5000 стоплени сърца по празниците

Христо Янев подари усмивка и коледен пакет на Holiday Heroes на пенсионери
Обновена: 22 дек 2015 16:37 | 22 дек 2015 16:30,
19

Снимка: Holiday Heroes

3000 коледни пакети на Holiday Heroes вече са стигнали до семейства, които имат нужда от помощ. До края на кампанията общо 5000 домакинства ще се радват на по-хубави празници благодарение на празничните герои.

Още по темата

Във всеки пакет има хранителни продукти от първа необходимост - олио, брашно, ориз, питка с късмети, пилешко месо, кори за баница, маргарин, чай. За децата ще има и играчки и книжки, разказа пред Dnes.bg ръководителят на инициативата Росица Томова.

Тя е категорична, че доброволците са най-важни в осъществяването на добрините и са сърцето на кампанията.

"Без тях не бихме могли да се справим, защото работата е за много кратко време, а е много. Една част от доброволците са тук в склада, други разнасят пакетите, има и такива, които разнасят в провинцията", обясни Томова.

По думите й хората са склонни да правят добрини, но трябва да бъдат подсещани и затова кампанията трябва да бъде разпространявана и анонсирана.

"Хората искат да помагат по всяко време, но ние трябва да им казваме, че имаме нужда от помощ. Това важи и в живота. Ако не кажеш: "Ела, имам нужда от помощ, помогни ми", всеки си е вглъбен в неговите си неща. Трябва да се надава вой, това е истината", коментира тя.

Росица Томова допълни, че въпреки умората и тежкия труд, след края на кампанията винаги се чувства удовлетворена.

"Когато се прибера вечер и знам, че кашоните са стигнали до хората в нужда, няма как да не се радвам и да седна да празнувам Бъдни вечер и Коледа с чисто сърце", сподели ни тя.

В кампанията се включват и популярни личности, които стават посланици на добрината. Така треньорът на ЦСКА Христо Янев помагаше цяла сутрин в подреждането и опаковането на кашоните. А после занесе лично и коледен пакет до възрастна двойка пенсионери, които имат ограничени възможности.

"Видях мащаба на цялата дейност и се запознах в детайли. Миналата година бях част от кампанията и ми направи голямо впечатление и реших и тази година да участвам. Всичко, което те правят, е страхотно", разказа ни бившият футболист.

Той е на мнение, че хората се сещат главно за благотворителнст по Коледа, но това трябва да се промени.

"Трябва да покажем добро сърце по всяко време на годината. Кой когато може и с каквото му е на сърце", пожела той.

Вижте как добрите дела се случват в следващото видео на Holiday Heroes

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
8 преди 8 години
БРАВО!СЛЕД ТЕДИТО КАЦАРОВА И ИЦО НЯКОЙ СИ КАТО, ПАПАГАЛ, ПОДАРИЛ НИЩО ,НО ОТ СЪРЦЕ!КОЯ ЛИ ЩЕ Е СЛЕДВАЩАТА ДЗВЕЗДА?!А,ВСЪЩНОСТ КОЙ Е ИЦО?! ЗА ТЕДИТО СЪМ ЧУВАЛ,ЧЕ Е ЩЕРКА НА СИЛВИЯ КАЦАРОВА.
13
3
 
3
 
! Отговори
э преди 8 години
получихме такъв кашон вътре имаше играчки втора употреба пиле от на старата кокошка майка и и други "подаръци" с изтекъл срок на годност. благодарим благодарим благодарим
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Ицо!
11
2
 
2
 
! Отговори
redordead преди 8 години
***, ние дори от В пак сме по-напред за купата от вас...я кажи, кеф ли е след 90 минути игра с човек повече от литекс да сте вкарали 0 гола, а да степолучили 4? Все така да ви е цял живот, докато лапате на ББ и ДП...*** на ДПС!
10
4
 
8
 
! Отговори
redordead преди 8 години
който е против маргарина, да беше отделил лични средства за краве масло...отстрани е най-лесно да се хейти. има хора, които не са в крайна нужда и доброволно си купуват марарин, защото нямат средства за повече. Дотук ни доведоха 25 години преход и краля слънце - бившяит бодигард на Тато, дето иначе много мразел комунистите...
9
3
 
4
 
! Отговори
ш преди 8 години
Маргаринът е вреден за здравето.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като че сме след някакво опустошително природно бедствие с тия помощи за местното население. Вчера и якета по Витошка...
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Христо Янев Маргарина! Толкова да е прос.т!Даже не осъзнава какво прави на тази снимка, където е позирал с кутиите маргарин в двете си ръце.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 1Добро чувство за хумор, сиромах. Сиромахов да не ти е роднина?
5
3
 
7
 
! Отговори
Yo преди 8 години
С този маргарин не им помагате, а ги тровите!
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 3За да отбият номера. Пастърма Филе Елена ли да им сложат??
3
2
 
7
 
! Отговори
D преди 8 години
Защо тровите хората с маргарин?!
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А така, Янев! Слагай в кашона отровата маргарин и се хили до уши мислейки си, че подпомогаш бедните с такива продукти..
1
4
 
3
 
! Отговори
Сиромах преди 8 години
В тези кашони ако сте ми сложили 20 кила домашно вино ще се радвам 100 пъти повече отколкото ако сте ми сложили суджуци, луканки и боб с леща. И този жест с виното сгрява двойно сърцето сиромашко- един път жеста и един път виното. А като ми дадеш луканка от КФМ освен да се натровя друго не знам какво би станало. А жеста отива на майка си в г.за в такъв случай. Искаш да ме отровиш и аз да съм ти благодарен? Не ви минават номерата!