Войнствената жена до гръцкия Че Гевара

Половинката на Ципрас мрази да пазарува и да ходи на фризьор
Обновена: 27 яну 2015 14:57 | 27 яну 2015 11:57,
158
Войнствената жена до гръцкия Че Гевара
Снимка: БТА

Алексис Ципрас, новият премиер на Гърция, е наричан гръцкият Че Гевара, но мнозина са убедени, че Бети – неговата жена, е по-радикална дори от него, пише "Дейли мейл".

Още по темата
Перистера Бациана, както е пълното име на половинката на Ципрас, е майка на две деца. Именно тя убеждава Ципрас да влезе в политиката във време, в което той е отдаден повече на спорта. Травма в коляното обаче го изважда от спорта. Двамата се познават още от средното училище, заедно продължават и в университета, където учат за инженери. Бети убеждава Ципрас да се присъедини към комунистическата партия на Гърция през 1990 г., въпреки че той произхожда от средната класа.

Само година по-късно двамата са в първите редици на протест в Атина срещу непопулярна образователна реформа. Тогава студентите окупират университета и в интервю Ципрас заявява, че искат сами да избират дали да присъстват, или отсъстват от занятия.

Впоследствие двамата завършват образованието си в Националния технически университет на Атина и стават инженери.

Новият министър-председател, който е на 40 години и е най-младият премиер на Гърция от 150 години насам, умишлено оставя семейството си извън светлината на прожекторите по време на изборната кампания.

Мнозина вярват, че силният характер на Бети може да се окаже скритата сила зад премиерския пост. Семейни приятели описват половинката на Ципрас като силна, войнствена и динамична. Дори стигнала до съда в конфликта си с преподавател в университета, който се опитвал да я саботира в написването й на докторска дисертация.

Днес двамата живеят в скромен апартамент в работнически квартал на Атина. Ципрас и Бети нямат сключен брак.

Премиершата мрази да пазарува, не обича да посещава фризьорски салони, не обича да дава пари за дрехи.

Новият премиер е определян като човек от народа – ходи на работа с мотопед, запален футболен фен. Вечер слага синовете си Феб и Орфей да спят. По-малкият му син дори се казва Орфей-Ернесто, с което двамата родители почитат идола си Че Гевара.

Премиерското семейство го очаква голяма промяна, тъй като сега ще трябва и четиримата да се преместят в премиерския палат. Там ги очаква огромен портал, мраморни колони, пищен интериор. Това може да се превърне в културен шок за семейството, живяло скромно досега.

Иначе Ципрас сам ще трябва да реши дали ще ходи до новата си работа с личен шофьор и автомобил, или ще продължи да пътува с мотопед.

Каквото и да избере, Алексис Ципрас вече скъса с традицията. Той не носи вратовръзки, отказа и да положи клетвата при стъпването си в длъжност с ръка върху Библията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е проблема.Президентшата я няма.Нито силна нито слаба.Премиерша няма.Ама въобще.Единствено Сергей след като заряза Елена Йончева и се ожени за Моника дръпна и стана шеф на ПЕС и сега само напред и нагоре,немож го стигна.
110
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А фашистките победи срещу партизаните какви са ви - да поиска партизанка хляб като фашиста я застрелял на прага на дома си. Това ли е победа, или да се изнасили пленена партизанка и после да се убие без съд и присъда, или *** да коли децата а те като пищяли да вика, а не викайте деца чичо Кольо леко коля (в РАДОМИРСКИТЕ СЕЛА). иСТОРИЯТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕНАПИШЕ. иСТОРИЯТА Е ТОВА КОЕТО Е.
109
0
 
8
 
! Отговори
132 преди 9 години
Само не се подигравай с победите на партизаните срещу дедо ти и другите фашаги. Защо хайл Филов сам пише в дневника си че не могат да се справят с пратизаните като партизаните са 9000 а срещу тях действа цялата полиция и армия, плюс немски части, плюс жандармерията. Нещастен фашизоид. Първа народоосвободителна бригада, Партизанска дивизия. Партизански войнишки батальон Христо Ботев. Ей нещастници, цели части от фашистката ви армия са ставали партизански, с офицелите си, а има и некомунисти парт
108
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато олигархията посегне на правата на един човек, страната скача да го защити. Когато агент Буда разделя българите и плюе например лекарите, всички други професии се радват, когато Буда погне учетилите, всички заедно с лекарите се радват. Това е разликата между люлка на демокрацията и най-верните петвековните роби на султана!Като чета *** коментари против порива на един народ за справедливост и бъдеще, на което той има свещенно конституционно право, се отвращавам че иматакива простибъл
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да са живи и здрави всечки честни хора по света!Господи вразуми или прибери народните изедници и техните интернет и медийни бедни и празноглави себемразещи ***.Благодарим ти господи, че прибра една пернишка народна изедничка!
106
2
 
8
 
! Отговори
оцеляваща българка преди 9 години
АКАКВИ СА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ И КАК МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ ДА КАЗВАТЕ ДАЛИ БЕТИ ВИ ХАРЕСВА ПО ВЪНШНОСТ...АМИ ТЕ ЗА ДА СА ЗАЕДНО ТОЛКОВА ГОДИНИ БЕЗ БРАК,ЗНАЧИ МЕЖДУ ТЯХ ИМА МНОГО СИЛНА ВРЪЗКА...МИСЛЯ,ЧЕ ПОВЕЧЕТО ОТ НАС ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ СЕ НАДЯВАМЕ ДА НАМЕРИМ И ДА ИМАМЕ ТАКЪВ ЧОВЕК.ВСЕКИ ЧОВЕК Е КРАСИВ В ОЧИТЕ НА ТЕЗИ,КОИТО ГО ОБИЧАТ!ВСЕ ПАК И ДВАМАТА СА ИНЖЕНЕРИ,КОЕТО ЩЕ РЕЧЕ ЧЕ ИМАТ АКЪЛ-НЕ СА ЛАЛАЧИИ ЮРИСТИ,ИЛИ ПИСИРУШКИ СЧЕТОВОДИТЕЛИ...СЕГА ЩЕ ГЛЕДАМЕ КАКВО ЩЕ НАПРАВИ ТОЗИ ГРЪЦКИ ПРЕЗИДЕНТ...
105
3
 
6
 
! Отговори
Наркозависим преди 9 години
Днес.беге трият коментари и освен това обичат да правят секс с животни и свои братовчеди
104
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А вие *** дето плюете си имате БОИКО втори път!!!:-))))))))Прости роби и палячовци!Аиде на минусите, селяци и панелни караконджили!!!:-))))
103
4
 
26
 
! Отговори
Paco-Loco преди 9 години
Аз от години живея и работя в Гръцкият свят Гърците никога няма да допуснат който и да етнос в страната им да се разрастне повече от санитарният минимум.Това са невероятно единни и горди хора заради един 80 годишен дядо излизат хиляди да го защитят ако нещо не са му ибърнали внимание,атмосферата в Гръцкият свят няма нищо общо с атмосферата в България.
102
4
 
4
 
! Отговори
до 124 преди 9 години
"Националният отбор на Германия е смес от африканци, араби и източноевропейци. Франция също."И гръцкият ще е така след 10 години и нашият след 20.
101
3
 
9
 
! Отговори
Гай Баньо преди 9 години
До БългаринТова за 20-те пъти по-голям БВП в коя кръчма ти го казаха?Само питам...Гърците не правят политика.Гърците правят театър.
100
13
 
18
 
! Отговори
xxx преди 9 години
До анонимен 134Абе ***, аз съм го преживявал това ваше "светло минало"!!! Толкова ми липсва, че ще направя всичко възможно повече даже и да не си го спомням. Такива комсомолски активистчета като тебе, цял ден си вееха крачолите по кабинети и коридори, а други им изкарваха заплатите. Ама това беше най-малкото, другото и да ви го описвам, няма да ме разберете с промитите си мозъци! Колкото и минуси да ми цъкате, истината е само една- комуниста е най-мързеливото същество!!!
99
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зад всеки успял мъж стои силна жена !
98
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонимен, 134Ние и сега я нямаме, думата, имам предвид. Отдавна я нямаме! В много далечната история ще остане могъщата българска държава, която е всявала респект у другите. Но тогава е имало железни закони, умни държавници и вяра, че сме можели. И сме го направили. И всички са знаели това и са го виждали.
97
18
 
13
 
! Отговори
П:оживем, увидем ! преди 9 години
Явно един народ не е в състояние да осмисли страданието на другите, докато сам не го преживее. Източноевропейските, та дори и Кубинския народ не искат и да чуят за имена като Ленин, Сталин, Путин или Че Гевара. Гърците искат ! Ами да го преживеят тогава !
96
1
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Боже какви простотии пишат разни тинейджъри,които даже и не са били родени преди 89 г.Е мили,ненагледни "демократчета" не ви ли идва на ум че има и други хора ,които са живели по това време и малко повечко назнайват от вас.Не ставайте смешни,мислете си каквото си искате но не го изговаряйте пред хората-жалки сте.България е победена страна през Втората световна война и победителите определят правилата-за това да сте чували милички.А дали това ни е харесвало -просто сме нямали думата.
95
4
 
21
 
! Отговори
Ирландската Пастирка преди 9 години
То и до наш чехлю има войнствена жена, ама то нейното е от мъжко необслужване. Щото страпоня се задоволява по др. начини.
94
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Най-великата победа" на българските шумкари е била 200 човека да нападнат 8 невъоръжени, ранени немски войника и да и убият и да избягат като страхливци.Гнус.
93
10
 
24
 
! Отговори
уж били комунисти преди 9 години
Тея раснали в капитализъм, пък били комунисти.Бошлаф.Тя тая ако се опълчи на даскала в една комунистическа държва и край с нея, направо вън дисциплинарно, шяха да обявят за враг на народа.
92
7
 
20
 
! Отговори
А пък у нас, когато преди 9 години
едни хора излезли от горите и, следвайки чуждата армия, влезли в градовете, за да вземат властта, впоследствие се настанили в "думбазките" домове на току що изританите оттам законни собственици.Обаче се появил проблем. Те били свикнали, когато са си "дома", да ходят по чорапи или с вълнени домашни терлици. Само че чорапите и терлиците се пързаляли по това абсолютно излишно нещо, което буржоазията наричала "паркет".Помни се,че някои от тях после се похвалили: "Я земах теслата и скъцах паркето!"