Здравото сърце на нашето дете

Нека обърнем внимание на три често срещани сърдечни проблеми при децата
Спонсорирано съдържание | 29 сеп 2016 08:52, Екип на Dnes.bg
Здравото сърце на нашето дете

Нека на Световния ден на сърцето да обърнем внимание на три често срещани сърдечни проблеми при децата.

Вродените сърдечно-съдови заболявания са жизнено важен въпрос. Могат да се диагностицират още през 20 г.с. с фетална ехокардиография, но могат да се проявят и по-късно. Ако детето едва диша, уморява се бързо, изпотява се, прилошава му, потърсете консултация с детски кардиолог. Ако диагнозата е вродено сърдечно заболяване, кърменето на бебето е от особена важност, а за предпазване на детето от вирусни и бактериални инфекции на горните дихателни пътища има специални ваксини. Повечето от децата, претърпели операция на вродени сърдечни заболявания, могат да продължат живота си нормално като здрави деца.

Хипертония: Безпокойство, много плач без причина, изпотяване, учестено дишане и трудности при храненето на бебето са симптоми на хипертония. Главоболие, бързо изтощаване, болки в краката от упражнения, задъхване при по-големи деца може да означава хипертония. Хипертонията, която не се диагностицира и лекува по време на детството може да разруши стените на съдовата система и да доведе до проблеми с мозъка, сърцето, очите и бъбреците. Хипертонията е за цял живот, затова се грижете за балансираната диета, редовната физическа активност и периодичните медицински прегледи на детето ви.

Холестерол: Повишеният холестерол е причина за натрупване на плаки, които възпрепятстват снабдяването на кислород и хранителни вещества до мозъка или други жизненоважни тъкани. Не може да попречите на децата да хапват хот-дог, пържени картофи, сладолед, но това може да е част от храненето, само ако у дома имат балансирана диета.

Отделението по детска кардиология при Анадолу Медицински Център осигурява диагностика, лечение и рехабилитация на пациенти с вродени или придобити сърдечни заболявания. Програмата по детска кардиология се подкрепя и от активна програма по детска сърдечна хирургия. Екипите от специалисти са посветени на подобряването на живота на децата.

Повече за нас можете да научите на http://www.anadolumedicalcenter.bg/medical-speciality/thoracic-cardiovascular-health/


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации