Станишев дал вот за демократична държава

"Гласувах българите да се чувстват свободни граждани"
23 окт 2011 13:25, Елка Василева
52
Станишев дал вот за демократична държава
Сергей Станишев гласува в Музикалното училище в София. Снимка: БТА

Гласувах за това българите да се чувстват свободни граждани, в демократична, социална и правова държава.

Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев, след като гласува в Музикалното училище в София.

Станишев отбеляза, че е гласувал българските граждани да имат правото да избират кметове, президент и парламент съобразно своята съвест.

„Гласувах против установяването на едноличен режим по същество, против това президентството да бъде още една дирекция на Министерски съвет, против това общините да бъдат антисоциални. Това в частност е Столична община, в която не се решават маса проблеми на гражданите”, каза Станишев.

Сблъскахме се с много страх. Това са изборите, в които до момента са хвърлени десетки милиони левове от управляващите, да не говоря за държавния ресурс, който беше ангажиран от началото на мандата на кандидатите на ГЕРБ, каза Станишев.

Попитан дали вече има данни за сериозни нарушения, лидерът на БСП посочи, че сега отива в Националния предизборен център на партията, но сигналите за натиск, кебапчета, екскурзии и заплахи срещу хората са вървели през цялата кампания.

Той добави, че за тези сигнали ще бъдат уведомени международните наблюдатели, както и обществеността в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: Сергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
СърФист преди 12 години
Пълния контрол над медийте от страна на Правителството засегна и Интернет пространството. Закриването на неудобни групи във Файсбук, които защитават чисто граждански каузи, може и в краткосрочен план да осигорят някакъв медиен комфорт на ГЕРБ, но в дългосрочна преспектива ще причинят натрупването на още по-голямо недоволство сред българите. Освен това такива действия, по-подходящи за режимът в Северна Корея, ще се отразят на международния имидж на България. Неправителствени организации като Reporters Without Borders и Transparency International отразяващи индексите за свободата на словото и нивото на корупцията вече избутаха България с още няколко места на долу в списъците си и сега сме по-зле от Черна Гора и Руанда.!!! А Холадия и Финландия само чакат на какво основание да ни тръшнат вратата за Шенген под носа.
44
0
 
1
 
! Отговори
До leonsio преди 12 години
Идва нов ден :0
43
1
 
4
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
Тъкмо се събуждам. И отивам да гласувам, няма как, имам добро предчувствие. Добро утро и... умната, ей!
42
1
 
6
 
! Отговори
дан преди 12 години
***, ти си комунист-таталитарист бе за каква демокрация гласуваш...на всичко отгоре баща ти е подсъдим за 21 милиона долара и е виновен за интерниране на българи в конслагерите....*** червени
41
4
 
5
 
! Отговори
Light преди 12 години
Странно защо Гейчо нищо не направи в посоката за която е гласувал днес през 4 годишния му мандат.Може би защото са велики на обещания които изпълняват на огромните 0%?Призовавам всички българи да бъдат отговорни и да гласуват днес.
40
3
 
7
 
! Отговори
ха преди 12 години
ЧАО бкп форевър
39
4
 
9
 
! Отговори
огледална реалност преди 12 години
*** човек -слаба държава. Мин. председателят Бойко Борисов и мин. на културата Вежди Рашидов откриват Музея на социалистическото (тоталитарното/комунистическото) изкуство. След официалната част тръгнали да разглеждат експонатите. "Тази статуя на Ленин тежи 32 тона", казва В. Рашидов. "Помня как свалиха тая петолъчка от партийния дом", рекъл ББ. "Това е най-големият портрет на Тато, нарисуван е от Светлин Русев", посочил Вежди Рашидов. "А това сигурно е картина от постсоциалистическия реализъм - мутра и клошар", предположил Бойко Борисов. "О не, господин министър-председател, това е огледало", намесила се уредничката на музея.
38
1
 
6
 
! Отговори
do 43 преди 12 години
Моята партия?! откъде знаеш коя е моята партия?! защо всеки, който се осмелява да не харесва една престъпна мутра е непременно комунист?! елементарни сте! опитвате се да разделите хората и цяла България на ЗА БОЙКО БОРИСОВ и против него. Бъди поне малко отговорен към страната и народа си. Не е нормално човече на върха на една държава да бъде човек с приятели и партньори в криминалния контингент? И това не е шменти-капели.. Не можа да бъде пример за нашите деца!!!!!!!!!! това е чалга, разбери го
37
1
 
1
 
! Отговори
do 42 преди 12 години
Dokazano li e, che e prodal dyrjavata na USA? ot 89 godina do 2009 tvojta partia razprodade dyrjavata za jylti stotinki na rusnacite. Dokazano li e tova? Dokazano e!
36
3
 
1
 
! Отговори
do 41 преди 12 години
разработван ли е? факт! и ти помисли добре - продаде ли България на САЩ? - то не бяха мераци за ГМО в БЪлгария, а което Боко вика "ще борим световния глад", не бе шистов газ.. наведен е до земята. Предполагам, че тази поза му струва скъпо.. само че аз не искам ние да му спасяваме ***.. съжалявам! всичко, което прави този човек е за него самият! няма я България...
35
1
 
0
 
! Отговори
Do 38 преди 12 години
Pomisli po-dobre, pich. Ako go biaha dokazali tova, mislish li, che Bojko shteshe da ima viza za USA i da si hodi bez problemi tam? Shte ti dam primer - Rumen Petkov!
34
1
 
0
 
! Отговори
Независим преди 12 години
Моля!?
33
1
 
1
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
и ти искаш едноличната власт да я дадеш точно в ръцете на този човек? - "Борисов е герой на едно от най-колоритните описания, които могат да се открият в докладите от цял свят, не само от България. Той е единственият европейски политик, за когото американската тайна агенция SIMO е потвърдила данни за участие в криминална дейност - трафик на амфетамини и източване на горива. В световен мащаб обаче Борисов не е уникален и разделя попрището с хаитянския политик Джоузеф Ламбер. SIMO и DEA са докладвали през 2006, че Ламбер, който става председател на сената в Хаити, е заподозрян като крупен нарко-трафикант, свързан с престъпни картели на този ли?!
32
1
 
2
 
! Отговори
до 30-ти преди 12 години
Аз пък искам Бойко да стане едноличен лидер! Нека един поеме цялата оттговорност! Това до сега какво е - плюене , хвърляне на кал , крадене , и всеки прави каквото му скимне , прехвърля отговорността на другите! Нека се знае ясно - това и това направиха Герб и нека си носят отговорността за свършеното!
31
1
 
1
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Заслепен от популизъм, облъчен от поръчкови агенции, прелъстен от дребнотемие такъв е нашенският избирател непосредствено преди изборите. Един крайно незавиден събирателен образ...предлагам да променим това...властта разчита днес младите хора да не гласуват.. защото знаят че традиционно правят това късно. Затоваса липсата на организация във всички избирателни секции, опашките, проблемите пред хората да гласуват.. 1 човек гласува по 8 мин?!!! поредният опит за манипулация на вота. Да ги спрем
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
AKO 1989 BQHA *** MAIKATA NA LILOVCI I GOCEVCI SEGA NQMA6E DA IMA TAKIVA PROIZVODNI KATO TOQ KRAINSKI HAMSTER I BG NQMA6E DA E NATOVA DEREDJE
29
0
 
8
 
! Отговори
марияна преди 12 години
днес България гласува ЗА или ПРОТИВ демокрацията. Ако ви е писнало да ви мачкат, гласувайте. Гласувайте за другата България. Сигурна съм, че днес все повече хора се убедиха, че няма месии, които да ни оправят. Крайно време е да изберем хора, които могат да работят за България. Не просто продажници.,.. не просто кукли на конци... или меки характери... просто гласувайте! има избор!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте ме гласувам за себе си !
27
3
 
4
 
! Отговори
да му мислим преди 12 години
Дано Бойко да не стане "едноличен" лидер! да не забравяме, че сред слепите и едноокият е цар! Отишъл един българин на екскурзия в рая и гидът го завел в галерия с часовници. Какви са тези часовници, попитал гостът. На всеки известен човек на Земята и отброяват минута напред, щом той изрече лъжа, отговорил екскурзоводът. Българинът видял, че уредите и на Обама, и на Саркози, и на други лидери били напред. Само на Майка Тереза бил точен. Къде е часовникът на Бойко Борисов, попитал нашенецът. "А, него св. Петър го ползва за вентилатор", отговорил гидът.
26
2
 
8
 
! Отговори
Бай Симо Гората преди 12 години
Бе Станишката така се е комплексирал от бат Бойко , че с неговото име ляга и става!Да му го върне за последните избори , това е неговата мечта , а не съдбините на България!А най смешното е , че и на Бат Бойко прическата копира , ама с тия мазни бузки хич не му отива! Значи , ако изберем Плевнелиев , демокрацията е застрашена , щот Бойко ще му дърпа конците, ако изберем Калфин , демокрацията е в сигурни ръце , щот от Позитано , въобще няма и с око да му намигнат!Другарите пак глупости ръсят!

Спонсорирани публикации