Неделни шпаги: Може ли Монтана да спре ЦСКА за Купата

Двата отбора излизат за футболния трофей след 2 дни на "Васил Левски"
Обновена: 22 май 2016 19:26 | 22 май 2016 15:58, Екип на Dnes.bg
27

Залагайте смело на червените. Снимка: Булфото
Синята Монтана ще изненада ЦСКА. Снимка: Булфото

Общо гласували: 175
Залагайте смело на червените
76%
Синята Монтана ще изненада ЦСКА
24%

ЦСКА или Монтана ще вдигнат Купата на България? Това е въпросът, чийто отговор ще бъде даден във вторнишката вечер на 24 май. "Червените", които тази година играят във В група, са на прага на ново историческо постижение. Срещу тях се изправя коравия тим от Северозапада, който няма какво да губи и вече е спечелил с това, че ще играе финал.

И така - Може ли Монтана да спре ЦСКА за Купата? Мнения в Неделни шпаги кръстосват колегите Тодор Петров от сайта на телевизия Bulgaria On Air и Веселин Коларов от Gol.bg.

Залагайте смело на "червените". Тодор Петров, bgonair.bg

И носителят на Купата на България е... ЦСКА! Няма никакво съмнение, че армейците ще спечелят финала на 24 май срещу Монтана. Доводите са много, но само два от тях са напълно достатъчни, за да сме сигурни, че "червените" няма се задоволят с второто място, по подобие на символа на среброто - Левски.

А именно - марка и фенове. За някои може да звучи клиширано и несериозно, но е точно обратното. Името ЦСКА продължава да стряска противника и така ще бъде винаги. ЦСКА си е ЦСКА - прости думи, а всъщност казват всичко. Многобройните титли и купи, успехите в Европа, всичко това дава криле на момчетата, носещи червените фланелки. Те са наясно, че ЦСКА е орисан да бъде първи и ще дадат абсолютния максимум от себе си, за да прибавят поредната купа в музея на Сашо Манов. Марката затова е марка, защото има зад себе си история, традиции и всичко необходимо, за да вдъхва респект.

Зад гърба си момчетата на Христо Янев ще имат поне 35 000 армейци, които в случая ще бъдат повече от 12-и играч. Кога за последно Монтана се изправи пред толкова публика? Всъщност, кога за последно Монтана игра на националния стадион? ЦСКА ще има зад гърба си фенове, които гарантират Ад за провинциалния тим и същевременно ще държат двигателя на червения отбор включен на максимални обороти за 90 или 120 минути, колкото е нужно. Несериозни са твърденията, че Монтана разполага с опитни играчи, които ще се абстрахират от публиката и тя няма да им повлияе. Иван Стоянов и Станислав Генчев да не би случайно да са Меси и Роналдо?!

Не можем да не обърнем внимание и на треньора на ЦСКА Христо Янев. Той доказа, че не бяга от предизвикателствата и не се страхува от нищо и никого. Успя тотално да надиграе и надхитри опитен тактик, какъвто е Петър Хубчев. ЦСКА уволни специалиста след две чисти победи с 2:0 в полуфиналите - категорична заявка за купа! Янев умее да мотивира играчите, да извлече максимума от възможностите им и използва всяка слабост на противника. Ако някой не вярва, да погледне статистиката. В случая той направи поредния си добър ход - обяви Монтана за фаворит, за да държи хладни главите на играчите си. За скромния си опит в треньорското поприще, той се справя повече от перфектно.

Да не забравяме, че ЦСКА няма нито една загуба от началото на сезона и шансът първото поражение да дойде в най-важния мач, е нищожен. Всички ключови фигури в състава са здрави и във форма, няма напрежение в отбора, няма забавени плащания. Напротив, очертава се светло бъдеще пред клуба, с оглед последните информации от Борисовата градина.

Някои припомнят, че миналият сезон именно Монтана изхвърли ЦСКА от турнира за купата. Само че този ЦСКА не е онзи ЦСКА. Отборът на Стойчо Младенов бе пълен с бездушни чужденци, клубът се тресеше от всякакви скандали, а подценяването бе предозирано.

Няма как да не споменем и треньора на аутсайдера във финала - Емил Велев. Кокала е смятан от мнозина за основния коз на монтанчани. Знаел цаката на ЦСКА, статистиката била изцяло на негова страна... Само че Велев не се е изправял пред ЦСКА на Янев - озверели от жажда за успехи и голям футбол момчета, амбициозен треньорски екип, свръхамбициозен финансов благодетел. Велев ще има срещу себе си и 35 000 по трибуните, които най-меко казано, не го долюбват. Да е Клаудио Раниери на пейката на Монтана, да има от какво да се страхуват в ЦСКА, но от Кокала...

Логиката сочи, че ЦСКА е абсолютния фаворит за спечелване на трофея, но да не забравяме, че футболът не е от най-логичните спортове. И все пак, залагайте смело на червените!

"Синята" Монтана ще изненада ЦСКА. Веселин Коларов, Gol.bg

Безспорно финалът за Купата на България е най-важният мач в историята на Монтана. Дори и отборът от северозапада да загуби от далеч по-именития ЦСКА, това пак ще си остане като успех №1 на тима, защото едва ли ще успее да повтори подвига си през следващите 100 години.

Всичко преди битката на "Васил Левски" говори, че "червените" ще спечелят. Трибуните ще се пръскат по шевовете от техни фенове, чудесната игра, която демонстрира отборът на Христо Янев е видна и за малките деца, в ролята на мъченик ЦСКА ще спечели трофей, което ще е повод за гордост, равен с великите европейски победи и т.н. От другата страна Монтана се представя трагично в първенството, много трудно вкарва голове и в продължение на осем месеца не познаваше вкуса на победата.

От високо обаче се пада най-лошо. Ако не вярвате – питайте Берое. "Армейците" бяха напълно отписани срещу старозагорци, но видяхме какво стана. Сега Монтана е в ролята на заралии и големият плюс за последния в "А" група е, че победителят ще се определи в един мач. Голям фактор за "славата" ще изиграе и Емил Велев. Кокала е прословут, че умее да надъхва футболистите си до краен предел. Това важи още повече, когато съперник е ЦСКА. "Здравейте чорбари, как сте прасета" – тези думи спецът произнесе не къде да е, а на "Българска армия". Сами си направете изводите как ще мотивира футболистите си за финала...

И като добавим факта, че Монтана разполага с половин отбор юноши на Левски – Ивайло Василев, Асен Георгиев, Христофор Хубчев, Сергей Георгиев и Георги Ангелов, е ясно каква жестока битка ни очаква на "Васил Левски". В един такъв мач може да се случи всичко, а "славата" разполага и с още един голям коз в лицето на опитните Йордан Тодоров, Станислав Генчев и Иван Стоянов. Опит, който в ЦСКА липсва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
КУПАТА Е ЧЕРВЕНА ! преди 7 години
До з н а й к оАйде извини се публично и признай, че ЦСКА Е ОТБОРА НА НАРОДА
14
2
 
4
 
! Отговори
:) преди 7 години
Току що цъкнах , че Монтана може да спре ЦСКА за купата. Дано се получи.
13
5
 
3
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Султан Ердоган се е обадил: ЦСКА - Етрополе, Литеск 48, да се регистрират като отбор на Кърджали, защото след преминаването на Родопите към турция ще играят в турската А група редом с Галата сарай, Бешикташ и Фенербахче! Това е мечта за Барселона, Реал, Баерн и всички английски отбори, - а на ЦЕКА даром!!!
12
5
 
12
 
! Отговори
цирк преди 7 години
Много интересно стана. Гришата и Стоичков от Чавдар Етрополе направиха ЦСКА 1948 и ще купуват Литекс Ловеч. Ами къде ще играят, и какво ще стане с ЦСКА от В група. И за това ли беше цирка Литекс да го извадят от А група. Цирк ама пълен цирк. Също като държавата ни.
11
2
 
1
 
! Отговори
той преди 7 години
Може , ама друг път. ....
10
2
 
25
 
! Отговори
Национали преди 7 години
Най- хубавото на този финал е, че на терена ще има само Български футболисти! Затова и си приляга името Купата на България!Другият плюс е, че 30-40 хиляди зрители ще са на финалът. Не помня през новото хилядолетие да са се събирали толкова зрители за Купата на България
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До vargЕдинственото, което ЦСКА има общо с тоталитарния режим е на емблемата!
8
20
 
12
 
! Отговори
бг преди 7 години
Монтана е български отбор бе кавал!!Най лесно е да си привърженик на комунистически отбор.
7
5
 
15
 
! Отговори
3M преди 7 години
Какво е това "монтана"
6
8
 
32
 
! Отговори
1913 преди 7 години
КОЙТО И ДА СПЕЧЕЛИ ФИНАЛЪТ, ВАЖНОТО Е , ЧЕ КУПАТА НЯМА ДА ОТИДЕ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКОТО ИЗЧАДИЕ ФК ЛЕВСКИ, ОТБОРА НА МВР И ДС.АРМИЯТА В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е РЕПРЕСИРАЛА ГРАЖДАНИТЕ СИ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ХРАНЕЩИТЕ ОТБОРА НА ДОНОСНИЦИТЕ.
5
4
 
17
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Всичко може да се случи на един финал.Левски помнят как една минута ги делеше да са носители на настоящата купа.Обаче присъствието на Кокала на финала ще мотивира не играчите на Монтана, а тези на ЦСКА.
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОДИНИТЕ ОТЛИТАТ БАВНО,СИНИТЕ *** МНОЖАТ СЕ СЛАВНО,ИСТОРИЯТА ПРОСТИЧКО ГОВОРИ: СВИ-НЕТЕ ОТ ПОДУЕНЕ ПАК СА ВТОРИ !!!!!!!! ЧЕСТИТО НА ЕВРО-АЗИЯТСКИЯ ИД.ИОТ САРАЕВО ТАМПЕРСКИЯ ТЪРНАВСКИ ИРТИШКО,ПОЗНАТ НАЙ-ВЕЧЕ КАТО ЛЕВСКАРСКАТА КУ..РВА СЪБЛИЧАЩА МЪЖЕ И ДУХ.АЙКИ И СЛЕД ТОВА.
3
6
 
19
 
! Отговори
inzaghi преди 7 години
Govedata pod men da hodat da mu4at drugade......
2
24
 
13
 
! Отговори
бий чорбата преди 7 години
ЦСКА на Путин и ЦСКА на мутрите.Стига комунистически отбори.СТОП!
1
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-лесно е Монтана да се спаси от ромлянизация, отколкото ЦСКА да бъде спряна за Чалгата.