Конфликтен туризъм: Хотелът на Банкси на Западния бряг

Анонимният артист смята, че това е хотелът "с най-грозна гледка"
16 мар 2017 22:01,
12

Снимка: Reuters

Британският артист Банкси, който е най-известен с графитите си има нова арт авентюра - отваря хотел на Западния бряг.

Отварянето на хотела обаче предизвиква доста критики от страна на палестинци, които твърдят, че хотелът рекламира "конфликтния туризъм" и "нормализира" израелската окупация в района.

Хотелът "Заградени"  (Walled off) има 10 стаи и всички гледат към стената, която разделя голяма част от Западния бряг. Така хотелът може да се каже, че има една от най-грозните гледки в света - едва на 5 метра от него е стената, построена през 2002 г. и обявена за незаконна, пише "Independent".

Анонимният Банкси твърди в изявление, че хотелът е "триетажен лек за фанатици". Хотелът е пълен с негови творби, свързани с близкоизточния конфликт.

Според Амжад ал Каиси, съветник в Центъра за прилагане на международното право "Ал Хак" твърди, че хотелът според него е добра идея, но опростява конфликта.

"Тази идея, че можем да пием кафе или бира задно, която предлага хотелът, не отразява истинската ситуация", смята той. А за всички... хотелът отваря на 20 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Artist- Художник на български.
9
0
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
Така е, полицията са ***, но пък военните взели тташаци в свои ръце. Колко държави участваха във войната в Афганистан и на тях като не могат да извършат преврат, на кого могат?? Извършили били, или им пуснали.
8
0
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
А относно случая Мейзер, "Скъпи, спокойно, ако те убият наистина, сега вече ще стане голям гаф в полицията" - казала някаква друга Мейзер. Имало и обаждане на полицията от жертвата и така нататък, и така нататък.. А другия снимачен екип не са ли убити, според вас?! Че и военни викали, да не вземе някой да се оттърве. А тия пък кви са.. Горната глава за нищо, и долната така, но намерили процеп отзад. Продължават.
7
0
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
А относно случая Мейзер, "Скъпи, спокойно, ако те убият наистина, сега вече ще стане голям гаф в полицията" - казала някаква друга Мейзер. Имало и обаждане на полицията от жертвата и така нататък, и така нататък.. Излязъл ***, че им се доверил.А другия снимачен екип не са ли убити, според вас?!
6
0
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
Принудили са тоя, който е лежал в затвора за убийството от онази нощ във Варна с кремираното момиче, да направи пълни самопризнания, затова толкова време никой не е разследвал.Но съучастникът си има образен портрет, включващ детайли като сраснати вежди и хирургически белег между краката. Имало е нещо на онзи компютър, на самия компютър.Убийството е качвано в интернет, а този, който най-вероятно го е качвал е същият, който правил изцепки в в някакъв научен форум. Той следва да е заподозрения
5
1
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
Около регистрираните като тежки убийства във Варна, полицията била изключително ангажирана, как да съсипе някоя високо бюджетни Холивудски продукции. И Доисетата Х Три ли провалиха? Отрязаните глави в Силистра, кой го праща тоя с брадвите.. При изхвърлената глава през прозореца, полицейската патрулка не е ли долу, заснемаща с видео изхвърлянето? Убийството в Шумен? Такива много.
4
0
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
Да припомним за България, че тая полиция някъде долу по мазетата, те и ш*баните им камери, с които си мислят, че са хванали господа за ..., и да ги избиете все тая, полиция НЯМА, нито пък държава! На тия камери, които са и по жилищата ви им се вижда сметката, пък не знаете за тях. Но те не могат да арестуват дори!
3
2
 
11
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
И българите скоро ще станем като палестинците - нежелани на територията си.
2
2
 
8
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
Повече ми харесва стената.Висока е 10 м и е два пъти по-евтина от гербаджийската тел по нашата граница.До сега никой не я е преминал жив.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да го преправи на пансион за шорошшоиди.