С тела срещу войната на пътя. Мисия "Живот"

Десетки легнаха на пешеходна пътека в София
Обновена: 1 юни 2015 13:59 | 1 юни 2015 12:30, Александър Попов
56

Снимка: Dnes.bg

Всяка година стотици българи умират на пътя. Жертви в мирно време, повечето невинни.

Тази сутрин Българската асоциация на пострадали при катастрофи реши да напомни в началото на летния сезон да спрем с безумията на пътя, при които само миналата година загинаха 655 души.

Флашмобът бе провокиран от зачестилите трагични инциденти, вследствие на грубо нарушаване на правилата на движение – превишаване на скоростта, отнемане предимството на пешеходците на пешеходни пътеки, употреба на алкохол...

Пострадали на пътя, роднини на загинали, ученици, както и случайни хора легнаха на пешеходна пътека в близост до ул. "Раковски" и станаха съпричастни с големия проблем.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
??? преди 8 години
За да спасим повече животи, трябва да закрием КАТ, но това едва ли ще стане. КАТ успешно ни промиват мозъците, че шофьорите са винаги виновни. Една аналогия - кой е виновен за огромната престъпност в България? Престъпниците ли или тези, които трябва да ги спрат?
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТ са основната причина шофьорите да правят нарушения. Ако КАТ работеха, както е по закона, шофьорите нямаше да правят нарушения. Простичко е, но повечето хора виждат само следствието от неработещия КАТ, а не причината.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да не си си пил хапчетата, за да вярваш на статистиката на КАТ. и не само на статистката им.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДЖИГИТИ И БАСМАЧИ СА КАВКАЗКИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ НЕ МИ ПИШЕТЕ С МЮСЮЛМАНСКИ ТЕРМЕНИ.ПЪРВО СЕ НАУЧЕТЕ КАКВО ЗНАЧИ ДУМАТА ДЖИГИТ ,НЕАДЕРТАЛЦИ.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези вместо да лягат по раковски, да ходят да легнат пред КАСТ и да искат КАТ да работи според закона, който сами са си написали. Само тогава ще има някакъв ефект.
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой от умниците дето изпозват термини като джигити, замисляй ли се е защо има пътни участъци, където никой не спазва ограниченията за скоростта? Да не би всички шофьори да са джигити, вкл. и тези, които използват под път и над път този термин, но като вземат книжка и минат по такъв участък и те стават джигити, според тяхното и на КАТ определение.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Две са основните причини за нарушенията по пътищата - неработещия КАТ и безумно поставените пътни знаци, маркировка и светофари. Нарушенията на шофьорите са следствие на тези две причини и е проява на върховна глупост да се смята, че шофьорите са виновни. Да, от време на време има и виновен шофьор, но това е рядкост.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Управляващите пак успешно ни насъскват едни срещу други, използвахки КАТ. А би трябвало вместо да се джавкаме, всички заедно да сме срещу мафията.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джигити по пътищата на Българиоя няма. Това е измислца на КАТ за салбоумни.
32
3
 
1
 
! Отговори
ВВС преди 8 години
Г-да и Дами Джигити, не ви ли е срам да пишете глупости! Не разбирате ли, че вие сте тези които водите война срещу народа си! Не разбирате ли, че вие не сте единствени на пътя и трябва да спазвате ЗАКОНА!!! Не разбирате ли, че вече ви обявена война и тя вече се води ефективно срещу вас!!! А в една война има жертви и от двете страни!
31
1
 
1
 
! Отговори
мда преди 8 години
До НадяВиждам, че един от "щатните" Ви е влязъл под кожата". Недейте да му се впечатлявате. Човека работи тролене - налага му се да изкарва прехрана. Подминете го със лека доза съжаление и пишете коментар за другите, които искат да Ви чуят :)
30
3
 
4
 
! Отговори
Пере ли ви сачмата? преди 8 години
Тия да се бяха сетили като лягат на пътя да слагат нещо под себе си. Това не им е дивана у тях, по улиците са вървели нон стоп улични кучета, мръсни подметки и гуми на коли. Ама изперколясали шопи кво да праиш. Един нормален няма из тълпата за цяр. И тия хора са в парламента и президентството и управляват страната. Как да не сме тоалетната на Европа от 4-тия свят. Едуърт Стърнс е толкова прав!
29
1
 
2
 
! Отговори
Надя преди 8 години
До Народа асвалт не ядеМОЛ отвътре не съм виждала, скоро ще станат три години, но за разлика от вас работа по 14 часа на ден с един почивен понеделник! За да може такива издънки като вас са мързят по цял ден и да тролят из нета! Пратете адрес ще ви организирам ежедневно хранене, пък дано като запълните пастта, направите нещо смислено, пък макар и лично за себе си ... да се научите да пишете на първо време ли ... то яденето само няма да дойде, малко труд се иска...но за вас ще уредя безплатно :)
28
4
 
2
 
! Отговори
ДО33 преди 8 години
СОФИЯНЧЕТО АЗ НЕ РАБОТЯ КАКТО ВИЖДАШ ИМА КОИ ДА РАБОТИ,С ТРАМВАЯ Я ПРЕСИЧАМ СЕВЕРНА ИТАЛИЯ СОФИЯНЧЕ ГЛАДНО БЕДНО.АЗ НЕ СЪМ ЕВРОПЕЕЦ БЕ АЗ СЪМ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИН ОТ ТЕБЕ ЗАЩОТО ПОМАГАМ НА СЕМЕЙСТВОТО СИ И РОДИТЕЛИТЕ СИ ЗАЩОТО КРАДЦИ УБИЙЦИ И МАФИОТИ ГРАБЯТ 25 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ И МЕ ОПРЕДЕЛЯТ КАТО ЖЕРТВА НА ПРЕХОДА АЗ НЕ СЪМ ЖЕРТВА НА ПРЕХОДА НИТО МОЕТО ПОКОЛЕНИЕ ВИЕ ПОСЛУШКОВЦИТЕ СТЕ ЖЕРТВА НА ПРЕХОДА И ВАШИТЕ БАБА ДЯДОВЦИ МАЙКИ БАЩИ КОИТО ПОСТРОИХА БЪЛГАРИЯ.
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 16Селски, тези 57 евро за колело ли са таксата за магистрала с които пресичаш северна Италия до Франция??Проблема на *** е че много проста и неграмотна *** изкараха пет лева като слуги в ЕС и си помислиха че са станали европейци и граждани.Не сте бе ***!!
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пере ли ви сачмата? 18Провансалски ***, от *** по-нагли и *** НЯМА!Набий си го в кухата селска глАва.
25
1
 
3
 
! Отговори
ККК преди 8 години
Война ? ... че ние даваме по малко жертви от САЩ на пътя ... може да се подобри положението, ама война е силна дума, дрюзя
24
2
 
1
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
До АнонименХУБАВО НАПИСАНО!ТО,НАИСТИНА ТЕЗИ ТАМ,АКЪЛ ЗА ПОВЕЧЕ НЯМАТ,А И КАТО СЕ РАЗМОТАВАТ СИ ТЪРСЯТ ПОВОД ЗА ИЗЯВА....ИНАЧЕ СЕРИОЗНИТЕ И ВАЖНИ ПРОБЛЕМИ ИСКАТ АКЪЛ ,ЖЕЛАНИЕ И КУРАЖ,ЗА ДА УЧАСТВУВАШ!
23
2
 
4
 
! Отговори
Народа асвалт не яде преди 8 години
До НадяХайде, хайде, знаеме ви вас какво представлявате. Цял ден лежане и шляене по моловете.
22
3
 
3
 
! Отговори
Надя преди 8 години
До ПичайНе казвам, че е правилно, но от някъде трябва да се започне, днес се полежава на паважа, утре протести и така след време затягане на мерките за раздаването на книжки, затвор при по-сериозните нарушения , обществено полезен труд, две години в спешното да помагаш при пострадали от катастрофи за да разбереш какво си причинил ... трябва да има ефективни наказания иначе е видно ... деца убиват деца с книжки без книжки, полицията ни е за едните 20лв пък ти си убивай!!!