Веселин Маринов иска цензура: Не може псувните да са форма на протест!

Трябва да има вече някаква намеса срещу вулгарните текстове, смята певецът
27 апр 2017 10:31, Александър Попов
46
Веселин Маринов иска цензура: Не може псувните да са форма на протест!
Снимка: Булфото

Веселин Маринов се обяви срещу вулгарните текстове в българската музика и изрази надежда, че хората ще върнат интереса към хубавите шлагери.

Той призна, че негов кумир е бил Емил Димитров.

"Там е зародиша на моята любов към шлагера, хубавия текст. Като че ли само аз и колегите от моята генерация държим на правилния изказ, качествените рими. Съвременната музика не е тази, която правеха творци като Евтим Евтимов, който ми беше като баща. Сега се акцентира върху други ценности, които не кореспондират с моя начин на мислене. Не мога да не призная, че това е съвременната музика. Вярвам, че когато се износи ще се върне желанието на хората да слушат шлагери, към добрата литературна основа, ще се изчистим от ориентализма, които носят заряда на възпитателното. Има автори, които поддържат огънче, докато дойде мига. Може би и държавата ще се усети. Не искам да обидя други изпълнители, но този рап... Такава свобода. Не мога да приема, че такива псувни и аморални текстове се крият зад абревиатури като протест. Децата поемат такава информация. Трябва да има някакъв контрол вече, да се върви без никакво ограничение на текстовете. Аз не ги чувам, защото не слушам такава музика, но на няколко пъти попадам по време на срещи в заведения. Има такива текстове, че аз не мога ди си позволя подобни думи да кажа на приятели, камо ли да излиза в ефир. А това са любимци на младите хора", заяви пред телевизия Планета певецът.

Наскоро певецът зарадва почитателите си с новия си самостоятелен албум "Представи си...". Това е неговият 28 в неговата кариера.

"Имам чувството, че цяла вечност не съм представял нови песни пред почитателите си, тъй като миналата година ми беше юбилейна и не издадох нов албум", казва певецът.

Изпълнителят вече стартира своето пролетно турне, което тази година ще бъде подчинено изцяло на песните от новия му албум. Певецът ще изнесе концерти в Дряново, Севлиево, Червен бряг, Правец, Враца, Монтана, Ботевград, Тетевен, Силистра, Русе, Плевен, Велико Търново и в още много други български градове.

Пролетното турне на Веселин Маринов ще завърши през през юни, когато певецът и екипът му ще си вземат кратка почивка. След което започва подготовката за традиционното лятно турне, което ще е факт вече 21-ва година и ще започне на 26 юли в разгара на летния сезон.

"Очакват го с нетърпение. Пишат ми писма, питат ме кога в кой морски град ще бъдем, за да си планират почивката по това време. Самата подготовка за летните концерти отнема много време. Те са коренно различни. Най-интересното е, че на концертите във Варна и Бургас, съответно на 29 юли и 3 август, за първи път ще бъда с голям оркестър и в провинцията, както беше в "Арена Армеец". Така ще направя една хубава подготовка за голямото представление на 23 ноември, което ще имаме в зала 1 на НДК за официалното представяне на албума "Представи си...", допълва изпълнителят.

"Заглавната песен “Представи си...” показва моите желания да има свят, в който няма лоши новини, в който всеки е намерил любовта и няма тъжни и студени хора. Такива неща все още вярвам, че могат да ми се случат, съдейки по хората, с които общувам. Това е посланието на целия албум. Много е светъл, няма тъжно настроение, няма социални песни, както много често се случва в моите албуми – патриотични, за родния край, теми, които са ми много близки. Този албум е много любовен. Имах потребност от такова нещо", допълва Маринов.

Той засегна и трудностите в днешно време за изпълнителите, свързани с интернет.

"Сега социалните мрежи, сайтовете за видеосподеляне, омаловажават успеха на изпълнителите. Защото всички песни може да ги слушаш, теглиш. Тиражите паднаха, фирмите се чудят откъде да акумулират приходи за новите проекти. Правя около 70 концерта на година, продавам албумите си по време на тях. Емоцията, която сме преживели по време на концерта, разговорите след тях с моите почитатели - това провокира интерес към закупуване на албумите. Моите албуми са малко по-луксозни и се купуват за подаръци, което ме радва", разкрива още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Веселин Маринов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веско е уникален певец със страхотни песни,Веско пълни зали без да му се налага да си показва гъззза.Какво да кажем за яката дууупара на Гери Никол освен гол да го бара
39
0
 
50
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Има достатъчно качествена съвременна музика и ценители, които я слушат. Примерно миналата неделя гостува един стойностен изпълнител, композитор и продуцент Peter Tagtgren и въпреки сериозното закъснение Mixtape беше пълен с изключително възпитана и отдадена публика, живото изпълнение беше невероятно и нямаше грам простотии и плейбек. Човекът завладява с изкуството си , въпреки че не е учил в консерватория и не мрънка, че държавата му е длъжна за каквото и да е било, а работи наистина здраво.
38
2
 
5
 
! Отговори
Криско преди 6 години
Аве червей, я покажи на тия хора как са мяташ, как са потиш, колко са раздаваш. Нидей говори за новата музика. Както е казал известния хан Омуртаг за ценностите през 820-та година - "Дупето пантера, джамове карера!"
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълнил Зала Армеец, ама както герберастите я пълнят - с платените автобуси и кебапчета и бира плюс разходка в София за порвинциалистите.
36
7
 
2
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Всеки изпълнител си има определена аудитория . Веско Маринов пее за българите ! ........".АЗ ЗНАМ БЪЛГАРИО ...АЗ ЗНАМ , ЧЕ НЯМА ДРУГА ......" - аз съм перничанин на възраст .
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
спондж боб
34
2
 
14
 
! Отговори
бг преди 6 години
Прав е Веско Маринов .опростачването и ци га низацията на нацията започва с песните ,които се слушат , а просташка нация лесно става робска нация.
33
8
 
11
 
! Отговори
майками преди 6 години
Колкото и да се гаврите малки комплексарчета , на пръсти се броят изпълнителите , които препълват Арена Армеец . Давайте въздухари, хейта е вашата сила .
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веско не се поти, тялото му плаче докато пее!
31
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя не мже да пее, а само се поти. Добре че са ГЕРБ да го лансират и медиите им да ни го натрапват.
30
5
 
8
 
! Отговори
Перник преди 6 години
Веселин Маринов продаде в Перник 3 диска от новия си албум.Които сам дойде да си купи.
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такава шушу-мига като тоя. Може би само приятелят му Цветанов.
28
1
 
4
 
! Отговори
законопроект на Цв.Ц преди 6 години
1.1.Всеки българин, минимум два пъти годишно на концерт на ВескУ !!!1.2.За чужденците пребиваващи в България, един път годишно !!! Ха, *** ха !
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА който е завършил консерваторията сега ли да си сканира дипломата за доказателство или ще го проверите в регистрите на МОН. Аз си мислих, че музика могат да слушат и хора без музикално образование! Но сега разбирам липсата на слушаемост за Веско - малко музикални гении има в България и не могат да му изкупят 28-те албума!
26
5
 
13
 
! Отговори
металист преди 6 години
еми Весо, правете качествена музика, и хората ще ви слушат! Ще обърнат гръб на рапа! просто! Всички ревете, че не ви се дава сцена, нямало зрители, а като дойде АЦ/ДЦ - 60 000 на В. Левски...Това е рецептата. Иначе ще въртим чалга и рап, и така...
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От музея с восъчните фигури събирали восък, много восък. Ще правят звездите ни Гери и Никол, дето имат общ ... да кажем ханш!
24
1
 
19
 
! Отговори
Гочо от Стара Загора преди 6 години
Бях си оставил 2 билета за концерт на Веско Маринов на таблото на колата. Нощеска някакъв *** ми е счупил предното стъкло и е оставил още 4!
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетох две изречения и ми се приспа.
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз искам цензура, но на тъпата соц естрада и халтура
21
2
 
17
 
! Отговори
бивша учителка преди 6 години
Има един разказ "Другоселец", изучаваше се в училище. Другоселецът е учтив, а местните мъже / в кръчмата/ се държат враждебно. Ситуацията се променя, след като другоселецът изпсува, тогава го приемат за "нормален" като тях.За стотина години малко се е променило. Пак кръчмарори и лентяи са на предна линия, пак със същия мисловен капацитет.