Елитните бригади на Путин претърпяват тежки загуби в Украйна

Те са зле оборудвани
27 май 2022 15:40, Нели Христова
389
Елитните бригади на Путин претърпяват тежки загуби в Украйна
Снимка: БГНЕС

Според британското разузнаване елитните въздушно-десантни сили на президента Путин са понесли тежки загуби, след като са били хвърлени в битки, по-подходящи за по-тежки бронирани пехотни части.

Министерството на отбраната на Великобритания заяви, че парашутистите от ВДС са участвали в "няколко забележителни тактически провала". Те включват неуспешното преминаване на река Сиверски Донец в Източна Украйна този месец и щурмуването на летище Хостомел край Киев.

Парашутисти на ВДС извършиха щурм на летището с около 30 хеликоптера и въпреки че го превзеха, победата им беше краткотрайна, тъй като украинците успяха да си го върнат.

Министерството на отбраната също така цитира "забавения напредък" на ВДС към град Изюм от миналия месец.

"ВДС са бил използвани за мисии, по-подходящи за по-тежка пехота и са претърпели много жертви. Тяхното смесено представяне вероятно отразява стратегическо лошо управление на тази способност и неуспеха на Русия да осигури превъзходство във въздуха", казват от МО.

Още по темата
Министерството оцени, че "неправилната работа" на ВДС в Украйна подчертава как значителните инвестиции на Путин във въоръжените сили са довели до "небалансирани" сили.

"Неуспехът да се предвиди украинската съпротива и последвалото самодоволство на руските командири доведоха до значителни загуби в много от по-елитните части на Русия“, каза МО.

Робърт Кларк, научен сътрудник в Civitas, се съгласи, че силите са били използвани неправилно. "Те са зле оборудвани да завземат критичните плацдарми поради липсата на надмощие във въздуха и са леко разгърнати. Те нямат необходимото оборудване", казва той пред The Times, добавяйки, че би било по-добре да се използват с тактически групи на пехотния батальон за укрепване на руските щурмови линии или за използване на пролуките в отбраната на противника за бързи териториални завоевания.

Бен Бари, старши сътрудник по сухопътна война в Международния институт за стратегически изследвания, каза, че не е необичайно парашутисти да бъдат използвани на земята, когато не могат да извършат операция във въздуха.

"Британците използваха по този начин 16 въздушно-щурмова бригада в Ирак. Използването на въздушно-десантните войски по този начин често се е случвало и често е успявало", каза той.

Украинското главно разузнавателно управление отбеляза, че до 60 процента от високоточното въоръжение на Русия е изчерпано, така че тя търси други методи за нанасяне на удари по критична инфраструктура и е засилило използването на самолети за подкрепа на офанзивите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
5
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
фейк
266
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе не знам от къде черпите тази информация, защото Бурката Рижия Джонсън, вика че му е много мъчно, ама Русия напредвала, а той нищо не можел да направи. Даже Лиз нищо не можела да предприеме! Евно сайтчето има по-добри истичници от МИ-1,2,3,4,5,6,7,8...
265
23
 
18
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
Цената на Руския войник за неговите началници е без значение.Жертвите през ВСВ на СССР се дължат на същото некадърно ръководство.Сталин е избил всички, които са имали малко мисъл в главите си. Руснаците с лъжите си за ВСВ и МИТА, че те са победили сами, стават смешни.Ако не беше помоща на САЩ и другите държави щяха да загубят битките. Те никога не са били Армия, а орда от необразовани хора, които само мродерстват.Мисля, че сега ще бъдат поставени на място.
264
12
 
8
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 1 година
Същите грешки са ставали и по Сталиново време. Въздушно - десантните дивизии, поради липса на настъпателна война, са хвърляни в пехотна офанзива. На фронт от десетки километри горките хора са изправяни в срещни боеве с "шевната машина на Хитлер", която прави около 1500 изстрела на минута и поваля цели полкове пехота. Лошото е, че никой не си е взел поука от това. Всичко това е много тъжно и не бих го написал, ако нямах надежда, че някак може да се спре. Ако има мислещи хора...
263
22
 
20
 
! Отговори
Ива преди 1 година
Абе,***,спрете да пишете тъпотии!След СВОперация от Ос.райна няма да остане нищо,освен развалини?!СЛАВА РОССИИ!
262
4
 
3
 
! Отговори
Путлер преди 1 година
Мууухахааааааааааа!
261
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом необорудваната и с нисък боен дух руска армия, разчисти Азовсталь и принуди 2800 (а може и да са повече), добре екипирани укрофашисти да се предадат (не споменаваме убитите и избягалите), то представяте ли си, какво щеше да е, або бяха добре оборудвани? Мазало! Тъпотията на сайтчето цепи мрака!
260
26
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако фашистка Русия бе започнал да се разширава в друга посока, на накой нямаше да му пука толкова много и нямаше да срещне толкова ожесточена съпротива. Например в посока Казахстан, Туркменистан, Азербеджан, та дори и Монголия. Но глупавите руснаци избраха най-неподходящата посока за разширение на държавата си.
259
3
 
13
 
! Отговори
Диверсант преди 1 година
До дяконЪНе им обяснявай на лгбт младежта, няма смисъл, промивката е огромна!32990 '98
258
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поомекнахте вече с фалшивите новини, войската си напредва, вие си ревете още.
257
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама моля ви се - Не пишете (или преписвайте!) такива фейкови заглавия и под-заглавия! Как ще са необорудвани елитните части на Русия?! Та нали и МИ-? признаха, че именно защото са добре оборудвани руснаците и затова напредват )))
256
5
 
6
 
! Отговори
Развийш ли преди 1 година
Руска салата пичове
255
16
 
24
 
! Отговори
112233 преди 1 година
Пълна измислица, потвърдена от британското разузнаване.
254
11
 
29
 
! Отговори
Kobura преди 1 година
Ония рошавия много реве особенно като разбра че започна изваждането великобритански наемници от Азовстал това че говорят добре руски и все още се прикриват не означава че няма и други освен тези двамата и мароканеца
253
13
 
29
 
! Отговори
Група З преди 1 година
Не пишете глупости, ставате за смях.
252
16
 
31
 
! Отговори
независим преди 1 година
краино глупава статия украинците първо побеждават А след това бягат или се предават а Русия расте ли расте колкото и да са *** някои трябва да разберат че наи голямата ядрена сила не може да се победи
251
16
 
16
 
! Отговори
Шойгу преди 1 година
ВДВ-то малко замина, ама поне си набрахме тоалетни
250
34
 
26
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Така в края на войната Украйна ще успее да си върне всички окупирани от Русия територии, включително Крим, а Путин ще остане с пръст в устата!
249
30
 
18
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
"Парашутисти на ВДС извършиха щурм на летището с около 30 хеликоптера и въпреки че го превзеха, победата им беше краткотрайна, тъй като украинците успяха да си го върнат." Дето се вика, хубава работа, ама руска!
248
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ruska reklama.