Експериментът в Dnes.bg: 35 шофьори "метър" в бус лентата

Заснетите нарушители за 3 минути на Орлов мост
Обновена: 4 май 2016 16:08 | 26 мар 2015 10:35, Александър Попов
115
Експериментът в Dnes.bg: 35 шофьори "метър" в бус лентата
Снимка: Dnes.bg

Вторият експеримент в Dnes.bg е кратък, но пък много показателен.

Провокира ни желанието на всички българи да живеем в подредена държава, в която се спазват правилата. Когато сме в социалните мрежи, пред камера и дори в приятелска компания изтъкваме колко ни е зле държавата, защото всички останали гледат да "минат метър" пред закона.

Решихме да проверим нещо елементарно, доколко дисциплинирани са шофьорите. В много случаи те са прави, когато негодуват срещу лоши пътища, дупки, високи данъци, които би трябвало да подобряват положението. Но когато стане въпрос за нарушения услужливо подминаваме темата.

Застанахме в един възлов район на столицата - Орлов мост, където всеки шофьор знае, че има камери. В следобедните часове там се получава задръстване, което обаче не би трябвало да притеснява пътниците в градския транспорт. Защото автобусите си имат лента, по която не би трябвало да преминават коли.

Така ли е? Само за 3 минути успяхме да преброим 35 нарушители. Шофьори, които са склонни да платят глоба, но да спестят 3-4 минути чакане на светофара. Актът, ако те хванат, е 50 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
35 х 50 = 1750 лева.Да ама кой ще се хаби, щом няма да влезат в джоба му?
90
2
 
2
 
! Отговори
asi преди 9 години
v Germania ,osobeno v Berlin v avtobusnata lenta mogat dase dvijat Avtobusite,Taxitata,na opredeleni mesta mogat i Kamionite dase dvijata inache samo da zasekat avtomobil v Bus lentata dupe damue iakotam nete pitat imashli poznati golemciili na koi si dete ili che karash posleden model TARATAIKAtam ZAKONAT SIE ZAKON a tuka samo na dumi
89
4
 
2
 
! Отговори
Доволен преди 9 години
В София си е екстра, на който не му харесва прав му път.
88
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Големи експериментатори се извъдихте.
87
0
 
2
 
! Отговори
Дядя Коля преди 9 години
До сУфиЕнец А ти си толкова сУфиЕнец, колкото аз Московчанин. Те софианците се изтрепаха.
86
1
 
12
 
! Отговори
Камен преди 9 години
Със сигурност шофьорите не са "склонни да платят глоба, но да спестят 3-4 минути чакане на светофара". Просто знаят, че това нарушение не се санкционира. Я да имаше камери за движение в бус лентите, които да снимат нарушителите, щеше да е съвсем различно. В България единственото нарушение, което се санкционира е превишената скорост. Шофиране в бус лентите, неправилно престрояване, отнемане на предимство, шофиране в насрещното са все неща, които виждаме всекидневно, но никога не се санкционират.
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 93Альооооо, що говориш за комунизма бре продажник?
84
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добруджанец, знаеш ли колко приятно за живеене място става София в празнични дни, когато "софиянци" си отидат по родните места. Точно като преди 40г. когато имаше СОФИЙСКО ЖИТЕЛСТВО. Напълни се София със селска ***, донесоха си селските нрави и комплекси, схващаш ли.
83
2
 
20
 
! Отговори
сУфиЕнец преди 9 години
До ДобруджанецСофия си беше много добре, преди такива като теб да я напъплят.
82
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цървулите са твърде много, а и като си купят някоя по лъскава кола вече си избиват тотално комплексите. Тези хора не правят път дори и на линейките, което показва колко е умствения им багаж.
81
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Когато сме в социалните мрежи, пред камера и дори в приятелска компания изтъкваме колко ни е зле държавата, защото всички останали гледат да "минат метър" пред закона."И кой по дяволите ви втълпи, че всеки който се оплаква от нещо в тази държава, задължително е лицемер нарушаващ реда и закона? Един път не сте дали положителен пример, винаги вкарвате всички в кюпа.
80
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
КОИ..КОИ .. КОНТРОЛИРА ДЕПУТАТИТЕ МИНИСТРИТЕ ,КАКВИ ЗАКОНИ И РЕШЕНИЯ ВЗЕМАТ..?ЗА 30 ГОДИНИ НЯМА НИТО ЕДНО ВЛЕЧУГО ДА МУ ЕЕ ВКАРАН ОТ РАЗ ГОЛЕМИЯЯ П Р А ЗЗсега го мислим как да изкараме бисеров невинен ..боикоооо ела и ти трева да пасеш
79
1
 
21
 
! Отговори
Атила преди 9 години
Преди години ескорта на Тони Блеар от съображения за сигурност минават в бус лентата и следва глоба за всички шофьори но това е в Англия а тук няма никакво наказание за тези нагли нарушители изобщо BG. Къде остана върховенството на закона?
78
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато закона не започне да важи за всички еднакво ще е все така. Най-големите нарушители са депутати, министри, мутри, адвокати, чалги, миски и въобще тези които се мислят, че са нещо повече от останалите хора. Рибата се вмирисва от главата.
77
0
 
29
 
! Отговори
предложение преди 9 години
Истинският експеримент следва да продължи, трябва да се провери дали заснетите от Днес коли, са заснети и от "избирателните" камери на КАТ и съответно дали са съставени електронни фишове на водачите. Иначе казано - за периода от 9 до 10 часа Днес вижда 20 нарушители - фишовете за този период трябва да са също 20, иначе има корупция и шефовете на прокурора.
76
15
 
16
 
! Отговори
Добруджанец преди 9 години
Винаги съм твърдял, че меката на простаците и айдуците е София. Много *** еййй. Ама иначе все реват за демокрация. Но те, софиянци, както я разбират: граби, лъжи, не спазвай закона и ако ти се оперчи някой го гръмни.
75
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубав експеримент! Поздравления!
74
4
 
17
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
А нещо за автобусите, които не си карат в специалната лента, а засичат нагло?
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До NikolaХубаво име имаш,но...само толкова. Мозък...колкото да пазиш равновесие.
72
0
 
16
 
! Отговори
тех преди 9 години
Мен вече ме одрусаха веднъж заради тази лента на Цариградско и вече внимавам какво правя.Но който има излишни пари, нека да си кара в бус лентата - и без това държавата има нужда от финансови постъпления.