Лятно кино соаре в градината на Гранд Хотел София

Насладете се на избрани филми със специално кино меню под открито небе
Спонсорирано съдържание | Обновена: 3 юли 2015 11:46 | 3 юли 2015 07:48, Екип на Dnes.bg
Лятно кино соаре в градината на Гранд Хотел София

През юли и август градината на Гранд Хотел София ще се превърне в място за ценителите на киното, или иначе казано – Лятно кино соаре. По време на кино вечерите в Гранд Кафе ще се насладите на избрани филми със специално кино меню под открито небе.

Първата дата е 9 юли, когато ще се прожектира филмът "Диви истории" (Аржентина-Испания), а програмата на кино соарето продължава със заглавия като българския филм "Урок" (16 юли), индийския "Кутия за храна" (30 юли), "Цирк Колумбия" (13 август) и "Храна за душата“ (27 август).

Кино менюто за вечерите включва чаша вино или бира, поднесени с домашни солети с пармезан или домашен зеленчуков чипс, плато с брускети, домашно приготвени сладолед и шоколад.

Цената на билетите е 29 лева и е необходимо само да резервирате предварително вашите места. Началото на прожекциите е 21 ч. Лятното кино соаре в Гранд Хотел София се организира съвместно със София Филм Фест.

Лятно кино соаре се намира в градината на Гранд Хотел София, ул. Гурко № 1, телефон 02/811 0 940, а програмата може да видите на www.grandhotelsofia.bg

Филмите:

9 юли 2015 г. /четвъртък/,  21 ч.
• ДИВИ ИСТОРИИ (Wild Tales)

Аржентина-Испания, 2014, 122 мин, Режисьор: Дамиан Шифрон
В ролите: Лиляна Акерман, Луис Мануел Алтамарино Гарсия, Алехандро Анхелини, Дамиан Бенитес, Кристина Бланко, Оскар Мартинес, Ерика Ривас, Рикардо Дарин и др.

Диви истории е съставен от шест отделни сюжета. Истории за любовна измяна, завръщане на миналото, трагедия или дори насилие, което можем да открием във всеки ежедневен детайл. Желанието за успех, състезанието между хората и неравенството в света, в който живеем, стресират и депресират много хора, някои от които в един момент не издържат. Филмът е точно за тях.

Лятно кино соаре в градината на Гранд Хотел София

16 юли 2015 г. /четвъртък/, начало 21 ч.
• УРОК (The Lesson)

България-Гърция, 2014, 105 мин, Режисьор: Кристина Грозева и Петър Вълчанов
В ролите: Маргита Гошева, Иван Бърнев, Стефан Денолюбов, Иван Савов, Андреа Тодорова, Иванка Братоева и др.

Надежда е гимназиална учителка по английски език в градче близо до София. Стъписана от това, че неин ученик е извършил кражба, тя е решена да открие престъпника и да го накаже. Тази случка по време на работа рефлектира и в личния й живот. Тя е уведомена, че банката ще й отнеме къщата и ще я пусне на търг заради просрочени плащания по ипотеката. Решена да „изплува“ и да запази дома си, Надежда е готова на всичко, за да намери нужните пари, преди да е станало прекалено късно. Личният и професионалният й живот си противоречат, защото тя пренебрегва всички морални уроци, на които учи децата.

30 юли 2015 г. / четвъртък/, начало 21 ч.
• КУТИЯ ЗА ХРАНА (The Lunchbox / Dabba)

Индия, Франция, Германия, 2013, 104 мин, сценарист и режисьор: Ритеш Батра
В ролите: Ирфан Кан, Нимрат Каур, Навазудин Сидики, Дензил Смит, Барати Ачрейкар

Едно от чудесата на Мумбай е разнасянето на кутии с храна. От 120 години всяка сутрин общност от 5000 разносвачи на кутии осигурява топла, домашно приготвена храна от къщите на домакините до офисите на съпрузите им. Разносвачите са неграмотни и използват сложна система от цветове и символи, за да се ориентират в лабиринта, който представлява Мумбай. Учени от „Харвард” са анализирали тази система и са заключили, че само една на 4 милиона кутии бива доставена на грешен адрес. Това е историята на една такава кутия.

Героите на Кутия за храна съществуват на ръба между реалния Мумбай и този от фантазиите. Накрая те попадат на кръстопът, в който трябва да изберат един от двата свята. „Кутия за храна” е пропит с носталгия и надежда за бъдещето, но най-вече е история за малките радости в живота, които заслужават нашето внимание.   

13 август 2015 г. /четвъртък/, начало 21 ч.
• ЦИРК „КОЛУМБИЯ” (Circus Columbia)

Босна и Херцеговина-Франция-Великобритания-Словения-Германия-Белгия-Сърбия, режисьор Данис Танович
2010, 113 мин. В ролите: Мики Манойлович, Мира Фурлан, Борис Лер, Йелена Ступлянин, Милан Щтърлиц, Марио Кнежович.

Награди: Сараево 2010 – Наградата на публиката (поделена с Presumed Guilty)

Комунистите са предали властта и Дивко Бунтич пристига в малкия град, в който е израснал, за да заживее отново в родния си дом. След 20 години изгнаничество в Германия той се завръща с лъскавия си червен мерцедес, младата и секси приятелка Азра, черния котарак Бони, който му носи щастие, и пълен джоб със западногермански марки. Дивко използва парите и връзките си да изгони от дома съпругата си Луция, но в същото време се опитва да се сближи наново с 20-годишния си син Мартин. Когато котаракът Бони изчезва, целият град се втурва да го търси, за да получи обявената голяма парична награда. Съсредоточени върху всекидневните си грижи, местните жители не забелязват назрелия политически конфликт – Хърватска се е отцепила и всички в Югославия трябва да изберат на чия страна са, докато сърбите бомбардират Дубровник. Въпреки че областта е вдигната по тревога, много хора все още не могат да си представят, че нещо може да раздели Босна и Херцеговина.

27 август 2015 г. /четвъртък/, начало 21 ч.
• ХРАНА ЗА ДУШАТА (Soul Kitchen)

Германия, режисьор Фатих Акин, 2009, 99 мин
В ролите: Адам Бусдукос, Мориц Блайбтрой, Бирол Юнел,
Фелине Роган, Анна Бедерке, Вотан Вилке Мьоринг

Когато младият ресторантьор Зинос е  изоставен от дългогодишната си приятелка Надин, защото прекарва повече време в ресторанта си „Soul Kitchen”, отколкото с нея, той решава да го продаде и да я последва в Шанхай. Дали това се случва? През последните три седмици до продажбата пълна анархия завладява „Soul Kitchen”, а какво следва по-нататък – най-добре попитайте Фатих Акин, който отново е създал един прекрасен филм…         


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации