Неделни шпаги: Левски или Черно море ще са с Купата?

Двата тима ще се сблъскат за място в Европа, кой обаче ще успее?
Обновена: 25 май 2015 07:10 | 24 май 2015 15:37, Екип на Dnes.bg
19

"Черно море" има сили да вземе Купата. Снимка: Булфото
Футболната логика сочи, че Купата е "синя". Снимка: Булфото

Общо гласували: 245
"Черно море" има сили да вземе Купата
44%
Футболната логика сочи, че Купата е "синя"
56%

На 30 май "Левски" и "Черно море" се изправят в единствения важен мач за сезона, след като двата отбора попаднаха във втората шестица на първенството. Там не се борят за нищо и всичките им срещи са нещо като подготовка за финала за Купата на България. В "Неделни шпаги" се кръстосват мненията на Красимир Ангелов и Александър Попов за това кой заслужава да ликува на стадион "Лазур" в Бургас. Гласувайте и вие за отбора, който според вас заслужава да спечели трофея.

"Черно море" има сили да вземе Купата. Красимир Ангелов, Dnes.bg

Мнозина отписват отбора на "Черно море" преди финала за Купата на България следващата събота. И на пръв поглед подобна прогноза може и да звучи логично, с оглед на това, че "моряците" все още търсят своя първи триумф във втория по важност турнир у нас. Тимът от Варна има два финала за Купата на България – през сезоните 2005/06 и 2007/08, загубени съответно от Литекс и от ЦСКА. И може би на третия път идва времето за първи триумф.

Реално "Черно море" е един от най-стабилните и постоянни отбори в България в последните 10 години. На „Тича“ проблем с парите и мотивацията няма, има опитен треньор в лицето на Никола Спасов и доста добро съчетание от опитни и жадни за успехи млади футболисти. Наистина, отборът не направи най-добрия си сезон, но това важи с два пъти по-голяма сила за съперника на "моряците" на финала – "Левски". За "сините" оставането извън първата шестица бе истинска катастрофа, а финалът за Купата е последният шанс сезонът да не бъде отнесен в графата "пълен провал". На "Тича" такива големи драми няма и отборът просто се обиграва в първенството за следващия сезон. А заедно с това е на прага на успех, който може автоматично да превърне сезона в "златен".

Освен всичко това има и още една доста важна подробност - "Черно море" няма какво да губи на този финал, а може само да спечели. За разлика от „Левски“, където Купата е цел "на всяка цена" и това вероятно ще докара доста напрежение на "Герена" преди решаващия мач в Бургас.

А "Черно море" успя да победи "Левски" един път този сезон. Да, наистина загуби останалите 3 срещи, но само една от тях бе "невъзможна" за варненци – загубата с 2:5 в София през април. Така че "моряците" може и да не са фаворити за купата, но в никакъв случай не трябва да бъдат отписвани. Защото и преди 2 години в Ловеч "Берое" бе аутсайдер, но с мъжка игра взе Купата под носа на "сините"...

Футболната логика сочи, че Купата е "синя". Александър Попов, Dnes.bg

Левски е фаворит за спечелването на Купата на България, независимо в каква форма се намира. "Сините" записват най-разочароващия сезон от много години насам и ритат за здраве във втората шестица.

Всъщност и Левски, и Черно море записват безсмислени мачове и са вперили взор в най-важния на 30 май, който ще им даде и излаз в Европа. Левски притежава поне на хартия по-добри играчи, в редиците му е и един от лидерите при голмайсторите w grupata - Аниете. Именно испанецът е основната фигура на Левски в най-важните мачове, негова е и заслугата въобще отборът да е на финал.

Слабостите на Левски са видни, отборът редува силни със слаби игри, но пък дори в това непостоянство се вижда някакъв стил след идването на треньора Стойчо Стоев. Последните мачове между двата отбора показаха, че Левски знае как да победи Черно море. В един мач всичко може да се случи, но футболната логика сочи, че Купата ще е "синя".

Не е маловажен факта, че Левски ще бъде домакин на стадион "Лазур". Очакват се над 12 000 фенове на столичани да дерат гърла за любимците си, а Левски изглежда различно, когато играе в подобна атмосфера. Усети го на два пъти и Лудогорец.

Финалът за Купата на България със сигурност ще се бъде различен от тренировъчните мачлета във втората шестица и напрежението ще бъде далеч по-голямо. Левски може да загуби срещата само ако футболистите налеят "гипса" заради важността, защото ако останат без трофей и този сезон сътресенията ще бъдат големи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако морето не продаде мача , ще бие с два гола разлика ! Но мача е продаден разбира се и то отдавна Боко се е погрижил лефскиту да бият -залагайте смело !
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мача е уреден за столетницата заложете пари и вземайте
11
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Левски щели да бъдат домакини в Бургас,защото щели да имат голяма публика.Това кой го измисли.Практически се вижда че Черно море са абсолютен домакин.Първо че играят на много по близко разстояние.също така доколкото знам Бургас се намира на брега на Черно море и там ще играе футболния клуб Черно море.За какво домакинство говорят от Левски и за какъв фаворит се смятат просто не ми е ясно.
10
0
 
5
 
! Отговори
Тим Любим преди 8 години
Дано не ги подценим... иначе в Бургас купона ще е на макс!!! Всички Левскари на плажа :)))
9
4
 
11
 
! Отговори
Футбол преди 8 години
Това, че Левски води в гласуването да не ви заблуждава. Шансове и на двата отбора са равни 50/50.
8
0
 
3
 
! Отговори
fakeli преди 8 години
dnes.bg sa drasnali kirbita pak :-)
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само ЧЕРНО МОРЕ!
6
7
 
13
 
! Отговори
1913 преди 8 години
Напред зелено-белите!
5
11
 
8
 
! Отговори
Купата е синя! преди 8 години
Чорбарчета, а вие кои бяхте, че нещо не се сещам? Тези, които ше се преименуват на Микре, Симитли, Горна Оряховица, само за да си запазят жалкия лиценз :))) Тези, които имат дългове от 11 млн. лв. към НАП, но кълнат ''говеждото'' БФС, че им е виновно :D Ако имаше закони в тая държава, вас отдавна нямаше да ви има :)) Както ги няма вече комунизма и вашите идоли - Милко Балев и Добри Джуров :)) Айде у лево лизенценти нахални ! Само Левски София!!!
4
7
 
14
 
! Отговори
NACO преди 8 години
Този въпрос е решен ,защо е нужно отново да се решава? "Купата" беше ПОДАРЕНА вече от г-н Домусчиев на Подуене,има ли още някой ,който да не е разбрал?! Така ,че предстоящият "финал"няма да е нищо особено,само ще донесе още някй лев в ръцете на МАФИЯТА,както и МАФИОТСКАТА телевизия на г-н Домусчиев!
3
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подуенци са рекордьори по калъфки, както и всеки, който не е взимал купа да си направи сефтето срещу тях, очаквам още една тази година.
2
3
 
3
 
! Отговори
... преди 8 години
Б.Б
1
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сашо Попов президент, президнет!А *** в казана, в казана!