Сериозни присъди – решението срещу насилието на улицата

Полицията трябва да си върши работата, смятат читателите на Dnes.bg
29 юли 2015 15:04, Красимир Ангелов
53
Сериозни присъди – решението срещу насилието на улицата
Снимка: Булфото

В началото на юни жестоко убийство в Борисовата градина потресе София. 16-годишен ученик беше убит с нож посред бял ден в парка, а разследването все още не е стигнало до убиеца.

Само преди седмица пък възрастен мъж бе жестоко пребит отново в същия парк пред очите на собствените си внучета, защото скинари го помислили за ром.

Още по темата

В средата на юни столицата се прочу и с друг случай – двама мъже бяха наръгани с нож в автобус от градския транспорт заради направена забележка. Вероятно по улиците, парковете и автобусите има още доста случаи на агресия и нападения, които не са станали публично достояние. Въпросът е обаче докога?

Точно преди седмица Dnes.bg попита своите читатели: Кога ще спре насилието на обществени места?

Според 60% от участвалите в анкетата над 1970 души, най-важната стъпка към спирането на насилието на улицата е да има по-сериозни присъди, които да бъдат ефективни и реално да влизат в сила. Така насилниците ще имат повече респект от закона и биха се замислили повече преди да нападнат някого.

За 22% от отговорилите в анкетата най-важната стъпка е полицията да си върши по-добре работата и да изпълнява своята превантивна дейност. Според други 12% най-важното е  обществото да промени мисленето си и да остави в миналото предразсъдъците си към различните хора, които често са причина за агресия.

Донякъде изненадващо, само 2% от гласувалите виждат изхода от намаляването на насилието в поставяне на повече камери за видеонаблюдение. За 4% от нашите читатели пък насилието няма как да бъде изкоренено един път завинаги, защото винаги го е имало и винаги ще го има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
POLIZAITE SA IZNUDVACI,ADVOKAT BEZ PARI NE MOGESH DA NAMERISH,V SADA AKO NIAMASH PARI OT OBVINITEL SHTE IZLEZESH OSADEN.NAPUSKAI BALGARIA DOKATO NE SI PREBIT.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГОСПОД наказва националните предатели като им взима децата
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но докато тази промяна в начина на мислене достигне до всеки, тези, които правят така, че някой да страда заради реално глупавите си разбирания и начин на мислене е добре да стоят в затвора. Ако човека не промени начина си на мислене, този сценарии, който се развива сега, ще продължава да се развива, просто трябва да приемем и доброто и лошото, да си простим и да започнем на чисто, но трябва всеки да го направи, ако не същият цирк може да продължи вечно, докато оцелеем, че някои колко са прости
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато променим начина си на мислене, ще променим и цялата си реалност.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разделението на богати-бедни, добри-лоши, умни-***, бели-черни, дебели-слаби, грозни-красиви, високи-ниски и т.н., създава наличието на конфликт, разнообразието и различието което виждаме в нивата на съзнание и начина на мислене на всеки отделен индивид създават различието на интереси, един има образование, друг няма, един вижда нещата по един начин, друг по съвсем различен, научени сме да се обвиняваме и мразим заради различията си, не се приемаме, агресията идва от начина на мислене.
17
2
 
4
 
! Отговори
general Lukov преди 8 години
Mnogo pati sum komentiral 6te go kaja pak-Bulgaria 6te se opravi samo s voenna diktatura,na tozi etap na razvitie-tova spasenieto,totalna smqna na Konstituciqta,vavejdane na zadaljitelna voenna slujba minimum 3 godini I vastanovqvane na trudova povinnost t.e. Stroitelni voiski,komendantski 4as-ot 22 h-do7h.nikakvo mardane ot vka6ti I togava da vidim, djambureta li ,patardii I muzika do zori li,ubiistva,grabeji I izmami li,kato tragnat tankovete po ulicite vsi4ko 6te si diode na mqstoto
16
1
 
11
 
! Отговори
петър стоянчев преди 8 години
всичко идва от образованието навремето когато имахме респект от учителите бяхме една от наи интелигентната нация когато доиде тъи наречената демокрация учителите буквално ги хвърлиха на *** без уважение без респект към тях всеки може да се гаври с тях безнаказано родители учителиобществото итук пропадна младото поколение наркомани ,неграмотни без морал просто нацията загива за съжаление вече нищо не може да се направи
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е че Турция ке падне, понеже от дивия азиатец нищо не става, но като им казваш, че кюрдите ще ги оправят наред, после се сърдят.... Но сами ще видите разпада на Туркия
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората искат силна и работеща полиция, но не искат полуцаите да имат повече правомощия и ревят даже, като им искат лична карта и където видят полицай го снимат с телефона. Това малко ми прилича на "хем го боли, хем го сърби".
13
2
 
0
 
! Отговори
Роналд Ът преди 8 години
Това е недопустимо!
12
1
 
3
 
! Отговори
Буря преди 8 години
Определено присъди за обществено полезен труд биха дали резултати, има толкова стари хора кито си нямат близки, деца имащи нужди, сираци, толкова много неща които биха показали на зверовете, че не е зле да си човек.
11
11
 
9
 
! Отговори
Ястреб Великия преди 8 години
Виждам че бавно-бавно си идваме на думата - от българите дори тор не става! Съжалявам, звучи грубо, тежко и всичкото му там ала-балаизъм, но ... това си е самата истина!"Българите са народ, неспособни да създадат и поддържат функционираща държава!". Това не го казвам аз, а го казва бившият холландски премиер. Въпреки ще до същия извод аз съм стигнал 20 години преди него!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До заряЗнаем, ама "народния " ще е в пъти по интересен!!! Имайки се на предвид държавния какъв е, народния ще е пълен с Роми, които само това чакат........но нали са равноправни с нас, да не говорим че са с предимство даже...
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мужиците подарявайки държава на българите ни сториха най-голямото зло! Това е като да дадеш мотоциклет на 5 годишен! Или да дадеш сандък гранати на маймуни да си играят с тях! На нас врагове не ни трябват - ние сме достатъчно кадърни да се самоунищожим.
8
1
 
3
 
! Отговори
yokozuna преди 8 години
Насилието е следствие на упадака на цялото ни общество както в икономиката така и в културата , образованието, ярък пример е спорта, така и на силовите структури , които се мачкат и разбиват непрекъсанто с промени в законите и кодексите пример с НПК и НК и др. Не строгите присъди за кокошкари , ще стреснат престъпниците , а справедливи присъди на корумпирани предствители от така наречените от журналята " високи етажи на властта". А историческат риформа в провъсидето съ бави
7
2
 
6
 
! Отговори
Айде де преди 8 години
Ако полицията си върши работата обществото ще скочи и ще каже , че това е полицейско насили е произвол. Същото това общество обаче когато бъде засегната от престъпно деяние ЛИЧНО , скача и скандира , че полицията не си върши работата. Нека първо обществото разбере какво иска и тогава да излиза с лозунги , статистики искания и др.След клипчето с боя над пияните кретенчета, вие как очаквате полицията да си върши работа? МВР е силово ведомство не театрална школа. Когато го проумеете ще сме добре.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не става въпрос, полицията да си върши работата! Става въпрос, да има полиция, защото такава няма! От селски тарикати, бабаити, мутри, престъпници, изнудвачи, рекетьори, социопати - полицай не става! А всичките са такива, сякаш са специално подбирани! Даже и да не е става, иначе не вирее там!
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма места в затворите, а за нови няма пари! За това рецидивисти се пускат предсрочно да се разхождат сред хората.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ви изнася говорите от наше име,а иначе ни триете като в Северна Корея!Лицемерите от Днес.бг
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ефективни присъди, включващи бой и обществено полезен труд! Демокрация и права на човека - когато дораснем за тях!