериментирам и за това ще се постарая със всеки следващ свой проект да изненадвам почитателите си, а и също така да ги увеличавам. Искам всяка следваща песен, която правя да бъде ниво над предходната!
 
Минавало ли ти е през главата да пробваш късмета си в чужбина?

Доста често ми задават този въпрос. Ако трябва да бъда честен, искаше ми се да уча пеене във Великобритания, но просто не можехме да си го позволим със семейството ми. Избрах България и не съжалявам за това. За момента смятам да остана тук, но в никакъв случай не казвам, че не искам да градя кариера и извън България.В крайна сметка живеем в отворен свят и можеш още утре да се качиш на самолета и да заминеш, където решиш и да опиташ късмета си. А и ето, вижте какво правят  румънците - техните изпълнители много бързо успяха да се наложат на световния пазар. Правят музика в Румъния и я продават по целия свят. Това не е невъзможно и може да се случи и при нас. Все пак тук има достатъчно талантливи и кадърни артисти.

Какво смяташ за музикалните риалити формати и защо досега не си участвал там?

Не съм участвал, защото не обичам да вървя по утъпкани пътеки и не искам да се поставям в рамки. За мен музиката освен бизнес, в крайна сметка е и изкуство. Както вече казах, искам да следвам своята музикална линия и за това избрах да тръгна сам по пътя си, без продуцентска компания зад гърба си. Само времето ще покаже дали ще успея да открия хората, с които да вървим заедно напред и да следваме общи интереси.

Върна се с награда от Испания и предложение за работа с чуждестранен композитор. Разкажи повече за участието си и плановете ти до края на тази година?

Да, съвсем скоро се завърнах от Испания, от където е и поредната ми голяма награда - "Гласът на Атлантика" на фестивала за нова авторска песен Univer Song. Конкурсът се проведе в Тенерифе и до финал бяха допуснати само 18 изпълнители. Имаше участници от цял свят и наистина битката за голямата награда беше много оспорвана. Представих се с дебютния си сингъл "Знаеш как" и наистина съм много щастлив и горд, че песента ми постигна такъв голям успех. Върнах се много зареден и веднага започвам работа по нова песен, която ще излезе началото на есента.
Освен наградата, с която се завърнах, получих и предоложение от и много известен шведски композитор, да работим заедно по съвместен проект. Той беше в журито и веднага след концерта дойде да се запознаем и ми предложи да работим заедно. Доколкото знам изпълнители, с които е работил са Риана и Ариана Гранде. В момента сме в процес на преговори.
 
Насочил си се към поп музиката, но вече и у нас се правят доста проекти, в които стиловете се смесват. Ти докъде може да стигнеш с експериментите?

Вече споменах, че обичам да експериментирам и да правя различни неща. В момента съм се насочил към песни с денс звучене, но искам да направя и R&B парче, а също така бих направил и етно парче, или по-скоро денс парче с включени етно елементи. В световен мащаб това е доста честа практика и е срамота да имаме толкова красив фолклор, а да не се възползваме от него. Ще ви дам пример с парчето на Джейсън Деруло - "Breathing", в което през цялото време звучат мотиви от български фолклор. Имам много интересни идеи за различни проекти, но времето ще покаже кои от тях ще осъществя. За момента ще работя по по-комерсиални парчета, но съм отворен за всякакви предложения за различни проекти или колаборации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Вилислав Андреев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пренаситиха телевизията с музикалин Риалита по американсик образец - където Дисни Чанел създава звезди на 15 години. каков стана с майли Сайръс - пропи се. С Дъжъстин Блийбър? къде са половината им звезди? само селена гомес се наложи.същото е и тук - Мюзик Айдъл, Стар Академи, Танцувай с мен, Денсинг Стар, като две капки вода и още знайни и незнайни формати за пеене - пренасищат с пеещи младежи, после се чудят че няма пазар за тях. А продуцентите са 10-12 човека - магърдича, денис, Дилов, миро
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Присъствал съм на конкурс в който трите деца които бяха наградени пееха фалшифо, а две от децата с утешителин награди пееха прекрасно, но нали майките на децаат спечелили първитед ве места бяха дали пари за издаването на албума и подпомагането на организацията по конкурса.......В слрумая с Дони - много талантливи деца не бяха допуснати въпреки че всичик други в журито ги харесвали. В другото жури всичок текло по мед и вода. Явно Дони е очаквал да му бутнат нещо.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Музикалните риалита с а едан голяма измама. В тях половината жури е или на Семеене и приятелски принцип - Слави- Дони -Нети.или на принципа - дай 20 000 лева за да те включа, пък хората ще те гледат.Конкурсите са нагласени хора като синъ на валя Балкансак или певиците на Слави се явяват да пеят заедно със световон неизвестни певци....и естесвено стигат до финалите....известни хора пеят с неизвестни и се съревновават с тях.
7
0
 
0
 
! Отговори
Nekoja si Tam преди 8 години
Утъпкана пътека ли? Колко от участниците имат успешна певческа кариера след това, да не говорим това дали имат тотални хитове.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До vesko02Българин в музикалните среди няма успял зад граница. В Сащ успяват шведски артисти като Икона Поп и Авачи. Най-важен за един музикант е успеха в Сащ
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГошуАз и без да слушам нещо друго издържаш 10 секунди.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лъжат 20 артиста, че ще ги направят звезди. Показват го няколко месеца по тв-то и след това хората ги забравят.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реалититатата! Пръц! :)
2
1
 
5
 
! Отговори
Stefan преди 8 години
Браво! Талантлив и интелигентен младеж! Успехи :)
1
0
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Успехи зад граница ,у нас нищо ,пич няма ли кой да те запознае с някой Халваджиан.