Бойко Борисов - национал, национал!

Защо премиерът трябва да спечели отличието "Футболист на България"
Обновена: 6 дек 2011 10:25 | 30 ное 2011 07:04, Красимир Ангелов
258
Бойко Борисов - национал, национал!
Снимка: Булфото

Че премиерът ни Бойко Борисов е многофункционален, това го знае всеки. Той може да управлява страната, да командва полицията, да владее карате, да рита футбол, да бие на тенис, да рисува... Е, още не е пропял, но пък никога не е късно за подобна сценична изява. Особено пък в България. Пък и по-добре да пропее, отколкото да стане шахматист, че жална му майка на Веско Топалов.

В следващите редове няма да правя анализ на качествата на премиера във всяко едно негово занимание поотделно, а ще обърна по-сериозно внимание на възможността той да се превърне в първия в историята министър-председател "Футболист на годината“.

А защо не? Всъщност аз съм "за“ той да вземе ценното отличие. И не само – искам Бойко Борисов да облече националната фланелка и да извади от калта закъсалия ни национален отбор. В защита на моята странна футболна теза вадя следните аргументи:

Всички слушат Борисов. Каже "Стройте" – строят. Каже "Гласувайте" – гласуват. Е, за намаляването на европейските пенсии още не са го послушали, ама то има време и това да стане. Та като каже Борисов "Айде, момчета, играйте“, гелосаните ни национали къде ще ходят?  Ще слушат и ще играят. Не на песни на Алисия, а на терена. Водени от него.

Борисов бележи много.  "Гонзо, нека си признае, доведе три-четири левскарчета и с нашите "тигри" от Бистрица ги бихме 18:12. Той вкара четири гола, а аз му вкарах осем", обясни съвсем сериозно Борисов преди ден в интервю. Всички знаем кой е Гонзо и колко гола има в А група. Ако трябва да се позовем на статистиката – 162 гола в официални мачове за отборите, в които е играл. А сега смятайте колко гола ще вкара Борисов за националния! А само за статистиката – Витоша Бистрица няма загуба през 2011 година, когато Борисов е играл. Както се казва – формата е преходна, но класата е вечна.

Борисов е мислител и тактик. Смея да твърдя, че една комбинация от Димитър Пенев като селекционер и Бойко Борисов като капитан и нападател ще оформи такава тактика, че "организираният хаос" от 1994-та година, който ни изведе до четвъртото място на световното, ряпа да яде. Я си представете – в нападение Бербатов и Борисов, отляво "оня от Враца", а отдясно - "оня третия". С едни добри двама "средни опорни" нещата заспиват. И на 7-септември Италия ще бъде победена.

Премиерът е мъжкар. Факт е, че най-големите ни успехи в националния постигнахме с истински мъжкари – не само по дух, но и по физически данни. Е, сега времената са други – на мода са Кристиано Роналдо, Дейвид Бекъм, епилираните крака и зализаните прически. Но пък и нашите "роналдовци" са точно на такова ниво, колкото да ги наричаме "Пернишкия Роналдо", "Шуменския Деко" и "Българския Христос"... опа, Бекъм исках да кажа. Така че при нас явно с прически, татуси и епилация не става. Трябват мъжкари. А по-голям мъжкар от Борисов в страната няма къде да намериш.

Никой не е виждал премиерът да удря по едно шише уиски на чалга клуб. Всъщност, когато види бутилка с алкохол, той обикновено я чупи в някой багер, фадрома или нещо, което копае. Я си представете как националите ни ще внасят каси с бира на лагер?  Да не говорим пък да се наливат в дискотека. Просто няма начин. Иначе премиерът може да халоса бутилката в нечий скъп автомобил.

Бързо може да стане любимец на феновете. Всъщност името на премиера вече бе скандирано на стадион по време на дербито Лудогорец – Левски. Е, наистина част от скандиранията не бяха приятни, но така е по българските стадиони. Рано или късно при добрата игра на Борисов на зеления килим (нещо, в което не се съмняваме) целият национален стадион ще пее в един глас: "Бате Бойко по крилото, 2:0 на таблото“.

Бойко Борисов не се сърди и не отказва интервюта. От него никога няма да чуете: "На теб ли да се извинявам бе, тюфлек“ или "Духайте супата“.  Макар и понякога да му е неприятно, той винаги говори. Ако не му се говори – другите около него говорят с неговите думи. Но духът му е навсякъде. А и в България само Бойко Борисов може да бъде водеща новина както на новинарска, така и на спортна емисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
15
 
! Отговори
Лори преди 12 години
Само това още ни липсва , и цъфнахме та вързахме!
19
4
 
29
 
! Отговори
TOP 5 BG преди 12 години
Стоичков и Борисов SLAVI TRIPERAIVAN I ANDREIIDIOTITE NA BALGARIA
18
2
 
30
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Страхотен и точен коментар!С тези патрави крака, с вид на хипопотам, какъв футболист може да е този банкялия. Утре може гъзоблизците да го обявят за основателя на България!
17
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
докъде стигнахме,Стоичков и Борисов да ги величаем като идоли,жална й майка на България
16
2
 
25
 
! Отговори
благо исуса преди 12 години
Бойко-футболист номер 1. Феновете хем гласуват за майтапа, хем и защото няма за кого друг. Тази класация е отражение за цялостното ниво на футбола ни, няма какво да се сърдим. Футбол нямаме!!! Още по смехотворно е да изберем Бербатов. Той Бербата е нон-стоп резерва, за самия него би било обидно да бъде избран. А и както той сам заяви, не желае да бъде включван в подобни класации.
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой беше изрекъл "О санкта симплицитас"...
14
3
 
34
 
! Отговори
?? преди 12 години
Кво става тука бе, цялата държава се възхищава на един луд?! Какви хора сме останали тука бе?!
13
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало БАН, нужен ни е клонинг, не смогва Човеко. Има още територии за покоряване.
12
3
 
42
 
! Отговори
Доктор Хонорис Кауза преди 12 години
Не правете като тяхда не ставате за СМЯХ
11
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Простотията ходи по хората
10
15
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
срамувам се че съм Българен
9
4
 
59
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Не мисля , че хората гласуват сериозно,просто искат да видят до къде ще стигне резила в България!!
8
26
 
6
 
! Отговори
milata преди 12 години
boiko e obi4an.kadeti i da bade toi vinagi 6te bade lider.
7
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Премиерът е мъжкар.Премиерът е мислител.Това нали е сарказъм...нали??? Моля ви се!
6
1
 
28
 
! Отговори
FUTBOLIST преди 12 години
BULAGIRA=BOKO.HAHAHAHA.REZIL I SMQH PRED CELIQ SVQT.DA IM GO NA.UKAM NA TEZI KOITO SA GO SLOJILI V KLASACIQTA ZA FUTBOLIST I NA TEZI KOITO GLASUVAT ZA NEGO.
5
3
 
60
 
! Отговори
Не спираме ! преди 12 години
Както виждате, продължаваме да ставаме за смях.
4
5
 
53
 
! Отговори
Яко преди 12 години
Усилено се боря за второто място на конкурса "*** на годината"...Уви, отдавна е ясно кой ще спечели първото място...
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха, яко ;) Добро утро
2
2
 
46
 
! Отговори
Жо преди 12 години
НА СНИМКАТА: Бойко кърти...колчета...
1
31
 
8
 
! Отговори
БУЛТРАС преди 12 години
Всички обичат Бойко.Бате ела в Ботев Пловдив.Трябва ни някой да вкарва.Ние феновете ще сме ти благодарни.А пък нека съдия да бъде и Съргей.Правим все пак век майна.