"Без будилник": Подари любов, подари уникат

За предметите, които се правят с много любов, въображение и старание
31 дек 2015 14:01,
0

Снимка: Asia Petrova Jewelry

Коледата мина, намерихме подаръци под елхата - някои сбъдната мечта, други не съвсем. Но с края на коледните празници не свършват подаръците. През януари има много имени дни и вечният въпрос какво да купим на любимите хора остава актуален.

Затова днес в "Без будилник" ще обърнем внимание на ръчно правените подаръци. Те са уникални, направени са с много въображение и внимание. А този, който ги подарява, със сигурност ще изненада подобаващо любимия човек.

Ръчно правените бижута са винаги правилен избор, когато искате да зарадвате някоя дама. Фактът, че бижуто е уникат, кара всяка жена да се чувства специална.

Според дизайнерката Ася Петрова хората все по-често си падат по уникални бижута и се дръпват от масовото и китайските стоки.

Ася прави бижута от алуминиева сплав и полускъпоценни камъни. Разказва, че това е нейният материал и той сам я е открил. Неговите предимства са, че не потъмнява, не се окислява, може да се мокри без проблем и е много лек.

Въпреки че е завършила друга специалност във Велико Търново, тя разказва, че бижутерията я е открила сама, защото е попаднала в много артистична компания.

"Всеки път, когато правя нещо ново и различно, разкривам самата себе си и това ми помага да се доразвивам", споделя тя.

За нея най-голямо удовлетворение има, когато хората оценяват изкуството й, дори и да не си купят. Най-ценно за нея е, че творците влагат душата си във всяко едно изделие.

"Купуваш не просто изделието, а купуваш душата и уникалността на всеки един предмет", заключва Ася.

Катя Лазарова, която прави бижута от мед, също смята, че хората търсят хенд мейд бижута, затова се организират и много такива базари.

И майка й, и сестра й се занимават с изкуство, а ръчно правените бижута са се превъранли в семеен бизнес. Катя твори от около 10 години. Разказва, че първо е започнала с пръстените с панделки.

"Почнах да си играя един ден, да си експериментирам и се получи едната и започнах да правя и другите модели и да ги доразвивам. Първо пръстените, после колиетата, брошките, обиците...", добавя тя.

Основният й стимул да твори е, че хората харесват труда й. Работата й я успокоява, но понякога я и ядосва - когато нещата не се получават.

Освен с уникално бижу човек винаги може да зарадва близките си и с една красива ароматна свещ.

С аромат на ванилия с подправки, жасмин, бонбони, сандалово дърво, роза, канела, карамел, свещта ще донесе светлина и свежест във всеки дом, разказва ни Момчил Стоев.

Той прави свещи от палмов восък, парафин и пчелен восък. Момчил добавя, че в този сезон най-предпочитани са по-зимните аромати - портокол и канела, шоколад, ванилия. Сандаловото дърво и мускусът са по-специфични и никой не остава безразличен към аромата им.

Момчил се запалил по идеята в Швейцария. Бил е на уъркшоп при швейцарски свещари, започнал да прави опити вкъщи, които обаче не били толкова успешни. С времето обаче свещите се получавали по-добре и неговото хоби се превърнало в бизнес.

За него има най-голямо удовлетворение, когато клиентът е доволен и се върне.

"Всяко нещо го правя с много любов и така го зареждам с положителна енергия, за да донесе светлина в дома, в който ще отиде", споделя Момчил.

Независимо дали ще бъде уникално бижу, свеж аромат, изделие от кожа или текстил, хенд мейд подаръците са идеален вариант, когато искате да се почувства някой любим човек специален. А и бъдете сигурни - този предмет ще бъде зараден с любов, старание и много търпение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари