Конкурс „Най-добра българска фирма на годината“

220 български компании взеха участие в конкурса, организиран от Fibank
Спонсорирано съдържание | Обновена: 20 ное 2014 11:51 | 20 ное 2014 11:51, Екип на Dnes.bg
Конкурс „Най-добра българска фирма на годината“
Снимка: Fibank

"ПОБЕДА" АД спечели приза в категория „Средни и големи фирми“ в конкурса „Най-добра българска фирма на годината“. Компанията е основана през 1929 г. и е един от водещите производители на захарни изделия в България.

Подгласници в една от основните категории станаха фирмите "ФЕРМАТА" АД (производство на месни продукти) и "РУДИ-АН" ЕООД (производство на мебели за дома и офиса).

В категорията „Микро и малки български фирми“ отличие получи „АТМ ЕЛЕКТРОНИКС“ ООД. Компанията предлага комплексни услуги в областта на асемблирането на електронни печатни платки, монтаж на модули и системи. На второ и трето място бяха класирани съответно фирма „ИЛИНА“ ООД, които се занимават с производство на алуминиева и pvc дограма, и "ГЛАСКО" ООД – производител на качествено обработени стъкла и огледала.

Отличие в категория „Стартиращ бизнес” получи образователният портал „УЧА.СЕ”, следван от ИТ компанията „АКСИДИА” АД и производителят на системи за изпълнение на парашутни скокове - “АДВАНСЕД ПАРАШУТ СИСТЕМС” ЕООД”.

За фаворит на публиката, след оспорвано гласуване на сайта на конкурса, бе избрана компанията „ЕВРО ГЕЙМС ТЕХНОЛОДЖИ“ ООД, която произвежда игрални автомати и е една от най-бързо развиващите се фирми в световната казино индустрия.

В тазгодишното издание на конкурса организаторите дадоха награда и в новата категория - „Внедряване на иновации“. Първенец в категорията е технологичната компания "СИСКОМ ТРЕЙДИНГ" ООД, която е специализирана в разработване и внедряване на информационни системи. Второто място зае габровският гигант за машиностроене "МЕХАТРОНИКА", следван от фирма "МОБАЙЛ СИСТЕМС" ООД, която разработва софтуерни решения и приложения за мобилни устройства.

„Всеки ден в България се раждат добри идеи, но за съжаление голяма част от тях не се осъществяват, ако някой не ги подкрепи. Затова решихме за следващото издание на конкурса да въведем още една категория в нашата инициатива - „Проектно финансиране на бизнес таланти“, с която Първа инвестиционна банка ще предостави финансова подкрепа на избрани от жури бизнес проекти”, обяви Васил Христов – изпълнителен директор на Fibank и член на журито на конкурса.

Останалите членове на журито са: Светла Костадинова – изпълнителен директор на Института за пазарна икономика; Венелина Гочева – управител на Медийна група „България Холдинг“; Емил Хърсев – финансист; Лъчезар Богданов – управляващ партньор в „Индъстри уоч“; Йордан Матеев – главен редактор на списание „Forbes” – България и Кънчо Стойчев – социолог.
 


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации