Британските туристи с нов трик: Лъжат, мамят, източват пари

Sickholiday e най-новият хит, роят се фирми с този бизнес
14 юли 2017 21:42,
58
Британските туристи с нов трик: Лъжат, мамят, източват пари
Снимка: архив, Reuters

"Туристикус британикус" е представител на един специфичен вид, който напусне ли обичайното си местообитание, радикално подобрява способността си да се налива с алкохол и да се закача с другия пол, пише иронично германският "Зюддойче Цайтунг" и продължава:

Подобен спектакъл се разигра наскоро в курорта Палманова на испанския остров Майорка, където дивите крясъци на група голи британци дълго време огласяха центъра на куротното селище. Но какво да ги правиш - нали всяка година оставят огромни суми пари не само в курортите на Майорка, но и в България, Хърватия или Турция, пише германското издание, цитирано от Дойче веле.

Щети за милиони

Новият трик на някои от тях обаче е на път окончателно да развали имиджа им, отбелязва по-нататък "Зюддойче Цайтунг" и разяснява що е то "holiday sickness fake". Става дума за симулиране на болест по време на почивката, от което хотели и туроператори понасят щети за милиони. В курортите по Средиземноморието например от известно време насам се наблюдават необяснимо много случаи на чревни инфекции сред британските туристи.

Асоциацията на британските туроператори (ABTA) твърди, че предявените искания за компенсации са нараснали с 430% в сравнение с 2015 година. Междувременно се знае, че туристите предявяват тези искания с помощта на специално създадени за целта фирми. През последните три години случаите станаха толкова много, че сега проблемът стигна чак до британското правителство. И докато външният министър Борис Джонсън се пошегува, че сънародниците му явно имат най-чувствителните стомаси на света, премиерката Тереза Мей обяви, че иска да затвори правната вратичка, позволяваща предявяването на подобни искания - с цел да се намалят разходите на туроператорите и хотелите за съдебни процеси, които в повечето случаи надхвърлят сумата на поисканите от туристите обезщетения.

И наистина: докато германци, датчани или французи, консумирали същата храна, нямат никакви оплаквания, много от британските туристи неизменно получават чревни инфекции по време на престоя си в чужбина, отбелязва "Зюддойче Цайтунг" и прави следното предположение: кой знае, може би на другите летовници им няма нищо просто защото в техните страни липсва пазар за подобни трикове. За разлика от Великобритания, където се появи цял нов бранш, свързан тъкмо с този "бизнес“. Вестникът дава пример с фирмата "Sickholiday", която урежда формалностите, свързани с исковете за компенсации. В рекламата на тази фирма се казва: "Ако живописната гледка, на която си се "наслаждавал", е била клозетната чиния, побързай и се обади на "Sickholiday"!".

Вече валят закани

"Зюддойче Цайтунг" пише, че в редица чуждестранни курорти вече има фирми, които се опитват да набират нови клиенти - понякога с абсурдни методи. Изданието разказва как линейка със сирена обикаляла из курорт на остров Тенерифа, а право да се качи в нея имал всеки, който твърдял, че страда от някаква чревна инфекция.

Всеки път случаите завършвали с жалби до съответните туроператори.

Подобни трикове засягат особено болезнено Майорка. Асоциацията на британските туроператори съобщава, че през миналата година хотелиерите там са претърпели загуби в размер на около 50 милиона евро. И тъй като на практика не могат да се защитават по юридически път, някои от тях вече обявиха, че ще вдигнат цените на пътуванията. ТУИ и Томас Кук дори възнамеряват да спрат да предлагат оферти "ол инклузив" на британски туристи, а в краен случай може даже изобщо да не ги допускат до своите хотели. Ако изпълнят тези закани, "туристикус британикус" няма да има друг избор, освен да си остане у дома, заключава "Зюддойче Цайтунг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
9
 
9
 
! Отговори
До Кирил преди 6 години
Не си съвсем прав. Тук съм си в България, но не мога да променям нищо на служебния компютър и, тъй като работният език е английски, просто там нямам кирилица.
27
0
 
42
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Има огромна разлика в купувачите от миналото Лято и сега.Не е истина какви *** дойдоха !!
26
1
 
18
 
! Отговори
до 18 преди 6 години
Личи ти - в Англия задължително развивате фантазьорство.
25
4
 
16
 
! Отговори
Кирил преди 6 години
До Ot LondonКирилица не се инсталира - въпрос на 2 минути цъкане е във всяка операционна система, която не е по-стара от 10 години, twelve o'clock flasher такъв!
24
4
 
27
 
! Отговори
От Ню Йорк преди 6 години
Тва българите в Лондон били много *** парчета ... С конкурс ли ги избират, кво ли?
23
14
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-самовлюбени и горделиви в Европа няма от тия бритиш секшуъл. Такива смешници са че 2 пъти по-млако братушки ги гониха по улиците на Марсилия и ония тръгнаха в панически бяг. Толкова жалки! Дойдоха братушките и им показаха, че за нищо не струват!
22
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да забравя как един англичанин си празнуваше рождения ден на Слънчака миналата или по миналата година и в хотелската стая му бяха завряли негови приятели пиратка в гъ.за уж като свещичка в торта и тя като гръмна и му разпори аннуса. След това ходили да го шият наши лекари с 8 шева разпрания му аннус.То няма такива иддиоти!
21
29
 
15
 
! Отговори
Ot London преди 6 години
Do 17Zhiveia ot 26 godini v UK. Niamam vreme da se zanimavam s instalirane na programi. Predi si beshe savsem normalno dokato povecheto meddi kleknaha pred Boikovskata diktatura i ogranichiha vsichki nas v chuzhbina. Diktatorite sa nai goliamata prechka na razvitieto v Bulgaria i nishto niama da se promeni skoro.
20
5
 
34
 
! Отговори
До Бристол преди 6 години
Точно пък в Бристол £7800 месечно ще ги взимаш само ако работиш в Ролс Ройс,а там българин няма.7800 в момента го взимат на година някой.Поляците се изнасят,както и студентите.Цените се вдигат всеки ден, ставката е същата.
19
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 18 Ти да не си чистач на английската кралица че взимаш 7800 паунда месечно, бе бай Х...Й?
18
12
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англетата са си най-долната нация в Европа. Изключвам Турците- те не са в Европа, а само по документи. Та това английската сгган си намери майстора на Европейското в Марсилия когато срещнаха братушките по улиците на града. Братушките им показаха че има по-откачени *** от тях на този континент. Смляха ги от бой въпреки че бяха даже 2 пъти по-малко от тях!
17
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е има и много българи - гурбетчии, забравили от коя дупка са излезнали, имат се за богаташи и преуспели
16
56
 
11
 
! Отговори
от Бристол преди 6 години
От 8 години живея в Англия. Заплата 7800 паунда месечно.
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ot Londonа то защото е много трудно да напишеш в Гугъл "инсталиране на Кирилица" и да следваш стъпките които човек учил в ОПУ може да следва...
14
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, ама англичаните са граждани на Британската империя която е владеела целия ствят, избили са над 150 милиона от местното население в колониите и за да ограбят страните им и сега са една от най-богатите държави в света. А България е страна от третия свят, членка на втора скорост в ЕС, бедна като африканска държава, депо за черноработници и слуги, задния двор на богатите и винаги ще си остане такава.
13
20
 
5
 
! Отговори
Ot London преди 6 години
Do 11Kak da pishesh na kirilitsa be selo?Dnes.bg zabraniha copy and paste predi dve godini. Do togava izpolzvahme prevodachki no ne e vazmozhno poveche. Privilegiata ostana samo za *** kato tebe.
12
7
 
10
 
! Отговори
Малкасиносладкаси преди 6 години
Ами за 200Е пакетна цена кво искат да хванат СПИН ли ? Най -много диярийка...
11
7
 
30
 
! Отговори
д-р.Радева преди 6 години
Да си мият ръцете и да не пият вода от бидето.
10
8
 
16
 
! Отговори
аз преди 6 години
До England / EssexИ сега острова ще потъне есекскчо . Стой си на село в есекс бери ягодите и лай по луната !
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ot LondonПиши на КИРИЛИЦА бе неграмотнико !!!!