Президент, милионер... Ердоган се облажил от сделка с кораби?

Семейството на турския президент забогатяло с 23 милиона долара
29 май 2017 22:02,
203
Президент, милионер... Ердоган се облажил от сделка с кораби?
Снимка: БТА

Истанбулският пристанищен квартал "Касъмпаша", където е роден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, не се е променил за 63-те години от раждането му. Плътно подредени бараки, балкони с прострени дрехи и бездомници, спящи в кашони, могат да се видят и днес.

Именно от "Касъмпаша" Ердоган се изкачи чак до върха на турската държава. Сега нейният президент е по-могъщ и по-богат от всякога, а секретни документи може би съдържат ясни доказателства за неговата продажност, пише германското издание Der Spiegel.

Още по темата

Вътрешни документи на "Malta Files", представени пред редакцията на изданието и неговите партньори от Европейската мрежа за разследващи сътрудничества (EIC), дадат представа за тайните операции на турското управляващо семейство.

Благодарение на тях може да бъде хвърлена светлина върху тъмна сделка за кораби, от която семейството на Ердоган е забогатяло с внушителната сума от 23 млн. долара.

В основата на сделката е роденият в Азербайджан милиардер Мюбариз Мансимов, който съгласно медийните доклади дължи турското си гражданство на Ердоган.

През 2008 г. той е прехвърлил танкера "Агдаш" на компанията Bumerz Limited, ръководена от близък кръг роднини на Ердоган - неговият зет Зия Илген, брат му Мустафа и най-големият му син - Бурак.

Сделката е извършена от компании, регистрирани в Малта и на известния като данъчен оазис британски остров Ман. През 2011 г. акциите на Bumerz Limited са прехвърлени на Ситки Аян, турски предприемач и приятел на Ердоган още от детските му години.

Нито едно от изброените по-горе лица не е отговорило на молбата на EIC да коментират информацията, отбелязват от редакцията.

Състоянието на Реджеп Ердоган се оценява на повече от 100 млн. евро, но така и не е ясно поради какви причини турският президент се радва на подобен просперитет.

Критиците му го обвиняват в корупция - може би съвсем не без основание. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чичо Реджеп отдавна да е гушна букета,ако не е подкрепян от САЩ и ЕС
131
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 15 години учетвори Турция , напрви я 16 та икономика в света. ..-------- eto takiva kato toya 'umnik' glasuvat za erduhan predi erduhan tr bese 16 nay golyama ikonomika v sveta sega e 18 no ne moje da im obyasnis kazvas mu obuvkite ti sa skisani toy vika ste izprevarim i kitay erduhan kaza van minut na izrael
130
1
 
5
 
! Отговори
100% TURK преди 6 години
Още много ще те БоЛИ тебе , гурбетчийски ! Колкото по голям игратор става Ердоан , тебе още повече ще те боли ! Вземи си бележник и си води записки ....от нонгратата Меркел , няма вече кво да научиш.....
129
2
 
10
 
! Отговори
досъбратятанакюрдитe преди 6 години
Чета коментарите и много от вас твърдят че кюрдите били наши братя. Как пък не?! Оди виж бежанския лагер в Харманли - сбирщина кюрди от Иран и Афганистан. С "хубавите" им обичаи да ч**** 12 годишни моМЧенца. Като си ги харесвате кюрдите си ги прибирайте у панелките... ама агнешко ще искат, па да им чистите л***** по мивките и пак ще са недоволни. Следващият път братята на кюрдите да посетят Харманли, а ако имат невръстни синове да ги оставят на някой брадясал кюрд.
128
9
 
4
 
! Отговори
100% овца преди 6 години
когато сте стадо се радвате на тревата, а скоро след смъртното наказание и на земята.Турция никога не е давала цивилизация на света!
127
6
 
11
 
! Отговори
100% TURK преди 6 години
Състоянието на Реджеп Ердоган се оценява на повече от 100 млн. евро, но така и не е ясно поради какви причини турският президент се радва на подобен просперитет.=======И никога няма да е ясно !Докато има провокативни и завиждачески медии като Дершпигел , заблудата ще е тотална !А 100 милиона са само джобните пари на Ердо ,но въпреки това народа ще е винаги до него . За 15 години учетвори Турция , напрви я 16 та икономика в света. .....
126
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А БиБиТо и Гарантирано от ГРАБ ,нищо ,ама нищичко не са гушнали,. И една,, бодка ,, не са щипнали .Чисти, като изворна водица . милите те ,сладките и и невинните . И ,,мердиите ,,не се правете на шантави и на чужд гроб да плачете ,ами кажете къде изплюскаха ГРАБ и демократите 25 милиарда лева заеми . За 1 милиард на Ореха,сълзи крокодилски ,а сега за 25 милиарда покорно мълчите . И сте били ,,свободни и независими ,. РАТАИ СМИРЕНИ !
125
9
 
17
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Аз пък се кефя на Ердоган ....бъзика се с цял континент ...свали руски самолет и пак е приятел с Русия ....САЩ се съобразяват с неговите желания ....бъкан с мангизи кой знае от къде но никой копче не може да му каже .....
124
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Султана има още много да е на власт, за да открадне колкото джуджето! Но пък той сега започва!
123
2
 
8
 
! Отговори
До И ГЕРБ МНОГО КРАД преди 6 години
Да крадат, но при авторитарно управление не се подават оставки, а се затваря опозицията. Тук кой пречи на опозицията да изложи фактите и крадците да отидат там, където им е мястото?? Май и опозицията е крадлива!
122
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както всеки диктатор и този е обикновен крадец!
121
6
 
9
 
! Отговори
999 преди 6 години
АЛО , *** НАЛИ НЕГОВИЯ БИЗНЕС С КОРАБИТЕ ЦЪФНА И СЕ РАЗСРАСТНА ОТ ВАШАТА СТАЧКА БЕ С ТИРОВЕТЕ ПРЕДИ ГОДИНИ ! ВИЕ БЪЛГАРИТЕ ЗАТВОРИХТЕ ГРАНИЦАТА , ОПОЗИЦИЯТА КАЗА АДИ ДА ТЕ ВИДИМ ЕРДОГАНЕ КО ЩЕ ПРАВИШ СЕГА . И ТОЙ КУПИ ФЕРИБОТ НА СИНА СИ,ОТКРИ МУ ФИРМА И ПОЧНАХА ДА ИЗВОЗВАТ ТИРОВЕТЕ С РО-РО ГЕМИИ...И СЕГА *** ТОЙ БИЛ ЗАБОГАТЯЛ!ЕМИ ЩЕ!Я ВИ КАЗВАМ - ВИЕ В БЪЛГАРИЯ ОЧИ НЕ ВАДИТЕ!САМО ВЕЖДИ ИЗПИСВАТЕ!ТА ЗА ТУЙ Е НА ТОЗ ХАЛ БЪЛГАРИЯ!ЩОТО ПА ВАШИТЕ СИ УПРАВНИЦИ ОТ ПРЕХОДА НАСАМ ОЩЕ НЕ ГИ ВИДЯХТЕ!
120
5
 
22
 
! Отговори
И ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
НЯМА РАЗЛИКА МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯАВТОРИТАРНО УПРАВЛЕНИЕ, ПРОЦЪФТЯВАЩА КОРУПЦИЯ, ОТКРИТ ГРАБЕЖ
119
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган е бедняк в сравнение с Борисов.
118
1
 
11
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
100 млн. евро ли...човека през 2014 година имаше 13 млрд. долара...сега са станали най-малко 15 млрд...Путин е със 70 млрд...наши близки с 4 млрд...
117
5
 
9
 
! Отговори
Додо преди 6 години
До Анонимен - 178Този отговор е характерен за апологетите на тотаритарните люде и общества. Така на времето руснаците отговаряха на неудобни въпроси, зададени от журналисти от САЩ: "А вие защо биете ***?" Нашият министър-председател може също да не е "света вода ненапита", но в момента става дума за конкретни простъпки на Ердоган и този форум касае именно това. За Борисов можеш да коментираш под статии, касаещи него самия. Иначе изпадаш на позицията на смешен и нескопосан ***.
116
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето защо си се харесват толкива с наш Батко Буби, крадат от всеки и всичко, трупат сякаш ще са вечни. И този иска Турцията му да влиза в ЕС за да краде и европари. Да се посъветва с Батко Буби как става това, но няма да приемат гнусната му държава, с гнусен език и култура, които никой никъде не иска. Като ги видиш как изглеждат тези които работят в Европа и пътуват транзит през България, да повърнеш. Все едно са в 16 век. Баси гнуслиьовците! Защо ги пожали Путин?
115
1
 
16
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
ама медиите да вземат да се коригират вече..... Не, президент - милионер, а султан - милиардер....човека си получи вота на референдума и сега си е султан...
114
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова има родата му доколкото разбрах от статията. А Боко лично има 3 млрд. Може вече и да са 4.
113
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе турчин ли е не ми го хвали.