Експериментът в Dnes.bg: "Витошка" – пазим ли новото?

Фонтанът (биде) си остава същият, има и неизползваеми пейки
Обновена: 4 май 2016 15:37 | 9 окт 2015 08:45,
29
Експериментът в Dnes.bg: "Витошка" – пазим ли новото?
Снимка: Dnes.bg

Редовната ни рубрика "Експериментът в Dnes.bg" се завръща и всеки петък ще ви представяме проблемите и добрите практики в ежедневния ни живот.

Започваме с ремонтирания булевард "Витоша" с ясната цел да видим качествен ли е ремонтът, премахнати ли са безумията, на които станахме свидетели при откриването, а и самите ние умеем ли да пазим.

Какво показа нашата разходка по "Витошка"?

Още по темата

Пешеходната зона е изцяло обновена, по цялото протежение на търговската улица има пейки и зеленина.

Изненадващо не се вдигна много шум и официално откриване на "Витошка" през лятото нямаше.

По време на ремонта имаше много критики за качеството и изпълнението на отсечката. Затова решихме да проверим как изглежда "Витошка" в момента и дали тя е добила европейски вид.

Имаше оплаквания, че плочките са наредени накриво и се чупят, но проверката ни показва, че пешеходната зона е в добро състоянието и няма проблеми с настилката. Не срещнахме и автомобили в нарушение, въпреки че преди няколко дни коли преминаха през пешеходната зона и предизвикаха смут.

Гореща тема през лятото беше и разположението на заведенията и дали те са завзели повече площ, отколкото трябва. Наистина има пейки, на които не може да се седне, защото човек се чувства като натрапник - все едно се е настанил на масата на клиентите. Това продължава да бъде така и днес, а пейките остават празни, защото реално са неизползваеми.

По-голямата част от софиянци обаче са доволни от ремонта. Разхождат се по новата пешеходна зона, пият кафе в заведенията и пазаруват. Наша читателка споделя, че с изключение на фонтана, който столичани наричат с различни имена, видът на "Витошка" не отстъпва по нищо на други европейски столици.

Вижте повече в репортажа ни:

Сигнализирайте ни за всякакви нередности или добри практики на info@dnes.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредна статия - открий грешките в текста.
19
0
 
5
 
! Отговори
Прост преди 8 години
До Varnenetz93217 и Отстъпва си ВитошкаБългарите имаме много сериозни проблеми с комплексите и това е нормално, защото бедноста е най-големият порок. Бедността обаче не се измерва само в пари... бедността може да бъде интелектуална, умствена, ценностна, културна и т.н. Та искам да кажа че бългрите сме богати материално защото имаме най-хубавата територия в Европа, а може и в света, но сме много бедни на умствен багаж и мотивация. Докато позволяваме на мързела да е ценностна система ще загиваме
18
2
 
6
 
! Отговори
mhm преди 8 години
До безпартийнаТочно човек видял и големи градове ато Вас може да оцени нашата столица. Другото е писаници на някой който му се"налага" да е негативен.
17
2
 
20
 
! Отговори
безпартийна преди 8 години
връщам се от Лондон и смело заявявам - Аз наистина обичам центъра на София ! с "Витошка" и кафенетата, с жълтите павета,Театъра, Църквите, Парламента,Музеите и тн- Мило,Кокетно,Уютно и Чудесно !
16
2
 
5
 
! Отговори
мхм преди 8 години
До АнонименДумата стъргало си е БГ дума мисля, но това не означава че ако пообиколите малко градовете насам натам няма да видите далеч по -големи стъргала... От Вашингтон до Москва... На мен Витошка във вида и ми харесва и когато беше по-топло специално отделях време да отида и да хапна на обяд там.
15
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление номер 14 Софиянец е прав. Изчезна духът на бул. Витоша, а и аз съм роден и живял дълги години в този район. Фандъкова се опита да направи стъргало, по подобие на провинциалните градове, но София е столица и не е като Самоков и резултатът е че сега бул. Витоша на нищо не прилича.
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо не пише, че е платена публикация?!Не били видели коли ... как пък, не, най-малкото винаги има коли запречващи тротоарите на бул. Витоша (Витошка я наричат тези от прованса). Отделно почти винаги има коли паркирали по продължението на улиците, които пресичат бул. Витоша като ул. Солунска и др.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Софияниецхахха "софиянец" бил?! Пич да не казвам че си от Горнонанадолнище че не искам да обидя неговите жители ;) Платен смотльо с няколко ника хахха
12
1
 
5
 
! Отговори
мицш преди 8 години
Операторът ви снима като болен от паркинсон.
11
7
 
12
 
! Отговори
Varnenetz93217 преди 8 години
Отвратителни цветове , и визия ! Отива повече на някое подбалканско градче , но не и на София ! София е столица , и там трябва навсякъде да е гранит и мрамор ! А фонтанчето ц.и.ц.а просто е връх на архитектурна безпомощност махнете го ВЕДНАГА !
10
5
 
5
 
! Отговори
смях преди 8 години
идът на "Витошка" не отстъпва по нищо на други европейски столици.============Позор !
9
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отстъпва си Витошка и то доста от други европейски улици - то няма как и да е другояче. Разбити плочки вече, както и отлепени, мръсотия от хвърлени фасове, хартийки и изплюти, залепени дъвки за немалко плочки... няма смисъл да се продължава, доста е дълъг списъка. То всичко е така в България, изобщо не е за учудване - лош човешки материал, това е то.
8
3
 
21
 
! Отговори
Отчаян преди 8 години
Даже не дочетох статията, толкова е отчайващо началото. РемонтА не знам дали е качествен, но правописА ви е просто плачевен. Когато него оправите, тогава пишете за другите проблеми.
7
3
 
10
 
! Отговори
опасни за живота преди 8 години
Тези плочки, дето сте ги снимали, са опасни за живота! При най-малката влага те стават хлъзгави и създават риск от пързаляне и падане с трайни последствия.
6
2
 
10
 
! Отговори
оня преди 8 години
А ако бяха сложили гранити, те не се чупят и дс вечни.
5
2
 
37
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До Анонимен 4Пич, какви комплекси те гонят? Аз съм роден в София, родителите и част от прародителите ми също, но при всяка удобна възможност се чудя как да се махна и да отида на село или някъде без хора, викове, мръсен въздух, клаксони и задръствания.Ти си примерно от Варна, там няма чак толкова изселници от други населени места, добре и? Трябва ли за всичко да се чудим как да се делим? Аз искам Варна, Мелник и Средец да са хубави и няма да завиждам на хората там за това,напротив ще отида
4
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво е провинциален град без своето стъргало!?
3
0
 
18
 
! Отговори
да бе преди 8 години
Няма криви и счупени плочки ли?
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С какъв телефон е сниман тоя репортаж?
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-голямата част от посетителите на интернет-клуба ползват интернет...