Кристиан Костов ще ни представя на Евровизия

Той спечели конкурса на БНТ с песента "Beautiful Mess"
13 мар 2017 12:07, Александър Попов
35
Кристиан Костов ще ни представя на Евровизия
Снимка: БНТ

Младият изпълнител Кристиан Костов ще представи България на Евровизия през май в украинската столица Киев.

Според предварително изтегления жребий, България е във втория полуфинал на музикалното състезание, който ще започне в 22:00 часа българско време на 11 май. Тогава за българския представител ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави.

"Това е най-големият и вълнуващ подарък, който можех да получа 2 дни, преди да навърша 17 години. Новината, че съм избран да представя България на тази престижна сцена ме кара да се чувствам безкрайно щастлив, но и отговорен пред всички българи. От избраните участници досега, се очертава да съм най-младият, което ми се случва често. Но точно това ме мотивира да покажа, че е важно колко е голямо сърцето, таланта и вдъхновението", сподели Кристиан Костов.

Кристиан нашумя като финалист от четъртия сезон на музикалното риалити X Factor. Дебютният му сингъл "Не си за мен" оглави националната класация на най-излъчваните български песни в ефир за две седмици, а песента на Pavell & Venci Venc’ с негово участие - "Вдигам Level", беше лидер в официалната класация 14 поредни седмици.

Песента, която Кристиан Костов ще представи на Евровизия 2017, е озаглавена "Beautiful Mess". Зад проекта стоят композиторите и музикални продуценти Борислав Миланов (България), Себастиан Арман (Австрия) и Йоаким Бо Персон (Швеция), които реализираха зад "If love was a crime" на Поли Генова. Сега към тях са се присъединили Алекс Омар и Александър В. Блей.

В БНТ постъпиха общо 11 кандидатури с предложение за българското участие в Евровизия 2017, които включваха песен, изпълнител и концепция за сценично представяне. Предварителна селекция от страна на обществената телевизия допусна до участие 6 предложения, които отговарят на всички посочени от медията изисквания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
kristian kostov преди 6 години
До Изгърбич Задвратянneznam koj e toj.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гери-Никол беше избрана от фенове в интернет анкета без никаква връзка с конкурса, на който се кандидатства с неиздавана песен и сценична концепция. Дали тази изпълнителка изобщо е кандидатствала, няма никаква информация. Аз от тези клевети нещо не разбрах кой на кого платил, Саня на БНТ или БНТ на Саня. Ами Саня да се радва тогава, че има повече пари от Гери-Никол, която беше другата наклеветена. Резултатът от кокурса е просто този, че са писали заслужена шестица на отличника.
27
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Руски гей Кристиян да ходи да си представя тъпата Русия а не България! Ние трябва да пратим наш бг изпълнител - нещо повече,още миналият месец всички избраха Гери-Никол и беше ясно че тя ще ни представя,а сега изведнъж пращаме тоя смотан руснак и то защото си е платил един куп пари,благодарение на Саня! Жалка картинка!
26
1
 
4
 
! Отговори
Хихууу преди 7 години
Добър избор,в България все от женски пол жънат успехи сред младите изпълнители,трябва да си имаме и ние едно момче,нищо че е наполовина руснак.
25
2
 
2
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Песента излезе отдавна даже се котира много добре. Според букмейкърите сме 4-5 място. Пак спите днес.бг.
24
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момчето е страхотно, проблем ще бъде песента.Миналата година композитор на песента беше онова нямащо нищо общо с музиката Графа и нали видяхте какво стана.Дано сега да намерят истински композитор - не такъв дето иска, ама не може.Успех на Кристиян
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Оня бяс Рут Колева се оказа права - ако не е Гери-Никол, вариант Б е протежето Кристиан Костов на Саня Армутлиева."Какво значи "протеже"? Тя му е продуцент. И това не е "вариант Б", а истинският конкурс, за който Колева имаше предварителна информация от вътрешен човек. И доказва, че това за плащането на Гери-Никол е чиста клевета, за която и самата изпълнителка, и БНТ би трябвало да я съдят.
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудесна новина! Точно за това прекрасно дете си мислех като за най-подходящ кандидат. Дано песента да е хубава, и късмет.
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това си е някакъв псевдоконкурс. Първо в самите държави някой си избира кой да е участника. Може би след АББА и Селин Дион никой твърдо задържал се на световна сцена не е имало. Онова нещо дето не се разбра дали е с вурст или е без вурст, още повече ме отврати от този конкурс.
20
2
 
11
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До АнонименВземи единия псевдоконкурс удари другия.
19
8
 
10
 
! Отговори
тТт преди 7 години
Ха!!! И какво стана сега?! Оня бяс Рут Колева се оказа права - ако не е Гери-Никол, вариант Б е протежето Кристиан Костов на Саня Армутлиева.Е сега вече става весело! :)
18
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕлМного се радвам.... Харесвам го - много талантлив, позитивен и симпатичен младеж. Дано има успех!
17
6
 
9
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
чий е тоя Поли Генов? за един приятел питам
16
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако се усети на кои чичаци да разтваря бузки ще пожъне голям ........ успех...
15
10
 
13
 
! Отговори
в детската Евровизия преди 7 години
Това момче в детската Евровизия ли ще участва?
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този конкурс абсолятно никога не го гледам.За Европа има ЕМА- европейски музикални награди на МТВ
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Can't wait!!Може и български продуцент да го издигне до нивото на Джъстин.Просто бг продуцентите налагат бг артистите да записват на български, за да може песента лесно да стане хит България и това намалява част от аудиторията извън България.
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей че сладко, много се радвам, че ще е Кристиян. Момчето има талант, пее, танцува, хубав е, симпатичен. Само че ми е малко странно дали не противоречи на условията на конкурса да ни представя непълнолетен. Все пак има детска евровизия. Нищо де, желая му късмет. И все пак, остава един горчив привкус от това, че конкурсът в БГ беше напълно непрозрачен и изобщо не е ясно кой, как и защо е спечелил
11
7
 
8
 
! Отговори
Can't wait!! преди 7 години
Честитоооо, този ще е вторият Джъстин Бийбър, запомнете. Трябва му поле за световна изява, да го забележат чужди продуценти и Евровизията е много добре попадение за това. Не съм му фен, обаче ако му дадат хубави песни хитове, може и да му стана :) Че има талант, има, малко трябва да си шлифова гласа.. Ама супермлад за Евровизията!
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БацковецаКато цяло най-комерсиалните артисти трудно се навиват да пеят на Евровизия.Пък Кристият ще пее - искам да купя самолет на мама