Камата ще запознае гостите си с неповторимия вкус на българското вино

Те бяха посрещнати в изисканите си хотелски стаи с комплимент – бутиково вино F2F
Спонсорирано съдържание | 20 май 2016 14:22,
Камата ще запознае гостите си с неповторимия вкус на българското вино

Световни футболни величия се събират в София за юбилейното шоу по случай 50-годишния рожден ден на Христо Стоичков.

Бенефисът "50 години номер осем" е тази вечер на Националния стадион "Васил Левски", където свободни места със сигурност няма да има. Желаещи да присъстват на грандиозното футболно събитие са изкупили билетите няколко месеца предварително.

Гостите бяха посрещани и настанявани в рамките на изминалите два дни. Над 40 звездни имена на футболната сцена и още над 50 големи футболни легенди, треньори и шефове на футболни клубове, част от които добри семейни приятели на Камата, са негови ВИП гости.

Те бяха посрещнати в изисканите си хотелски стаи с комплимент за всеки един от тях - отбрани български вина. Организаторите на събитието са избрали не традиционни, а модерни вина от новия свят, за да покажат високото ниво на винопроизводство в България.

Избата, която стана лице на виното пред футболния елит е от традиционния винарски край на град Съединение, известен с плодородни почви и наистина световно признати вина. Марката, която е избрана е Face2Face и символизира срещата „лице в лице“, което предполага един по-дълбок замисъл в избора на именно това вино, като символ на благодарност към гостите, уважили празника на легендарния български футболист.

F2F е бутиково вино за ценители, защото всеки сезон от него се бутилират до 5000 бутилки от сорт. Още при създаване на лозовите масиви за направата на тези вина са изследвани историята на климата, направен е анализ на почвените слоеве, избор на подложка и подходящ клон от сорта. С редовни замервания за ароматна и фенолна зрялост се избира времето на беритба, която протича ръчно.

Гроздето се селектира след охлаждане до под 10°C в хладилно помещение, за да се запазят неговите качества. Следва малолактична ферментация в малки съдове и отлежаване в нови френски дъбови бъчви от 4 до 14 месеца в зависимост от сорта.

Задължително е отлежаването в бутилка – най-малко 3 месеца, а при някои сортове и реколти достига до 7 месеца преди лансиране на пазара.


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации