Как с нулев шанс да надвиеш експерт, възможно ли е?

Водещият по Discovery Channel Алексис Конран пред Dnes.bg
5
Как с нулев шанс да надвиеш експерт, възможно ли е?
Снимка: Discovery Channel

Как един обикновен човек може да надвие професионалист в областта, където е най-добър?

Discovery Channel и Алексис Конран ще се опитат да ни убедят, че това е възможно в новата поредица "Човек срещу експерт", която стартира на 7 март в 17:00 часа. Алексис, известен от поредицата "Промиване на мозъци с магия", разработва находчиви стратегии, с помощта на които да победи признати експерти. Всеки епизод ще има мисия, в която той трябва да победи трима души, които са достигнали върха в кариерите си. Водещият има малък или почти никакъв опит, но преди всеки сблъск преминава през специализирана подготовка, усвоява ключови техники и умения. Магьосникът разчита и на доза магия, за да увеличи шансовете си за успех. Независимо от резултата на финала Алексис обяснява начините, по които се опитал да надвие експертите, и какво му е помогнало да успее.

Със съдействието на Discovery Channel Алексис сподели в интервю пред Dnes.bg за изпитанията, които е преминал.

Роден сте в Париж, израснал сте в Гърция, учили сте в Лондон. Кога и къде се запалихте по магията?

Интересът към магията започна доста късно, когато наближавах 30-те години. Бях актьор и споделях съблекалнята с много, много добър магьосник - Анди Ниман. Той е близък приятел и с друг магьосник - Дарън Браун. Станах част към тази творческа трупа и това пробуди интереса ми към магията. Никога не съм искал това да бъде моя професия, желанието ми винаги е било да бъда актьор. Магията е като хоби, но и аз съм подвластен на това, което ние наричаме в магичните среди "бъг" - нещо като болест, която те е обсебила. Започнах да си купувам книга след книга, исках да направя нещо различно от магическите трикове, описани на страниците. И преди да се усетя, вече минаха няколко години. Но съм щастлив, че моето хоби е и моя работа.

Вие сте актьор, писател и магьосник. В коя област се чувствате най-добре?

Добър въпрос. Хората питат: "Вие какъв сте? Вие продуцент или консултант сте? Актьор ли сте или магьосник?". Това ограничава, аз съм всичко това, без определен етикет. Не мога да мисля за себе си само като магьосник, защото съм и всичко останало.

Когато говорим за магия - кой е най-добрият магьосник на всички времена за вас?

Това е наистина труден въпрос и ще ви кажа защо. Аз съм живял и в 20-ти и в 21-ви век. Имаше толкова много велики магьосници преди мен, които не съм гледал на живо. И има голяма разлика от това да си слушал за някого и да си го гледал. Ако трябва да посоча имена на мои съвременници, това са Пен и Телър, прекрасни артисти. Особено Телър, който прави един от любимите ми трикове в тяхното шоу в Лас Вегас.

Ако трябва да посоча някой най-велик магьосник за всички времена, би следвало да бъде някой като Худини. И като кариера, и като принос за магията. Но никога не съм правил избор кой ми е фаворит.

Разкажете ни нещо повече за новото шоу „Човек срещу експерт”? Какво ви впечатли в героите на поредицата?

Това е една среща на професионалисти в своите области и от друга страна аз, който имам малки или никакви познания в тяхното поле на изява. В поредицата ще видите страхотни личности - от най-силния човек на земята до олимпийския шампион по каяк. Няма как да не направи впечатление тяхната всеотдайност. Отделят хиляди часове от своето време, за да бъдат най-добри в своята област. Чест и привилегия бе за мен да срещна тези професионалисти, които наистина трябва да бъдат адмирирани за труда, който полагат.

Алексис, кое беше по-трудно - физическото или психическото обучение, за да победиш експертите?

Мога да кажа, че всичко бе трудно. Някои от тях бяха трудни психически, като това да опиташ да надвиеш детектора на лъжата. Всичко е в ума, самодисциплината и контрола на съзнанието. Физическите предизвикателства може би са повече. Трябва да си подготвен наистина добре, за да се изправиш срещу олимпийския шампион по каяк, например. Никога не съм се качвал преди в каяк. Винаги съм смятал, че ще бъде лесно, просто седиш и гребеш. Представите обаче ми се обърнаха. Срещата с британския шампион по мотокрос беше може би най-опасната. Въпреки че карам мотор, усетих рисковете. Но се изправих срещу предизвикателството и съм много горд с това.

Използвате ли магията, за да увеличите шансовете си срещу професионалистите?

Разбира се, че го правя. В шоуто използваме комбинация от наука, някои наистина невероятни технологии и малко измама. Аз не бих го нарекъл точно магия. Съчетана с малко ловкост, трябваше да взема някакво малко предимство.

След предизвикателствата можете ли да се похвалите с нови хобита?

Да, абсолютно. Със сигурност моите хобита са се увеличили. Едно от предизвикателствата беше срещу един от най-големите играчи в боулинга, който е част от Залата на славата в този спорт в САЩ. Той е тренирал и президента Буш как да сваля десетте кегли. И застанах срещу този човек. Сега имам собствена боулинг топка и вече се запалих по този спорт. Чакам да дойде пролетта да отида и на риба. Досега се чудех защо хората го правят. Изглеждаше ми повече от скучно и не разбирах какво му е интересното да чакаш някоя риба да клъвне. Но след като вече си опитал, е друго, това е фантастично хоби. Карам мотор около Лондон, но с мотоциклетизъм не бих се занимавал, опасно е. Много се забавлявах със стрелбата с различни оръжия в САЩ, но няма как да го практикувам в Лондон, защото не е възможно заради строгите закони. Но повечето неща, които правих по време на шоуто, ги правя и сега. Готвя и следвам съветите на майстор готвачите. Вече лъжа по-добре, след като надвих детектора на лъжата или пък не? Ще трябва да го гледате. Мога да кажа, че това предаване беше чудесно въвеждане към много и интересни хобита.

Един по-личен въпрос. Използвали ли сте трикове, за да впечатлите някое момиче?

Знаете ли, искаше ми се да мога да правя тези трикове, когато все още излизах на срещи. Сега имам жена до себе си и съм щастлив. Тя ме търпеше през цялото време, докато учех магията и издържаше на постоянния въпрос "Искаш ли да ти покажа фокус с карти?". Тя беше човекът, който ми помагаше да практикувам и държа много на нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Aleks Ivanov преди 9 години
Супер е! Знаете ли че в 5 епизод се е снимал българин от националния балет. Аз незнаех и днес го видях. Браво на балетистчето.