Betindex.net прогноза: Ще успее ли ЛеБрон във втория си сезон в ЛА?

Амбициите са му доста по-големи
1
Betindex.net прогноза: Ще успее ли ЛеБрон във втория си сезон в ЛА?
Снимка: Reuters

Новият сезон в Националната Баскетболна Асоциация ще започне само след няколко седмици. Отборите вече играят предсезонните си мачове, съставите са определени. Това е и идеалният момент да се заложат някои печеливши позиции с Betindex.net баскетболни прогнози.

ЛеБрон предизвика сензация преди година, избирайки да изостави родния Кливлънд и да подпише с по-титулувания отбор от Лос Анджелис Лейкърс.

Първият сезон на Брон в ЕлЕй обаче не премина съвсем според очакванията. Отборът наистина започна сезона добре и държеше четвъртата позиция на Запад с 20 победи и 14 загуби на Коледа. Тогава обаче беше и повратната точка. В един от дългоочакваните коледни двубои, този срещу тогавашните шампиони от Голдън Стейт, ЛеБрон получи разтежение в борба за топката. Контузията се оказа една от най-сериозните в досегашната му дълга кариера и го принуди да пропусне цели 17 мача от редовния сезон.

Дори и след завръщането си на терена, Кралят не изглеждаше същия доминиращ играч и не успя да прекъсне серията на Лейкърс от 5 поредни години без плейофи. За специалистите обаче изходът от първия му сезон на Западния бряг беше закономерен. Отборът не беше добре балансиран. Състоеше се от много млади играчи с потенциал, но без опит в тежките битки в НБА. Ветераните бяха преминали най-добрите си години, а и също се оплакваха от различни контузии подобно на лидера си.

Брон обаче показа, че все още е един от най-добрите играчи в лигата, дори и в 16-ия си сезон. Той завърши поредната си брилянтна в статистически аспект кампания с 27.4 точки, 8.5 борби, 8.3 асистенции средно на мач, при 51 % успеваемост в стрелбата общо и 34 % от тройката.

Амбициите за втория му сезон определено са по-големи. Ръководството на отбора удари на камък в опитите си за привличане на две от големите звезди на пазара това лято, Кавай Леонард и Пол Джордж, но за сметка на това все пак успя да осигури Антъни Дейвис. Тежкото крило е най-добрия на своя пост в лигата в последните години и заслужено се нарежда сред суперзвездите на НБА в световен мащаб. Макар че цената в сделката за Дейвис не беше малка, този ход определено направи състава на Лейкърс по-конкурентноспособен. За да замести напусналите в посока Ню Орлиънс Лонзо Бол, Брендън Инграм и Джош Харт, мениджърът  Роб Пелинка осигури услугите на куп доказани ветерани като Дани Грийн, Ейвъри Брадли, Дуайт Хауърд и Куин Кук. Един от най-талантливите големи играчи в лигата, ДеМаркъс Къзънс, също се присъедини към отбора. За съжаление съдбата отново поднесе на Буги горчив хап под формата на нова тежка контузия, която ще го извади от игра вероятно за целия следващ сезон.

Какъв е планът за новия сезон за Лейкърс? Новият треньор на отбора Франк Вогел без съмнение ще използва Джеймс в една от типичните му роли на основен плеймейкър. В този аспект ЛеБрон има всички шансове да подобри сезонния си връх за асистенции, който беше 9.1 средно на мач за Кливлънд през сезон 2017-18. С други думи, Джеймс трябва да бъде новият Меджик Джонсън за Лейкърс, и нищо по-малко.

Прогноза: Съмненията на специалистите относно боеспособността на Лейкърс не са около дуета Брон – Дейвис, който ще сработи добре. Притесненията идват от недостатъчното качество около тях, и особено на скамейката на отбора. Дали останалите ветерани ще успеят да се предпазят от контузии или ще завършат сезона безславно като Буги Къзънс? В този ред на мисли коефициентите за титла на Лейкърс около 5.00 изглеждат доста занижени, най-вече заради истерията около ЛеБрон – Дейвис. Други отбори имат по-добри изгледи за успех този сезон, при това на по-добри коефициенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Леброн ДжеймсBetindexnet
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
2
 
! Отговори
Sa преди 4 години
Брон, Леброн-момчето е вече дърто, за да е лидер!По-скоро трябва да помага от пейката на по-младите!

Спонсорирани публикации