Незабавен преводач подобрява участието в професионални международни форуми

С Vasco Translator говорите на цели 76 езика
Спонсорирано съдържание | Обновена: 10 фев 2023 10:34 | 10 фев 2023 10:20, Александър Попов
Незабавен преводач подобрява участието в професионални международни форуми
Снимка: Vasco Electronics

Често големите международни форуми са както страхотна възможност, така и голямо предизвикателство пред бизнеса. Предимствата от участието в тях са много, те са отличен начин да станете видими за потенциалните си купувачи и ви помагат да изградите имидж. Това е възможност да научите повече за новите разработки във вашата индустрия и за това какво правят конкурентите. Позволява ви да създадете нови перспективи и да привлечете нови клиенти.

Освен с предимства обаче, подобен тип събития идват със своите предизвикателства. А именно различните народности и езици. Няма съмнение, че все пак си струва да намерите начин да се премине езиковата бариера. И това е много повече от очакването всички да говорят добре английски.

За щастие, ние от Vasco Electronics знаем някои неща за езиците. И сме щастливи да споделим как това ни помогна да привлечем повече хора на тези събития.

Във Vasco Electronics станахме експерти в областта на устройствата моментален преводач.

Поради това не е изненада, че участието в глобални събития дойде при нас като естествен стратегически ход на действие. През годините сме участвали в много световни събития, като CES в Лас Вегас, GITEX в Дубай, Japan IT Week в Токио, IFA в Берлин, MWC в Барселона и сме допринасяли за успешното им провеждане.

Снимка: Vasco Electronics

"Винаги сме се стремяли да повишим нивото на комуникация между хората", казва Мачей Горалски, основател и главен изпълнителен директор на Vasco Electronics. "И според нашия опит незабавният преводач Vasco Translator изпълнява тази мисия в голяма степен, особено когато участва в търговски изложения. С нашия моментален преводач натискате един бутон, за да говорите на цели 76 езика."

Научихме колко полезно е да можем да достигнем до хората на собствения им език. Това е нашето прозрение.

1. Родният език винаги е по-добър от английския.

Вярно е, че в съвременния свят повечето хора говорят английски език, дори и без да имат незабавен преводач. Това обаче не означава непременно, че се чувстват уверени в него.

Спомняте ли си ситуация, когато сте искали да попитате нещо в чужбина, но сте се отказали, защото не сте били сигурни как да го кажете на чужд език?

Е, много хора изпитват абсолютно същото, включително и на световни събития.

Удивително е колко много разкриха перспективите си за дадено събитие, след като започнахме да се обръщаме към тях на родния им език с помощта на моменталния преводач Vasco Translator.

2. Не е достатъчно да превеждате само няколко езика.

Сега може да си помислите: „Е, всичко е наред, ако всичко, което трябва да направя, е следващия път да взема със себе си опитен професионален преводач“. Но това не е много ефективно.

Да, изглежда интуитивно, че са необходими само няколко от най-говоримите езици, когато присъствате на такова събитие. Но според нашия опит незабавният преводач Vasco Translator ни помага не само с най-говоримите езикови двойки, но и с десетки такива по време на едно световно техническо изложение. В изложението GITEX през 2022 г. нашите специалисти говореха например на арабски, персийски, полски, японски, унгарски и дори суахили!

И това са само част от езиците, които използвахме.

Много от посетителите се върнаха на нашия щанд, като често водеха приятели и познати, на които искаха да покажат нашия моментален преводач, спомня си Войчех, член на екипа на Vasco в GITEX.

Излишно е да се каже, че е почти невъзможно да намерите човек, който говори толкова много езици, колкото вашия незабавен преводач, който да ви подкрепи на такова събитие.

Снимка: Vasco Electronics

3. Онлайн решенията може да не са достатъчни.

Има, разбира се, една проста идея, която идва наум. Защо да не използвате безплатни онлайн преводачи вместо моментален преводач? На теория това е добро решение. На практика обаче можем да гарантираме, че повечето приложения на пазара няма да се представят добре по време на технически изложения.

Това се дължи предимно на техните технически ограничения. За разлика от един незабавен преводач, повечето мобилни устройства не могат да се справят добре в шумна среда. Разпознаваемата реч достига до ниско ниво на звука и вероятно няма да чуете превод, освен ако нямате много мощни високоговорители.

Ето защо последният ни модел моментален преводач, Vasco Translator V4, върши страхотна работа, както видяхме на последните търговски изложения. Той има микрофон с 99% намаляване на шума и много мощен високоговорител (до 99 dB).

Нещо повече, всеки моментален преводач Vasco Translator има безплатен достъп до интернет в близо 200 държави. Просто вземете този незабавен преводач със себе си на изложението и не се притеснявайте за разходите за роуминг, дори ако сте далеч от родната си страна.

Нека поговорим на следващото техническо изложение

Свържете се с потенциални клиенти, изградете информираност за марката си и в крайна сметка накарайте бизнеса си да расте в световен мащаб. Говорете езика на света на вашия роден с незабавния преводач Vasco Translator.

Всичко това става много по-лесно, когато наистина можете да разберете хората около вас, точно както те могат да разберат вас съответно.

Следващия път вземете със себе си моментален преводач Vasco Translator и нека поговорим!


Спонсорирани публикации