Нараства търсенето на офиси в Офис парк Пловдив

Водещ е интересът от страна на IT и аутсорсинг компаниите
Спонсорирано съдържание | Обновена: 12 окт 2015 12:24 | 12 окт 2015 12:23, Екип на Dnes.bg
Нараства търсенето на офиси в Офис парк Пловдив
Снимка: PR

Пловдив става все по-предпочитано място за инвестиции от компании от различни сектори. В момента водещ е интересът от страна на IT и аутсорсинг компаниите. Тези фактори насърчават и местния бизнес да инвестира в строителството на атрактивни бизнес сгради, които да отговорят на специфичните изисквания на компаниите от тази индустрия. От инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп официално съобщиха, че проектът, който развиват в момента Офис Парк Пловдив, е на 40% вече зает от бъдещи наематели. Според Константин Бояджиев, директор „Бизнес развитие“ в компанията, инвестицията в нова офис сграда ще съживи икономиката на града, ще подпомогне за разкриването на нови работни места и привличането на свежи инвестиции.

Офис парк Пловдив отговаря на всички изисквания на високотехнологичните компании, като в същото време предлага гъвкави схеми за оформяне на офисното пространство.

Прогнозите са, че създаването на качествени условия за компаниите от IT бранша ще привлече доста компании, които ще останат да развиват бизнеса си в града. Като инвестиционна компания в богато портфолио във всички сегменти на сектора на недвижимите имоти, Галакси Инвестмънт Груп вече има доста сериозен опит от работата си с компании от аутсорсинг индустрията. Компанията стопанисва проекта Роял Сити Бизнес Парк, в който наематели са първите Софика и Scalefocus, едни от първите аутсорсинг компании, отворили офиси в Пловдив.

Според проучване на AT Kearney "Global Services Location Survey" 2014, България e номер 1 в Европа като привлекателно място за развитие на аутсорсинг индустрията. За 10 години компаниите в сектора са отбелязали 600% ръст на продажбите. 90% от работещите в сектора са под 35 години, а средните заплати са между 1500 и 3500 лв. Това е секторът с най-висока добавена стойност. Потенциалът на България е разпознат от инвеститорите, категорични са експертите, а Пловдив е предпочитана дестинация. Доказателство за това е и факта, че в града вече са отворили офиси много утвърдени на международната сцена компании като Telus International, Aii Data Pro, Scale Focus, Unify, 60К, Questers Group, Sibiz, Programista, Sofica Group, SBTech, Reward Gateway, и др., а наскоро и на Speedflow.

Секторът на информационните и комуникационните технологии и този на аутсорсинг на бизнес услугите са сред основните двигатели за разкриване на нови работни места в страната. Само за последните 12 месеца, до средата на 2015 г. броят на заетите в тази индустрия е нараснал до 41 хиляди души.


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации