Бил Клинтън – съпруг на бъдещия американски президент

В САЩ се питат: Каква ще бъде ролята му в надпреварата
Обновена: 13 апр 2015 12:37 | 13 апр 2015 12:31, Красимир Ангелов
74
Бил Клинтън – съпруг на бъдещия американски президент
Снимка: Reuters

След като Хилъри Клинтън официално се включи в надпреварата за спечелването на президентската номинация на американските демократи, мнозина се питат каква ще бъде ролята бившият президент и неин съпруг Бил Клинтън, посочва в свой анализ Франс прес.

Още по темата
68-годишният Бил Клинтън има широка мрежа от контакти, неоспоримо харизматичен е и все още се радва на истинска популярност - все неща, които могат да помогнат на Хилъри.

Вярно е обаче, че бившата първа дама вече е с променен статут в сравнение с 2008 г., когато за първи път се бори за президентската номинация на демократите и загуби от Барак Обама. 7 години по-късно тя вече беше държавен секретар в продължение на 4 години, а и както изглежда засега няма истински противник в битката за президентската номинация надемократите.

Така че препятствията на първичните избори се очертават лесни за преодоляване, освен някоя огромна изненада.

"Съпругът ми е очарователен, но нямам нужда от някой, който да защитава постигнатото от мен", каза Хилари през юни 2014 г. Преди няколко месеца Бил Клинтън беше запитан каква роля ще играе, ако жена му кандидатира за президент и той отговори през смях: "Аз съм прост войник в армията, ще правя каквото ми наредят".

Но никой във Вашингтон не вярва, че той може да се задоволи да остане в сянка. Според неотдавнашно допитване на NBC и в. "Уолстрийт джърнъл" 56% от американците имат положително мнение за него, въпреки няколкото сериозни скандала по време на неговото управление.

Това е доста повече от положителното мнение за Хилари, а именно 44 процента. Според същото допитване Барак Обама дори има 43 процента одобрение, а Джордж Буш-младши едва 35-39 процента одобрение.

През 2012 г. Клинтън помогна на Барак Обама, който тогава се бореше за втори мандат, като по време на конгреса на демократите произнесе реч, в която изтъкна уменията на президента и така възпламени аудиторията. Самият Обама тогава на шега каза, че би искал да създаде пост за Бил Клинтън, наречен "министър, който знае как да обяснява нещата".

Според анализатори Бил Клинтън би играл много добра роля зад кулисите по време на предизборната кампания на Хилари, защото той има отлични контакти с много богати дарители и поддържа тесни връзки с различни личности от своята собствена партия.

Пък и до изборите на 8 ноември 2016 г. Бил Клинтън има достатъчно време, за да си измисли роля. Някои медии обаче спекулират вече каква ще е ролята на Бил Клинтън, когато съпругата му стане 45-и президент на САЩ. Но до тогава има време.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Дедо МадуркоДа то понеже много ще ревнува тази баба : 0 Сигурно от 40 години не си е лягал с нея, а ходи само при моделки : )))))
43
0
 
1
 
! Отговори
! преди 9 години
Как тази кокошка ще стане президент бре? Когато станела... хахахаСледващия президент е Джеб Буш с вице Пол Райън
42
0
 
1
 
! Отговори
скептик преди 9 години
Малко е вероятно да я изберат, но не и невъзможно! Вече е доста възрастна, обременена от 40 години във висшите кръгове и интересите на магнати-милиардери. Мисля, че средният американец няма да гласува за нея, а посланията в клипчето бяха доста смешни, за хомо-то - да не говорим!
41
0
 
0
 
! Отговори
Боян Мага преди 9 години
Каква роля ще играе. Нищо няма да играе, официално си е написано съпруга на президента е първата дама. И тъй като не върви да е така, ще бъде Първият мъж на президентката. Обаче веднага изниква въпросът кой ще е вторият и следващите.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хилъри и Бил Клинтън трябва да научат танца с пурите, който да играят в оралния абинел на т.нар.Белия/Черен дом. Тия са големи смешници. Първо муйко с пурите сега муйковица. Ши*яци са американците.Живеят на гърба на целия свят.
39
1
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 9 години
Тая и на 72 години иска да властва. Не е ли време да си почине вече от толкова политическа активност?
38
1
 
11
 
! Отговори
Дедо Мадурко преди 9 години
Сега е момента Хиларито да му го върне с някой млад стажант.
37
8
 
10
 
! Отговори
Ха-Ха преди 9 години
След *** ако и жена стане президент ще закрият окончателно тази държава!
36
2
 
6
 
! Отговори
Килърите преди 9 години
То бива, бива феминизъм, ама тая амбициозна и алчна надмина всичките! Малко и бешедва мандата президентша,сега и ска и тя самата президентка да става.Не че Билито не е бил мъж под чехъл, както повечето американски "мъже". Америка е както казваше един англичанин в един американски филм"Най-отвратителния матриархат".Законите там насърчават т. н. "позитивна" дискриминация, а това е добре дошло за арогантни кариеристки като Хиларито.Ако олигарсите я назначат ще бъде триумф на "равноправието"
35
1
 
5
 
! Отговори
ИКОНОМИСТ преди 9 години
До КукувицаОт 1968 год доларът няма златно покритие и е свободно разменяща се валута, а върху търговията и внос-износа на злато има редица ограничения. Златните резерви на САЩ са само малка част от общите валутни резерви, както и при почти всички страни в момента. Тия пък валутни резерви - общите покриват само една хилядна по мои скромни изчисления от външния дълг на САЩ. Т.е. те са хронично дългово зависими.
34
2
 
12
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До изборите в САЩ има година и половина,не се знае дотогава дали ще я има Америка....Ако все пак съществува,резултатът ще е такъв,какъвто го искат спонсорите,а не народа.Впрочем "последния демократично избран президент-Дж.Буш-младши" както твърди един по-долу,всъщност бе избран с измама във Флорида(където брат му беше губернатор)!
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственото по-опасно от ционистичната измама е про-ционистичната.И лицемерите(подвид-самонагаждащи лагери)
32
1
 
2
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
До АнонименЗащото тогава доларът беше конвертируема валута, т.е. имаше гарантирано златно покритие.
31
1
 
10
 
! Отговори
Комбинатор преди 9 години
Защо Клинтънови не се изправят един срещу друг в президентската надпревара, тъкмо ще стане шоу.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Билчо щял да тества пак Оралния кабинет. Този път нямало да е проблем - не бил вече той президента, не могат да го уволнят.
29
3
 
13
 
! Отговори
Същият преди 9 години
Ха-ха... Изтриха ми мнението, защото съм казал, че Щатите са като при нас по време на комунизма. Ако завършиш АОНСО, ставаш член на ЦК, Политбюро и т.н. С тази разлика, че при нас никой партиен другар не бе хванат да му правят!? След БУШовци, Клинтъновци, Обамовци кой ли са предвидили... А при нас - Жени Живкова депутат, след Боко идва ред на Цветелина, а след Пеевски - майка му! Е, след като световната демокрация /партокрация/ си е такава... майка му на всеки следващ!
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След Хилари идва ред и на Челси.
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как каква ще е ролята му? Килъри ще стане президент, а Бил ще стане Първата дама, просто си разменят местата. :D
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !Защо, когато тогава български отбор играеше в чужбина нямаше никаква агитка, а сега има по няколко хиляди?
25
0
 
9
 
! Отговори
Додо преди 9 години
Когато Бил беше президент, Хилари беше първа дама на САЩ. Ако Хилари стане президент, какъв ще бъде Бил тогава?