Всичко за родината, всичко за САЩ! Югът се готви за война

И при инвазия, и при ядрено нападение – Крис и приятели са готови
20 авг 2017 20:52,
120
Всичко за родината, всичко за САЩ! Югът се готви за война
Снимка: Reuters, архив

Както всеки месец, Крис Хил се среща с приятелите си за един уикенд в една гора в Джорджия, в стария Юг на Съединените щати.

Помощник юристът сменя костюма с камуфлажна униформа и се превръща в "Блъдейджънт" - командирът на този отряд, създаден от него през 2008 г.

Програмата за уикенда включва лагеруване, барбекю и стрелба с полуавтоматична пушка. Двадесетината членове на милицията "Джорджа сикюрити форс" (Сили за сигурност на Джорджия") се обучават, за да са готови при конфликт. Въпреки горещината те се упражняват да патрулират в екип в гората или да стрелят с истински патрони при акция срещу макет на къща в естествена величина.

"Готов съм за гражданска война, за граждански конфликти, за ядрено нападение от Северна Корея, от Русия, готов съм за чужда инвазия или за инвазия на собственото ни правителство, в случай че насочи оръжие срещу народа, за да го разоръжи", разказва Крис.

Милицията - "семейство"

За да участват в срещите на групата, семейната двойка Рустър и Ивет ДиМария идват от съседния щат Южна Каролина. С кемпер последен писък, в камуфлажни дрехи и тежко въоръжени, за тях този отряд е като "семейство".
"Да съм с хора като мен, които вярват в това, в което вярвам и аз - в конституцията, в християнството, в правенето на добрини, в морала - това е, което ни обединява в тази група. На една вълна сме", обяснява Рустър.

Съпругата му Ивет е единствената жена в отряда през уикенда. Тя е с перфектен маникюр дори когато стреля с автомата си. Решила да се включи в отряда преди малко повече от година, по времето, когато в САЩ се водеше изключително напрегната предизборна кампания.

"Вместо да си остана вкъщи и да се оплаквам, без да правя нищо, реших да се включа в движението, където съм себе си", заявява тя. "Мога да изразя мнението си. Тук съм с хора, които искат да го чуят, които могат да се идентифицират с мен. Аз съм съпруга, майка, американска патриотка, християнка, делова жена".

Съблазнени от Тръмп

Това са консервативните ценности в стария Юг, който държи на наследството от времето на Конфедерацията и намери в лицето на Доналд Тръмп защитник на своята кауза.

Членовете на тази военизирана група, които редовно "гарантират сигурността" при демонстрации, са присъствали на митинги на републиканския кандидат - въоръжени, за да предотвратят евентуални протести на "антифашистите".
"Движението на тези отряди не се състои от представители на горната средна класа. Типичните членове са бели хора от работническата класа. Те не са бедни, но имат нископлатена работа и са привлечени от Тръмп", обяснява Каръл Галахър, преподавател в Американския университет във Вашингтон.

Хората, наричани също американските "патриоти", не представляват еднородно движение и тревогите им варират в различните райони, но те споделят едно също недоверие към федералното правителство.

Идеологията им е смесица от т.нар. сървайвълизъм (survivialism) (социално движение за оцеляване), подкрепа на правото за носене на оръжие, на личната свобода и на самозащита. "Ако погледнете историята на САЩ, ще видите, че такива военизирани групи е имало от самото начало. А причината е, че когато хората са дошли тук, не е имало полицейски сили или армия, така че те създали свои милиции, за да се защитават", обяснява Галахър.

Днес обаче, в правова държава със сили на реда, милициите се възприемат от ФБР и някои организации като екстремистки движения.

165 милиции

"Садърн повърти ло сентър" (Sothern Povery Law Center) - организация за борба с различните форми на екстремизъм - изброи през 2016 г. в САЩ 623 антиправителствени организации, включително 165 милиции.

Трагичните събития в Шарлотсвил (щата Вирджиния) на 12 август, когато на митинг на крайната десница имаше един убит и няколко ранени, извади отново на светло тази силно разнородна мъглявина от групировки, в някои случаи - въоръжени или с ултраконсервативна идеология, често ксенофобска и расистка. Крис Хил отказа да каже дали на тази демонстрация е имало представител на неговата милиция.

В миналото антиправителствените милиции са били благодатна почва за актове на вътрешен тероризъм. През 1995 г. Тимъти Маквей, бивш член на милиция, вдигна във въздуха федерална сграда в град Оклахома и отне живота на 168 души. Целта му била да вдъхнови антиправителствен бунт.

Крис Хил твърди, че подбира много грижливо членовете на отряда си, за да избегне всякакъв радикален елемент. "Ако дават признаци за радикализъм, си тръгват", казва той.

И все пак в неговата милиция крайните идеи са открито формулирани и мюсюлманите са първата мишена. От висотата на своите 22 години бившият военен Чандлър Улф смята, че ислямът иска да господства в САЩ и че той "манипулира изцяло мисленето на хората".

Тези идеи накараха "Садърн повърти ло сентър" да определи "Джорджа сикюрити форс" като ислямофобска екстремистка организация. В САЩ е законно да имаш такива възгледи, както и да носиш оръжие. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: нападениесащтръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 92Арамейците не са евреи!Евреите и *** са шумери!Евреите са от аристокрацията,а шведите -народа!В Библията е написано пределно ясно!Обърни внимание,че евреи никога не са нападали ***,както и обратното!
83
0
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Внесохме какво ли не от запада, стоки, морал, хубави и лоши неща. А кога ще внесем този опит? Събота-неделя доброволно формирани отряди, въоръжени с бойно оръжие?Спокойно, няма да стане.Ужасът за всеки политик е оръжие в ръцете на народа...
82
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готвел се югът за война. Мокри сънища на петата московска колона. В съзнанието на руснака и на българските му слуги не може да влезе, че е нормално в една страна хората да имат различно мнение не само на чашка, а и на практика. Също така е нормално и държавата да преследва тези, които нарушават законите. В юга винаги е имало парамилитаристични групировки. Дори сега да са са увеличили, това не значи, че югът като цяло се е обявил срещу севера.
81
2
 
12
 
! Отговори
КокоБийч/СаутБийч преди 6 години
Естествено е законно да имаш оръжие! Да не искате да сме като раята в БГ, без право на самозащита?! БГ е държава от 3тия свят и ще си остане завинаги такава-още от турско р0бство народа е нямал право да носи дори нож-защо? За да не може да се защитава и да се отсланя на властите да го защитават. Така е и до днес. Робска психика, робски закони. Тук имам Глог 9тка и не требе да е консийлд даже с новите промени в Тенесии...хората си носят оръжието и никой не се чувства застрашен, че ще го гръмнат
80
4
 
15
 
! Отговори
123 преди 6 години
Значи:1. Това са истински хора щом си знаят интереса и не се впечатляват от тъпата американска пропаганда.2. Нормално е тези милиции да се увеличават. преди обонго съвсем бяха намалели, но с неговата силно расистка спрямо белите политика, сам предизвика техният възход.3. (във връзка с коментарите)Арамейците не са евреи. Истинските евреи не са дори и хора, камо ли пък арамейци.
79
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Арамейците са еврейско племе, има юдеи и пр.-Все едно да кажеш, че шопите не са българи.
78
8
 
4
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
***, избиващи комплекси.
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НезнайкоНе е евреин , а арамеецИ не е Финландия, а Дания...
76
1
 
16
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Една умна глава (непомня коя точно) е казала "Ако искаш мир - Готви се за война". За съжаление историята многократно е потвърждавала това. А иначе - Недай боже да стане такъв конфликт - Би ми се искало да видя какво ще направят тези "мъжаги". Няма човешко същество, което да е потготвено за такъв ужас. Ако случайно се намери някой - Това за мен би означавало че нищо човешко не е останало у него. Да си потготвен да гледаш трупове на деца, разкъсани изгорели хора... Как ли може да се потготви човек
75
6
 
11
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Много е лошо човек да живее в някакъв свой измислен свят. Да възприемаш войната като някаква игра и най-вече ядрената, е чисто безумие. Тези хора виждали ли са истинският ужас на войната. Разкъсани тела, откъснати части от тях, да не говорим за изпарените при ядрен взрив, от които не е останало буквално нищо. Що за малоумие е това? Да се готвиш за война. Сякаш това е нещо неизбежно като земетресение или изригване на вулкан. Войната се предизвиква от *** и целта е да не се допуска.
74
0
 
17
 
! Отговори
Бунтар преди 6 години
Браво!Това е първата статия в която чуждиците са правилно написани на кирилица и пояснени с тяхното значение, а не просто написани и читателите да се чудят какво е това.Така е правилно да се прави.Браво!
73
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ги финансира тия милиции в САЩ?
72
16
 
5
 
! Отговори
СЪЩИ КОМУНИСТИ ! преди 6 години
Все едно чета за нашите комунисти направили държавния преврат . Щом действат по същия начин - ще ги сполети същото както при нас !
71
10
 
12
 
! Отговори
БГ-Гражданин преди 6 години
До Аналог ..... нашите "аналози", са по скоро аналози на "вълците на путин", защото са единствените които ги посрещат радушно и даже се съешават с тях. А иначе Крис и неговите приятели поне имат някакво образование и ценз, както е видно от публикацията горе, за разлика от едни нашенски патриоти, като Перата и Динко от Ямбол например, чиито патриотизъм се изразява в това, че дори не могат да пишат грамотно на матерния си език / дано поне рушкия да и е по-добър / .... !!!
70
0
 
11
 
! Отговори
аналог преди 6 години
БНО "Шипка" и СЗО"Левски" са аналозите на такива организации у нас.Българи, от всички страни, обединявайте се!
69
1
 
9
 
! Отговори
толерантен преди 6 години
Мин. на външните работи на Русия е призовал и двете страни да се въздържат от насилие. Предложил е посредничество за решаване на въпросите между тях в духа на демокрачните и хуманни ценности.Междувременно Жириновски се е срещнал с ръководителите на Обединените Южни Милиции и също е призовал да се въздърржат от насилие, засега.Захарова е видяна да раздава курабийки по тренировъчните лагери на южняците.
68
7
 
7
 
! Отговори
до Бг Евреин преди 6 години
Исус Христос не е евреин , а АРАМЕЕЦ. Езикът на който е проповядвал е арамейски.
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2/3 от населението им вярва, че светът е създаден преди няколко хиляди години, а половината от тях вярват, че второто пришествие ще се случи скоро. Щом с такива неща могат да се манипулират, какво остава за панаира по телевизията.
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Структурата на "семеен тип" организация рано или късно се изражда в партизански тип движене. ИРА имаха успех точно поради затворения тип на организация, докато Шин Фен не ги продаде. Нещо като разликата между комунистите и партийците. Скоро щр започнат граждански войни в западните цивилизации, заради липса на някакви ценности, освен парите.
65
11
 
23
 
! Отговори
Бг Евреин преди 6 години
До муспи: незнам муспи ли си, му се спи ли си, но бая си заспал, по отношение на евреите! Или може би си повярвал на ислямската пропаганда за това колко лоши са евреите?! Не забравяй едно- еврейския народ е библейски народ, дал на света много, Иисус Христос е евреин по рождение, а и също не забравяй, че евреите, както и държавата Израел обичат България и българския народ, който е спасил десетки хиляди от Холокоста!