Близо 180 компании от 12 държави ще участват на Булмедика/Булдентал 2015

Форум представя актуална информация за новостите в хуманната и дентална медицина
Спонсорирано съдържание | Обновена: 14 май 2015 08:06 | 11 май 2015 08:21, Екип на Dnes.bg
Близо 180 компании от 12 държави ще участват на Булмедика/Булдентал 2015

За 49-и път специализираната изложба БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ  ще срещне професионалистите, които ще могат да открият актуална информация за новостите в хуманната и денталната медицина. Това ще се случи от 13 до 15 май в Интер Експо Център. През 2015 г. на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ ще вземат участие близо 180 фирми директни изложители. Чуждестранното участие и тази година е много силно. До момента компании от 12 държави - Германия, Гърция, Испания, Италия, Полша, Унгария, Китай, Корея, Пакистан, Тайван, Румъния, Русия ще представят своите нови и успешни продукти.

Професионалистите ще имат възможност да разгледат новостите и да открият решения за своята медицинска практика.

Световни новости пристигат в България

Сред интересните продукти са ново поколение интегрирани операционни зали. Те дават възможност за контрол на цялото оборудване от една точка. Функцията „Телемедицина“ позволява осъществяване на аудиовизуална връзка с консултант от всяка една точка на света или аудитория с цел обучение. Камери пък се вграждат в операционните лампи и предлагат наблюдение в реално време на операции. Система за онлайн холтер наблюдение позволява следенето на сърдечната дейност на пациента в реално време в естествената му среда. На БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ тази година ще бъде представен първия български многофункционален апарат за физиотерапия с възможност за последователно и/или едновременно прилагане на електротерапия, ултразвукова терапия, лазертерапия, магнитотерапия и вакуумтерапия. Модерна апаратура за компютърна диагностика на стъпалото ще бъде друг впечатляващ продукт на изложението.

Сред новостите са и продукти като универсален фотополимеризиращ композит - промяна в парадигмата на възстановителната дентална медицина посредством иновативна цветова схема. Професионалистите могат да видят революцията на стъкления хибрид - възстановителен материал за пациенти от 7 до 77 години. Двата продукта са били представени за пръв път на най-голямото изложение в денталната индустрия – IDS в Кьолн през март. На изложението посетителите ще научат повече за първата паста-конец за временна ретракция на гингивата, чиято премиера също се състоя на IDS 2015.

Водещи професионалисти предлагат успешни практики

Съпътстващата програма също е богата с много интересни събития, обучения и демонстрации. Националнатга пациентска организация с лектор д-р Иван Вецев ще проведе форум за значението на здравните досиета за пациентите. Други водещи теми са успешни практики за повишаване ефективността на денталните услуги и привличане на клиенти, с мениджмънт на биофилма. По време на изложението ще бъде учредена неправителствена организация, която ще развива телемедицината в България.

Доказани професионалисти ще направят обучения на специалистите в бранша. Джанфранко Политано, съосновател на Bio Emulation ще представи новости във възстановителната стоматология. Еммануела Рози, маркетинг мениджър на Medical Promotions ще предложи успешни практики за популяризиране на денталната практика и привличане на повече клиенти. Dental Tribune – България за трети път ще организира симпозиум „Имплантология от следващо поколение“.
Специалистите ще видят демонстрации на КАД-КАМ системи, имплантологична операция на живо и други.

Безплатни акции за проблеми с щитовидната жлеза, диабет, наднормено тегло

Националната пациентска организация ще направи консултации за проблеми с щитовидната жлеза, ще прави тестове за вирусните хепатити B и C. Националното сдружение „Диабет, предиабет и метаболитен синдром” ще проведе скрининг за диабет и наднормено тегло.

Тази година Българският червен кръст ще наблегне на ефективността на своите младежки екипи при работа по време на кризи. На изложението участват и Централната медицинска библиотека – София, Медицинският университет в Плевен, Медицинският колеж „Йорданка Филаретова“- София. Така на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ всички, от студентите до специалистите с практика, може да научат повече за своето образование, кариера и развитие.

Традиционно изложбата се организира под патронажа на Министерството на здравеопазването и с подкрепата на съсловните организации в сектора Български лекарски съюз, Български зъболекарски съюз, Български фармацевтичен съюз.

БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ ще бъде отворена за посетители всеки ден от 13 до 15 май 2015 г. от 9.30 часа до 18.00 часа. Всички посетители могат да ползват срещу заплащане буферния паркинг при метростанция “Интер Експо Център – Цариградско шосе”. Входът за изложбата тази година ще бъде 3 лева, а с покани - безплатен.

Повече за изложбата, програмата и новостите тази година ще видите на http://bulmedica.bg/bg.
 


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации