Български и чуждестранни гости на Sea Garden Festival в Бургас

DJ Vadim и Yarah Bravo, Рут Колева и “Ревю” са само някои от обявените участници
Спонсорирано съдържание | 22 юли 2014 08:56, Екип на Dnes.bg
Български и чуждестранни гости на Sea Garden Festival в Бургас
Снимка: Sea Garden Festival

На 9 август Летният театър в Бургас ще е домакин на най-новия български музикален фестивал Sea Garden Festival, който се организира с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills. Фестивалът ще зарадва почитателите на качествената музика с микс от изпълнения на живо и DJ сетове от чуждестранни и български изпълнители.

Сред основните гости на събитието ще са винаги добрият тандем на R&B изпълнителката Yarah Bravo и нейният верен другар DJ Vadim. Меломаните ще могат да се насладят и на силната страна на българската музикална сцена в лицето на Рут Колева и любимата на няколко поколения група "Ревю".

Със свое шоу към лятното събитие ще се присъединят и деветчленният състав на провокативния Бичето, реге, дъб и афробийт вибрациите на група Rebelites, както и джаз изтънчеността на пианиста Васил Пармаков и контрабасиста Димитър Карамфилов. Емоциите ще подсилват и няколко популярни диджеи от българските клубове.

От години комбинацията между DJ Vadim и Yarah Bravo не спира да носи усмивки на многобройните им фенове по целия свят. Сладкият, гъделичкащ глас на певицата, израснала в Швеция в семейството на чилиец и бразилка, е живото доказателство, че в съвременната R&B и соул музика има място не само за секси визия, но и за талант, идващ дълбоко от сърцето.

А този талант влиза в идеален ритъм и такт с помощта на продуцентските способности на хип-хоп и бийт звездата, родена в Ленинград, израснала в Лондон и подвизаваща се в момента в Ню Йорк - DJ Vadim.

Истинските ветерани в българските ню-уейв среди, група „Ревю” от над 26 години доказват, че водопадите могат да имат директор и че музиката им не е само „Ала бала”. Затова и концертите на Васил Гюров и компания винаги са радост за ухото не само в клубовете и по сцените в България, но и в чужбина, а на Sea Garden Festival ще можем да чуем както любими техни класики, така и някои от по-новите им парчета.

Новата българската следа в соул и ню джаз музиката Рут Колева пък обещава час и половина, изпълнени с авторска музика и преработки на някои от любимите си вдъхновения. Заедно с пианиста и тромпетист Филип Александров и с барабаниста Васил Вутев един от най-разпознаваемите нови български гласове създава емоционално музикално преживяване, отвело името Рут Колева на сцени като лондонския клуб Jazz Cafe, виенския Waves, както и на музикалния пазар не само в България и Европа, но и в Япония.

Върбан Тодоров, познат повече като Бичето, съвсем смело твърди, че е „номер 1 и иде от село”, а тази година е подготвил няколко нови песни, с които да зарадва феновете си след дълго отсъствие. След като през 2001 г. постигна наистина пословична слава с парчетата "Идем" и ""Номер 1" и един-единствен издаден сингъл, Бичето ще излезе на сцената в Бургас с целия си деветчленен бенд и само един Господ знае какво ще се случи оттам нататък.

Сравнително младата, но за сметка на това много талантлива и вече популярна група Rebelites ще се погрижи да смъкне всякакво напрежение и грижи до реге, дъб и афробийт ниво. Проектът на двама от основателите на Root Souljah съществува от 2011 г., но вече е обиколил завидно количество фестивали и клубни сцени, за да докаже, че реге и дъб вибрациите могат да имат и българска жилка. За автентичното им звучене допринася и намесата на двамата вокалисти - етиопецът Bisrat Mojo и благият глас на Михаил Люлев.

Васил Пармаков е известен като един от най-добрите български джаз пианисти, а в комбинация с контрабаса на Димитър Карамфилов се създава наистина вълшебна атмосфера. Двамата имат зад гърба си завиден опит, свирейки от деца. През 1994 г. Пармаков издава и първия си солов албум Lombroso заедно с британския саксофонист Анди Скофилд, а мнозина вероятно помнят и групата, която основава по-късно - "Зона Ц", с три издадени албума. За известно време е музикален директор и на групата в турнето на Йълдъз Ибрахимова, а освен това свири неведнъж с имена като Теодисий Спасов, Иво Папазов - Ибряма, Анатоли Вапиров, Христо Йоцов, Стоян Янкулов, Симеон Ерев, Майкъл Шифърл и Ленърд Абърг.

За високия градус на парти настроението ще се грижат и някои от най-качествените представители на българската диджей гилдия. Публиката може да се подготви за диско и буги тръпки от Ramsey Hercules, качествена фънк, бийт и хип-хоп селекция от Pheel и Funktool, бразилски и груви ритми от Ihou, приятна хаус и електро лежерност от Valentine, най-доброто и най-новото от съвременната музикална сцена от тандема Sirius & Methodikal, както и силна смесица от звуци, които предизвикват желание за танци, от Peter Skoog, Selector Stiliyan и Добо Марзов.

Освен с музика новият фестивал Sea Garden Festival ще изпълни Летния театър в Морската градина и с цветове. Това ще стане с помощта на един от основните му гости, който ще има своя собствена сцена, а именно провелият се неотдавна за първи път и с голям успех в София - Фестивал на цветовете "Холи".  Цветното забавление е вдъхновено от популярна индийска традиция, обединяваща хората в името на толерантността, равенството и любовта между хората. В Индия това е ежегодна традиция, в която млади и стари, независимо от техния пол и положение в обществото, излизат заедно по улиците и парковете на Индия, като разпръскват във въздуха и един върху друг цветен прах и вода, пеят, танцуват и се забавляват в името на новото начало.

След събитието в София на 21 юни 2014 г. на стадион „Академик”, Бургас ще е вторият град в България, който ще посрещне цветната експлозия и ще потопи присъстващите в море от цветове, музика, танци и любов. Сцената на Фестивал на цветовете на Sea Garden Festival ще отвори врати в 14:00 ч., като на всеки кръгъл час до 23:00 ч. феновете ще могат да се включат в масовите цветни експлозии.

Билети за Sea Garden Festival на 9 август, който се провежда с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills, вече се предлагат в мрежата на "Ивентим" на цена 12 лв.

За повече информация и още вести около фестивала може да следите страницата му във Facebook, както и да го откриете в Instagram, Twitter и Tumblr.


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации