Българските домати – истинският вкус на лятото

Тази седмица може да ги откриете в BILLA на промоционална цена
Спонсорирано съдържание | Обновена: 16 юни 2017 10:21 | 9 юни 2017 09:03,
Българските домати – истинският вкус на лятото
"BILLA Градини"

Мнозина определят българските домати за най-вкусни на света. Убеждаваме се в това най-вече през летния сезон, когато не минава ден, без да им се насладим. Ако оставим настрана субективните оценки, има научно обяснение защо българските домати са толкова вкусни – заради благоприятните природни условия в страната ни. Според експерти по земеделие най-хубавите домати стават в южните райони на България – край Хасково, Сандански, Първомай.
 
Именно в такова слънчево кътче – хасковското село Царева поляна – се намира една от над 150-те BILLA градини, в която земеделецът Александър Петров произвежда сочни едри домати. Той е сред многото български производители, с които BILLA успешно си партнира по проекта "BILLA Градини". Благодарение на кампанията клиентите на търговската верига имат възможност да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в едни от най-плодородните места на България.

Продуктите, произвеждани в село Царева поляна, имат вкуса и аромата на традиционния български домат. Средното тегло на един домат е около 600 грама, като нерядко се случва отделни бройки да достигнат до впечатляващите 1,700 кг.

"За втора поредна година си партнирам с BILLA и съм изключително доволен от съвместната ни работа. Щастлив съм, че благодарение на инициативата "BILLA Градини" имам възможност успешно да реализирам продукцията си на пазара. Всеки, който желае да опита истинските български домати, нека заповяда в някой от магазините от веригата, за да се убеди лично в уникалния им вкус", сподели Александър Петров.
 
Той отглежда продукцията си целогодишно в оранжерии, които отговарят на най-високите стандарти за качество и следват последните световни тенденции в земеделието. Доматите не се третират с препарати и са изцяло екологично чисти. За защитата от вредители се използват био агенти – насекоми, които се хранят с други насекоми, унищожаващи растенията.
 
За стриктния контрол и високото качество на продукцията се грижат и BILLA експерти, които следят целия процес – от момента на засаждането до опаковането, транспорта и съхранението в магазините. По този начин е сигурно, че до клиентите достигат качествени плодове и зеленчуци. Тази седмица в BILLA може да откриете от българските домати от село Царева поляна на промоционална цена. От 8 до 14 юни те ще бъдат на цена от 1.99 лв за 1 килограм. Качеството и уникалният вкус са гарантирани!

Повече информация на www.billa.bg


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации