Бразилки си търсят мъже

В Нойва до Кордейро е пълно с красиви жени, но броят на мъжете е оскъден
30 авг 2014 14:30,
56
Бразилки си търсят мъже
Снимка: Facebook

Малко провинциално градче, скрито зад хълмовете, е пълно с красиви жени, търсещи любовта. Това звучи като приказка от гръцката митология, но това е реалността за жените от Нойва до Кордейро, пише telegraph.co.uk.

Малкият град е разположен в югозападната част на Бразилия и има около 600 жители. Броят на мъжете обаче е много оскъден - повечето работят далеч и жените трябва да се оправят сами. Заради това дамите, които са известни в Бразилия със своята красота, са поставени в такава ситуация да търсят свободни мъже.

"Тук мъжете, които срещаме, или са женени, или са ни братовчеди!", оплаква се 23-годишната Нелма Фернандес. "Не съм целувала мъж от много дълго време. Всички ние си мечтаем да се влюбим и да се омъжим. Но ние искаме да живеем тук и не искаме да се местим в града, за да си търсим съпруг. Искаме да срещнем мъж, който е готов да остави живота си и да се присъедини към нашия. Но първо трябва да се съгласи да прави каквото му кажем и да се научи да живее по нашите правила", допълва тя.

Нойва до Кордейро в превод означава "Булката на агнето". Той има своята репутация на град със силно женско общество още от създаването си. Историята на градчето започва, когато неговата основателка Мария Сенхориня де Лима се установява там. Тя е наречена прелюбодейка и е заточена там от нейното семейство и църквата.

Една от нейните внучки, Делина Фернандес Перейра, все още живее в долината, която е на 60 мили от столицата на щата Бело Оризонте.

Жените поемат повечето отговорности в града. Те взимат решения и за религиозните въпроси.

"Изглежда, че по-голямата част от населението са жени. Но основната причина за това е, че мъжете ги няма през седмицата, защото работят в големите градове.", разказва Елида Даис, която организира визити в района.

Въпреки това някои от жените се страхуват, че ако дойдат много мъже в Нойва до Кордейро, ще се наруши техният отличителен начин на живот.

"Ние имаме част от Господ в нашите сърца. Но ние не смятаме, че трябва да ходим на църква, да се женим пред свещеник или да кръщаваме децата си. Това са правила, създадени от мъже.", казва Розали Фернандес.

"Има много неща, които жените правят по-добре от мъжете. Нашият град е по-красив, по-организаран и много по-хармоничен, отколкото би бил, ако бяха намесени мъже. Ние решаваме проблемите и споровете по женски начин, търсим консенсус, а не конфликт.", допълва тя.

"Ние споделяме всичко, дори земята, която обработваме. Никой не се състезава с другия. Работим един за всички и всички за един.

Жената разказва още, че наскоро цялото общество е събрало пари за голям телевизор, който е сложен в читалището. По този начин всички заедно се събират да гледат сапунени сериали.

"А и също така ние винаги имаме време да си клюкарстваме, да си разменяме дрехите, да си правим прически и да си лакираме ноктите!", разказва още Розали Фернандес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
2
 
! Отговори
Хасан преди 9 години
"Искаме да срещнем мъж, който е готов да остави живота си и да се присъедини към нашия. Но първо трябва да се съгласи да прави каквото му кажем и да се научи да живее по нашите правила"Баяяяя още ще почакате :)
40
1
 
8
 
! Отговори
ODESSA преди 9 години
Най вероятно е ергена борислав да го върнат тия със мотика във ***,острието ще прилича на хоризонтален стабилизатор, пред хоремага,ще разчистят голфовете за безаварийно кацане, и после начална скорост със шут достоен за Христо Стоичков, към двореца на мама.
39
2
 
20
 
! Отговори
Мачо преди 9 години
Ох котьооо, тия пайжинясали катерички ше ги лющя всеки ден!
38
1
 
9
 
! Отговори
Хайде, хаирлия да е! преди 9 години
Ето сгоден случай да похарчим Борислав Ерген39 - тези моми на снимката изглеждат работливи, а той търси такава, която да шета вкъщи, да ходи на работа, за да му носи пари и да помага при изграждането на етаж на къщата му. Тези, като ги гледам, сами се справят с всякаква работа, сигурно ще преминат през сложните Бориславови тестове.Ако и тук не стане работата, имам предчувствие, че, ако е живот и здраве, ще празнуваме след време и Бориславовото пенсиониране с непроменен ергенски статус.
37
0
 
2
 
! Отговори
бай уй преди 9 години
До Анонимен 41Така е!
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Тук мъжете, които срещаме, или са женени, или са ни братовчеди!", оплаква се 23-годишната Нелма Фернандес. "Не съм целувала мъж от много дълго време."Момчета, ще трябва да се жертваме, за добра кауза е.
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що бе нас ни мързи да си помръднем ,*** от фотьола,леле какви хубави амазонки ,и то естествени
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въпреки това някои от жените се страхуват, че ако дойдат много мъже в Нойва до Кордейро, ще се наруши техният отличителен начин на живот.Що ревете тогава?
33
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един вид търсят си мъже под чехъл.. еми ей за тва ще си стоят сами.. :)
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви красотички ,особено това с червените бутушки,а колко земя чака....
31
1
 
34
 
! Отговори
27, говориш разумно! преди 9 години
Ако и устно агитираш в ежедневието си, говори най-вече с българските мъжки майки. Момите ни са с претенции, но като станат на 27-28 години и видят, че "изпускат влака", а принцове има само в сапунките, започват усилено да си търсят съпруг, НО... юнаците на 28-38 г. все още се мислят за юноши и се опитват да са плейбои. Майките им ги поощряват и търсят снахи с големи зестри и бащи с полезни връзки, но същевременно и да са безропотни слугини. Така неусетно синчето става дърт, беден ерген-пенсионер
30
2
 
10
 
! Отговори
От 35 преди 9 години
Първо написах коментар 35, а после прочетох статията. Виждам, че в 35 правя неадекватно предложение и се коригирам: Тези потенциални снахи не желаят да си напускат градчето и са доволни от обществото, което са си създали. Затова мисля, че ще е може би разумно да пратим там няколко от нашите форумни женомразци - може пък там да им излезе късметът и да се убедят, че не отговаря на истината тяхната сентенция, че "Жените и за *** за зеле не стават". Тези бразилски амазонки може да ги превъзпитат! :)
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ня ден писаха за село в Родопите със 100 ергена.да ходят в Бразилия!
28
1
 
18
 
! Отговори
:) преди 9 години
В Дългопол навремето имаше повече ергени, отколкото моми. Сега не знам как е, но съответните брачни агенции да се заинтересуват. Защо пък да не си внесем и малко бразилски снахи, за освежаване на гените?
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я заминавайте ,да подобрите малко расата
26
10
 
8
 
! Отговори
Ама Ха преди 9 години
Ходих, не ме харесаха . Много ги боляло . Да си стоят сами, глупачки . Да се отказват от такъв поддържан салам .Само с руси и 25 годишни съм го хранил .
25
0
 
0
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
ми да си търсят там героите бе. кво толкова се вайкаш.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, тия мани брато. Там не ти требва. Тия те прекарват отвсекъде.
23
0
 
4
 
! Отговори
GRN преди 9 години
Абе господа, на снимката няма ни една мотика! Така расте истината в БГ.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 25:И АЗ!!!