Няма държава, има среден пръст

Честит 2 юни, разделени българи! Това е тъжната истина
Обновена: 2 юни 2015 14:27 | 2 юни 2015 09:25, Александър Попов
371
Няма държава, има среден пръст
Снимка: Facebook

Вчера в социалните мрежи се появи снимка на двама роми, сочещи средни пръсти към една от малкото останали български светини - Васил Левски. Поредната. Помним подобни просташки изцепки и с други български герои.

На 2 юни ще сведем глави пред загиналите за свободата, за две минути. Но не е ли време да се замислим, пак за две минути, в какво общество живеем?

Очаква се днес да е гръмовно в Гърмен, някакви изроди ни изпращат кукиш за поздрав и се подиграват с Левски. "Героите" на нашето време били от град Камено, Бургаска област. А има ли значение, след като никой няма да си мръдне пръста срещу гаврата с националните символи? Трябва ли да се вдигне шум до небето, за да се задействат правораздавателните органи? Съмнително е дали тези двама "хубавци" въобще ще понесат някакво наказание, дори и само да преметат площада на Камено.

Правозащитни организации в дантелено бельо, борци за права, за които е важно да бъдат "на телевизора" непрекъснато ни набиват в главата как не спазваме правата на ромите и на тези с различна сексуалност. И за 25 години успяха да постигнат целите си - те да бъдат единствените с права в тази държава.

Политиците нямат волята да се справят с битова престъпност, заиграват се с етносите, и защо? Заради едната скапана бюлетина, която им осигурява топлото властово столче.

Успяха да настроят един срещу друг - съседи. Нямат воля да наложат едно елементарно нещо - законите да важат за всички ни.

Да, не всички роми са лоши, но на една част от тях им бе създадено усещането за неприкосновеност. И те излязоха на предна линия и чернят цялата общност. Защото крадецът и убиецът нямат етнос, те са престъпници.

Но когато Темида си затваря очите ни се поднася на тепсия Гърмен. Когато някой живее над закона - показва среден пръст. Вчера и днес на Ботев и Левски, утре на цялото ни общество.

Честит 2 юни, разделени българи! Това е тъжната истина, до там ни докараха. Ние ще се псуваме и биеме помежду си, ще надуваме перки и ще взимаме закона в ръцете си. И ще се разделяме все повече. А наистина решението е елементарно - да има държава...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
3
 
! Отговори
българка преди 8 години
До кога ще търпим тази зган.Крайно време е да им покажем къде им е мястото.
179
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Можеше да си ги извадят поне и да ги размахат!
178
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ги пази държавата ,а полицаите,които са български тиквеници.Американските тиквеници за една година са убили 400 чернокожи.Не,че няма и българи за убиване,има.
177
30
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Никъде в закона не пише, че не могат да се правят такива неща. Освен това снимката може и да е монтаж.
176
1
 
15
 
! Отговори
българин преди 8 години
А, нас държавата дали ще ни пази като станем малцинство след 30-тина години?
175
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
do:dnes bg. kak ne se setihte da napishete dva-tri reda za Botev i deloto mu.Pishete vsiakakvi gluposti da razlaivate "kuchetata",a za podviga na Botev-nito red.Chudia se balgarski sait li ste ili turski?dori ne se chudia,ne ste balgari,shtom za vas novina e srednia prast na razni maloumnici.
174
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братчеди, не сте попаднали на племе. Вие сте страхливи, силата ви е когато сте много, ние обаче и един да е не се даваме. Българина е търпелив, но искарата пламне ли жална ви майка, от жените ни ще ви е страх. Двадесет и пет години мачкане се изливат в много ярост. Да не оберете парсата накрая ....
173
4
 
41
 
! Отговори
малко остава преди 8 години
Настане вечер - месец изгрее,звезди обсипят сводът небесен;гора зашуми, вятър повее, -Балканът пее хайдушка песен!
172
38
 
8
 
! Отговори
Исмаил преди 8 години
Ерджане твойте хора събират ли се? Ще ходим ли заедно натам да помагаме срещу бугарите аз игрива сабя сам зел, пиши ми на же се ематуй вугарите много твърдоглаво племе ама ще ги вкараме в правия път говедата само така разбират
171
39
 
8
 
! Отговори
Ерджан преди 8 години
бугарите много смели на приказки ама на дела никви ги няма затова жените им при нас идват защото знаят кой може да пребори демогравския срив
170
2
 
19
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Един козел ни развали настроението по 24 май, сега двама *** - за 2 юни! А Луната и лунатиците, пардон - политиците спят! Или се правят че падат от Луната!
169
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А-ууу..., държава, къде се скри??? Няма ли те?!? Или чакаш на опашка в Игнатиево.
168
4
 
27
 
! Отговори
Lucius Vorenas преди 8 години
Давайте да сформираме легиони по римски образец и пак по римски да им наложим волята си (От Вия Апия до Рим = От Бургас до София)
167
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държава има, само че възпитание и морал няма, ни сред политиците ни, ни сред днешните хора.
166
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Покажете я тази снимка на Комисията по правата на човека в ЕС, за да видят кого защищават в България!
165
3
 
40
 
! Отговори
Веселинов преди 8 години
Само бой за тези подобия на хора! Пръстчетата им да стават на кебапчета и да не могат да ги свиват вече. Те от друго не разбират. Бой и от време на време сух хляб. Водата е милостиня! Те много добре разбират какво са направили и защо са се снимали. И нямало разпалване на етническо напрежение ли???
164
1
 
14
 
! Отговори
1 преди 8 години
Ако ще се наказваме трябва да се започне от истинските виновници иначе е обичайното хвърляне на прах в очите.
163
3
 
21
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
До Ala_Bala А НИЕ ТРЯБВА ДА ГРЬМНЕМ САМО 210 ОТ ПАРЛАМЕНТА И БЬЛГАРИЯ КЕ СЕ ОПРАВИ
162
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква ли защитна пледоария ще спретне за тези двамата Антибългарският Хелзингски Комитет?Може би ще се вземе под внимание,че всеки инивид има по 5 пръста на всяка ръка и може да извършва произволни движения с тях.А факта,че се подиграват с българщината и с националните символи,изобщо не ги вълнува.
161
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До OMG_LuckerВярвате ли си, че някой ще посмее да ги ступа?