"Ем Джи 05": Най-хубавият камион е камионът под наем

Заплатите на нашите шофьори започват от 3200 лева чисто
Спонсорирано съдържание | 18 апр 2016 09:00, Екип на Dnes.bg
"Ем Джи 05": Най-хубавият камион е камионът под наем
Снимка: Ем Джи 05

"Нашите шофьори карат само нови камиони, в гаранция. Чувстват се комфортно в тях и нямат проблеми с обслужването им из цяла Европа. Най-хубавият камон е камионът под наем." Това споделят от българската фирма за международен транспорт "Ем Джи 05". Тя е единствената компания у нас, която НАЕМА нови влекачи и ремаркета от други транспортни фирми, а не ги закупува.

Стартовата заплата на шофьор във фирмата е 3200 лева, като на третата година заплатата може да достигне и 4100 лева. Изплаща се в деня, упоменат в договора. Отделно, след третия месец работа се изплащат и бонуси, които зависят от постиженията на шофьора. Над една четвърт от хората във фирмата вече са получили такива.

Всеки шофьор преминава фирмено обучение през всички отдели, с които ще работи. Получава и работно облекло за всички сезони в годината. Диспечерите на фирмата отговарят на въпроси и решават проблеми 24 часа в денонощието.

"Стараем се да осигурим такава среда на нашите шофьори, в която максимално да са разтоварени от отговорност, различна от шофирането", поясняват от "Ем Джи 05". Понеже и гумите са под наем, не се налага шофьорите да се отклоняват от курс и да търсят сервиз, а сервизите идват при тях, без това да забави програмата им.

Моделът на "Ем Джи 05" позволява спазване на сроковете на доставка, което за превоза на храни e най-важното, добро планиране и бърза реакция. Карането на камиони под наем свежда до мининум нежеланите престои. Когато има нови договори, веднага се осигуряват допълнителни превозни средства и работа. До 48 часа след сключване на договор за нова дейност, шофьорът може да тръгне на път. Обратно, ако камионът не е под наем, първо трябваа да се поръча, после да се чака доставка и т.н., което може да коства самата поръчка.

Почти цялото сезонно производство на ябълки в Северна Италия се превозва в Европа от родната фирма. "Ем Джи 05" транспортира и продуктите на най-големия европейски производител на концентрати за мляко и мармалад, както и хранителните изделия на eдин от лидерите в хранителните стоки, с 15 000 магазина в 12 европейски страни.

Компанията започва дейност през септември 2011г. с 2 камиона "на старо" и 5-ма служители. Сега камионите и ремаркетата са вече над 50, а служителите – над 80. До края на 2016 г. ще бъдат открити още 20 нови работни места.

"Ем Джи 05" специализира в хладилни превози на хранителни стоки (т.нар."температурен транспорт") извън България, на територията на Европейския съюз, основно в Германия и Италия.

Авторитетна бизнес класация я поставя на второ място сред най-бързо развиващите се компании в бранша у нас.
Камионите се наемат от "ПИМК" (най-голямата транспортна фирма у нас) и от "Агри-М" (местния дилър на Scania), а гумите – от Pirelli.

Повече информация за новите работни места на "Ем Джи 05" – от отдел "Човешки ресурси" на телефони (032) 398 388 или (0892) 293 809.


Още по темата: Ем Джи 05
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации