Специализиран център за лечение на рак на гърдата

Ракът на гърдата засяга всяка четвърта жена в България
Спонсорирано съдържание | Обновена: 31 май 2016 09:19 | 31 май 2016 09:16,
Специализиран център за лечение на рак на гърдата

Ракът на гърдата засяга всяка четвърта жена в България. Центърът за лечение на рак на гърдата към Анадолу Медицински Център предоставя комплексна диагностика и лечение – от рутинен скрининг до пластична хирургия – пълен пакет услуги, отговарящ на всички нужди на пациентите с диагноза рак на гърдата. Повече информация дава проф. д-р Метин Чакмакчъ - ръководител на Центъра.

Тъй като съществуват много видове рак на гърдата, лечението се планира и адаптира индивидуално за всеки пациент. Ние прилагаме мултидисциплинарен подход – екип от специалисти по хирургия, медицинска онкология, радиационна онкология, радиология, ядрена медицина, психология и медицински сестри се грижат за пациента.

С мамография, ултразвук или ЯМР не можем окончателно да диагностицираме рак. За да се постави истинска диагноза, е необходимо да се направи биопсия или СТС-анализ. След като е поставена диагнозата, провеждаме образно изследване с PET-CT и биопсия на лимфен възел при съмнения за метастази, за да определим стадия на заболяване и необходимото лечение.

При оперативното лечение се опитваме да запазим гърдата чрез лумпектомия, частична или сегментна мастектомия. Ако има няколко туморни огнища или гърдата е малка, а туморът – голям, се прилага цялостна мастектомия. Ако изследванията на лимфните възли съдържат ракови клетки, се отстранява  гърдата и аксиларните и/или сентинелните лимфни възли. Това се извършва заедно с операцията. Реконструкцията на гърдата може да се извърши заедно с мастектомията или на по-късен етап, като в екипа се включва пластичен хирург.

След операцията, пациентът може да се подложи на адювантна терапия - лъчелечение, химиотерапия или хормонална терапия, за да се предотврати повторно заболяване. Понякога химиотерапия се прилага и преди операцията, за да се свие тумора.  Хормонална терапия се прилага за намаляване на секрецията на хормони, които могат да стимулират растеж на ракови клетки. Таргетната терапия е друг вид лечение, за идентифициране и атакуване на специфични ракови клетки, без да се вреди на нормалните клетки.

За повече информация за Център за лечение на рак на гърдата при Анадолу Медицински Център, посетете www.anadolumedicalcenter.bg


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации