Нов музикален фестивал ще подкрепя BG музиката

Първото издание ще бъде в Сандански следващата година
1
Нов музикален фестивал ще подкрепя BG музиката
Денис Касъмов и Емил Димитров-син. Снимка: BG Music Festival

На стилно събитие в София бе поставено началото на първия по рода си музикален фестивал за модерна комерсиална авторска българска музика.

"BG Music Festival" ще бъде ежегоден национален форум, който дава изява на артисти–изпълнители с нови авторски песни в стиловете на съвременната популярна музика – поп, рок, хип-хоп, R&B, dance, клубен, електронен и всички останали стилове и подстилове в модерното комерсиално музикално изкуство.

Организаторите от музикална телевизия BG Music Channel, в лицето на Директора на фестивала Денис Касъмов, обявиха амбициите и целите, които си поставят - създаване на нова съвременна комерсиална авторска музика в България, възможност за национална и международна изява на млади български артист-изпълнители и автори в контекста на европейската и световна модерност и изграждане и утвърждаване на фестивала като традиционен културен форум.

Първото издание на "BG Music Festival" ще бъде на 9 и 10 юни следващата година в Сандански. Лично кметът на града Кирил Котев обяви на събитието домакинството си.

Според регламента, на феста ще могат да участват певци между 16 и 40 години, като песните им не трябва да са публично изпълнявани преди 1 януари 2017 г. До началото на месец март пък ще се събират песните за участие, след което следва селекция от компетентно жури и класираните първи 20 музикални произведения ще се борят за наградите на фестивала.

На първото парти на фестивала пристигнаха голяма част от родните изпълните, сред които Лора Караджова, Сантра, Кристина Димитрова, Елица Тодорова, Мария Грънчарова, група Скандау, Искрен Пецов, Ghettoman, Преслава Пейчева и група "ТЕ", Ivy, близначките Алекс и Влади от X-Factor, Jay Cee, водещите Ники Кънчев и Кака Лара, Емил Димитров – син и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: BG Music ChannelBG Music Festival
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
mima преди 7 години
До Анонименkade moja dase zapisia
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Йеее - Искрен Пецов! "Лъжеш, че Пееш"!Единствено интелекта на жена му засенчва музикалния му талант.