Колко е защитена всъщност границата на САЩ с Мексико?

Мъж с маска на Осама бин Ладен развенча митовете за сигурността в Америка
14 авг 2014 16:33,
41
Колко е защитена всъщност границата на САЩ с Мексико?
Снимка: YouTube

Американски разследващ журналист и активист привлече вниманието, слагайки маска с лика на Осама бин Ладен. Хелоуин е след няколко месеца, но активистът Джеймс О'Кийф цели друго със своята маскировка - той иска да докаже липсата на сигурност на границата между Мексико и Западен Тексас, пише Одитисентрал. Той е успял да премине през реката Рио Гранде Ривър и да влезе в Тексас, облечен като Осама бин Ладен.

Журналистът е известен със своите клипове, които обикновено разкриват измами. Но този път той се заснема как пресича границата. Във видеото се вижда как той пресича реката два пъти - веднъж в цивилни дрехи и още един път като Осама бин Ладен. Неговият клип е дал повод за дебати в Америка относно сигурността на границата.

"Това, което открихме, трябва да притеснява всеки американец. Тук, в Западен Тексас, границата с Мексико е просто една кална вада", разказва във видеото си журналистът, докато преминава през водата и всъщност така влиза в другата държава.

"Американският патрул, който трябва да охранява границата, не се вижда. Ясно е, че границата не е обезопасена. Никой не гледа, дори може Осама бин Ладен да я пресече", продължава О'Кийф.

Иронично е, че според сайта на Белия дом "днес границата е защитена повече от когато и да било". Но журналистът успява да докаже, че политиката на страната трябва да бъде променена и че президентът Обама се опитва да отрече очевидното.

"Оградата не е завършена и не е обезопасена. С това преминаване на границата ние доказваме, че Обама и Конгресът са се провалили в това начинание", твърди Джеймс О'Кийф.

В своето обвинение журналистът добавя и факта, че има неохраняем пешеходен мост над реката. В граничната ограда има и огромно празно пространство, което всеки може да премине. На едно място от оградата тя може дори да се отвори като порта и всеки може да влезе без проблем.

Веднага след появата на видеото в интернет идва и ответната реакция от "Митническа и гранична защита". Говорителят Роджър Майър отговаря, че не са обърнали внимание на приближаващите границата, защото са били придружени от местния шериф.

"Групата не е била заподозряна, защото посещенията от шерифа са рутинни и не е забелязана никаква съмнителна активност от Мексико. Репортажът на журналиста изопачава фактите", смята Майър.

Но друг служител, запазил анонимност, опровергава думите му. Според него патрулите не могат да бъдат навсякъде и такива случки са характерни за Тексас.

Докато О'Кийф е направил своето пътешествие между двете държави, той е нарушил и мексиканските закони, но изглежда не е много притеснен от това.

"Имах паспорт в себе си, но никой не ми го поиска и от двете страни на границата. Не ме интересува, че съм нарушил законите, интересувам се, че никой не защитава националната ни сигурност!", завършва разследващият журналист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какво им е ограда с Мексико, като до няколко години ще се обяви северноамериканският съюз - сащ - Мексико - Канада. В монета южните щати са тотално под контрола на мексиканската и кубинската мафия. Една ограда няма да спре никого.
35
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Този Джеймс О'Кийф в Щатите е известен като пътен ***, нещо като Пацо от Биг брадър, тук и статии за него пишат.
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие у ред ли сте за Бин Ладен?Терорист Но 1 в света, страдащ от хиляди болестии братя, които живеят в САЩ и са бизнес-партньори на фирмите на Дж. Буш."Убит" и т.н.Не знаех, че сапунените сериали и холивудските бълвочимогат да бъдат пагубни за мозъка.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До циникаИзобщо не ни интересува дали границата на Щатите с Мехико е обезопасена и дали някой с потури можге да я премине. Интересува ни защо не се пише нито дума за случващото се в Сейнт Луис. Може би защото Сейнт Луис не е в Русия или поне Сирия?!-------щото ако ти го напишат ще кажеш че не те интересува, влизай в статиите за великата рус,тук не ти е мястото
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименБин Ладен беше убит без съд и присъда, само защото някой в Белия дом е решил, че трябва да го застрелят.-----------то и да имаше съд пак щяха да го убият така че празно няма...
31
9
 
3
 
! Отговори
НЕ ЗНААМ преди 9 години
АМА МНООГОО ПРОСТОТИЯ ТУК НЕ МЕ УЧУДВА ТОВА ,НО ДА НАПИША НЕЩО И АЗ . 50 ГОДИШНИТЕ СА МНОГОО А И НЕДОСТАТЪЧНО ОБРАЗОВАНИ.С ЕДНА ДУМА П Р О С Т О Т И Я
30
11
 
16
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
До vargСмерт США .
29
12
 
9
 
! Отговори
До Varg преди 9 години
Varg, всяка общност си има ***, ти май си тъпака на форума на днес.бг.Чудя се дали чучелото на снимката с мазната металска коса си ти, но от както ти гледам коментарите, все по убеден ставам, че си тотален лузър и ***, който може би живее с родителите си след 30-тата си годишнина.На такива хора като теб все са им виновни винаги другите - САЩ - "империята на злото", ЕС - евролиберастите, ***, евреите, рептилите, марсианците, ескимосите, джуджетата, мравките...СТЕГНИ СЕ, ***
28
1
 
4
 
! Отговори
ами то, преди 9 години
До до 28всички знаят че Осама е застрелян преди няколко години. Само у нас доста харод може да знае кой е той.
27
2
 
5
 
! Отговори
бай Пешко преди 9 години
До БАЙ ПЕШО ОТ ВОЛУЯКнямаш проблем. Само печелиш зелена карта и си там. Има и още един проблем. Според СЗО(WTO) в щатите се обрязват. Попада в графата от 20 до 80%. Но според американците бялото население е обрязано около 80%. Намери си добър сюнетчия и си готов.
26
1
 
21
 
! Отговори
до 28 преди 9 години
Наш'та граница е нормално да е разграден двор, ама как така световната сила САЩ със железния контрол, дето пиле не можело да прехвръкне и високите технологии, се оказаха в позицията, един клоун с констюм на бин Ладен да си прави гавра с тях?
25
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
HAHAHA RUSOFILITE KOMENTIRAT STENATA)))) TYA BERLINSKATA STENA BESHE ZA DA NE IZBYAGASH A TAZI E ZA DA NE VLEZNESH...... PRAVETE RAZLIKA MILI MI RUSOFILCHETA))))))
24
1
 
5
 
! Отговори
Мирен рекси преди 9 години
До БАЙ ПЕШО ОТ ВОЛУЯКМного може да искаш , но си оставаш волуяшки сссс елянин.....
23
0
 
13
 
! Отговори
]]]] преди 9 години
До :)))))А случайно да знаеш колко е населението на УСА и на България ? Ако искат много лесно могат да я опазят. Явно има причина да не е толкова строго охранявана - трафик на наркотици , хора , оръжие и др.
22
14
 
7
 
! Отговори
БАЙ ПЕШО ОТ ВОЛУЯК преди 9 години
САЩ Е НОМЕР 1 В СВЕТА ЗАВИНАГИ...КАК ИСКАМ ДА СТАНА АМЕРИКАНЕЦ И ДА ИМАМ ГОЛЯМА КЪЩА В КАЛИФОРНЯ И ДА ИМАМ МНОГО ПАРИ И ПАРИ И ОЩЕ ДВЕ ВИЛИ И НЯКОЛКО ДЖИПА И ДВЕ-ТРИ ЯХТИ.ИСКАМ ДА СЪМ АМЕРИКАНЕЦ @@@
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Po nachina po koito hilyadi atakuvat USA , hilyadi napuskat Russia ))))) dva svyata-ediniyat e izlishen)))))
20
5
 
13
 
! Отговори
циника преди 9 години
Прочетете отново ком. 9 на ГЕРБ и много бързо ще получите вдъхновение за да дефинирате човешката глупост. И ще си припомните какъв башибозук са гербавите, за които побят над демонстрантите е напълно в реда на нещата щом "се прави наяве". Отделен ервъпросът колко е наяве, тъй като както виждаме не се споменава почти нищо от случващото се в Сейнт Луис
19
3
 
16
 
! Отговори
циника преди 9 години
Изобщо не ни интересува дали границата на Щатите с Мехико е обезопасена и дали някой с потури можге да я премине. Интересува ни защо не се пише нито дума за случващото се в Сейнт Луис. Може би защото Сейнт Луис не е в Русия или поне Сирия?!
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Берлинската стена ?
17
1
 
15
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
на тази ли локва и викат Рио Гранде Ривър - от искаро по длибоко НЕ ! от искаро по длъго НЕ ! от искаро по широко НЕ ! Искаро РИВЪР е ГРАНДЕ шоплука е ГРАНДЕ !