Кредит за малкия бизнес: Начини за получаване

Развитието на малкия бизнес не става без кеш вливания
Спонсорирано съдържание | 3 фев 2016 13:25,
Кредит за малкия бизнес: Начини за получаване

Във връзка със световната криза, малкият бизнес претърпява определени финансови трудности, за разрешаване на които са необходими парични средства. Кредитирането,  като основен начин за разрешаване на възникнали финансови проблеми, предполага няколко начина за придобиване на  кредит.

Класически банковски кредити

Класическият начин за придобиване на кредит са остават банките, обаче според голям брой нарушители и много непогасени кредити,  банките имат най-строги правила за отпускане на кредити. Предимството на банковите услуги състои в предоставянето на най-ниски кредитни ставки и надеждност. Обаче, малкият бизнес, особено стартиращи предприемачи, често получават отказ за кредит. Така става, защото банките предпочитат партньори, вече утвърдили се на пазара и имат добра бизнес история, а следователно и стабилен доход, с който гарантирано ще погасът взетия кредит.

Кредити от близки и приятели

В случай, ако взаимодействието с банките е невъзможно или нежелателно, винаги може да се разчита на роднини и приятели. Те както никой друг ще съдействат за създаване на условия, насочени на развитие на бизнеса. Тук помежду си се обговарят  условията на заема, а дори и никакви условия няма!  Но не всеки предприемач може да се положи на богатите си близки и приятели и разчита само на себе си.

Кредити от небанкови финансови институции

Следващият начин за получаване  на кредит са небанкови институции, предоставящи широк спектър от финансови услуги, при които отпускането на кредита става намного по-лесно. Кредита от тях се взема бързо, основното предимство остава минималните изисквания към клиентите и опростената процедура за отпускане на кредитите. Лихвата на кредита в сравнение с банките обикновено е по-висока, обаче остава оптимален вариант в случай, ако няма друг вариант за финансова подкрепа.

Онлайн заеми

Алтернатива за придобиване на кредит за развитие на малък бизнес е онлайн заема. Процедурата за получаване на заема е много лесна и достъпна за всички. На сайта на избраната финансова институция, клиентът попълва онлайн заявка за кандидатстване и за кратко време  идва потвърждението. След извършване на още няколко онлайн операции, посочени от специалистите на финансовата организацията, необходимата сума са превежда на личната карта на клиента. Предимството на този начин за получаване на парични средства състои в ускорената и опростената процедура за кандидатстване. Така не излизайки от къщи, без събиране на документи, изчакване и поручители, заемът се придобива. По-добре да се взима краткосрочен онлайн заем, за да не се попадне в финансово затруднение. Повечето кредитни институции предлагат удължаване срока на кредита в случай, ако погасването не е станало навреме, обаче отлагането на изплащането довижда до увеличаване на общата сумата на кредита. Онлайн заема може да подпомогне на граждани откриващи нов бизнес и неможещи да получат кредит от други финансови институции. Навременно финансово вливание в бизнеса способства на бързото му развитие.

Развитието на малкия бизнес не става без кеш вливания. Зад успешния бизнес стои добра финансова подкрепа. Стартиращия предпринимач се среща с много проблеми при получаване на кредита - повечето заявки остават неутвърдени от банките. Обаче, освен класическите банки има и други финансови институции, предоставящи опростени условия за кредитиране за стартиращ бизнес.  Основното правило за успешно развитие на бизнеса – е добро обмисляне на финансовите  възможности и присъщия кредитен риск.
 
Информационен партньор: - http://burzi-krediti.com/


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации