Кървав Спасовден с 16 жертви край Ямбол

Ужасяващите разкази на очевидците за трагичния инцидент пред Dnes.bg
28 май 2009 13:45, Екип на Dnes.bg
139


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
антифашист преди 14 години
ако става дума за община тунджа тя е община НОВАТОР!!!!!!!!!!!!!!!! наистина ви казвам - води се по някаква линия че е НОВАТОР!!!!!!!!!!! да не прозвучи политически, обаче ако се беше случило на цариградското шосе бат бойко щеше да се сети пръв да си подаде оставката! други никой! аз няма да гласувам така че да не се разглежда този постинг като "политически"
137
0
 
0
 
! Отговори
КМЕТ преди 14 години
Виждам как темата за отговорността много ловко е преориентирана към шофьора и фирмата превозвач. Ако погледнете в сайта на виновната Община - http:// .tundzha.net/ - ще видите, че темата е "отметната" с 3 съболезнователни адреса. Има мултимедия в памет на загиналите антифашисти от някакво село в общината обаче... Според мен поне 1 кмет трябваше да си подаде оставката, а не да бъде използвана тази чудовищна трагедия, предизвикана от безотговорен общински сценарий, за ПР на политиците. Идете и вижте може ли да се използва този маршрут по начина, по който е използван?! Ако не ви се ходи, наредете сергии по цариградското шосе в софия и пуснете пешеходци между автомобилите!!! Може дори предварително да планираме "национален траур" и да бъдем на мястото с 1 час по-рано от другите!
136
0
 
0
 
! Отговори
DOLNA RABOTA преди 14 години
КАК СТАНА ТАКА ЧЕ ИМАМЕ ЧИСТО НОВИ ТАКСИТА И автобуси които не се произвеждат поне от 20 години и питам С КАКВИ ЧАСТИ ги ремонтират тия рейсове ... в испания в градаа дето живея билетчето е 64 цента и автобусите ги смениха 2007 ...след подобни нелепости се сещам ЗАЩО НИ МИ СЕ ПРИБИРА В Бг
135
0
 
0
 
! Отговори
IIsus преди 14 години
Horaaaaa Balgaria shte strada i shte ima kravoprolitia ot vsiakakav harakter oshte mnogo dalgo vreme.Dobre do6li v stranata na NESPRAVEDLIVOSTTA!Ve4na bolka i ujas zaslujavt jitelite na tazi strana.Ve4na!
134
0
 
0
 
! Отговори
Лидия Димитрова преди 14 години
Утеха за душите на близките им......така е в тази държава,като регистрират такива автобуси......ами шофьора не си ли знае какво кара? такива направо да ги претопиш заедно с шофьорите им........НАПРАВО НЯМАМ ДУМИ....МОИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА ВСИЧКИ СТРАДАЩИ...
133
0
 
0
 
! Отговори
Oggy преди 14 години
Абсолютно съгласен с теб. фактите факти. никой обаче нищо не прави. както и ние с теб сега - коментираме, а нищо не правим. Твоят отговор ще е - е аз какво да направя. Ето така мислят всички. ето така няма никога да се променим. Защото всеки един от нас няма никакво желание, вяра и смелост да направи нещо. Защото сме плъхове, които големите обувки на хората ни тъпчат.
132
0
 
0
 
! Отговори
hari.66 преди 14 години
защо всички таксита трябва да бъдат до10год.Добре нека да бъдат нови,това е добре,но автобусите и учебните не.Те нетрябва ли да бъдат до 10год.да не са по сигурни от такситат.А такситата ги побъркват от проверки аз самият съм таксиметров шофьор и ням ден на някои да не бъде проверен за изрядни документи то било психо то какво ли не.не да въжат за всички този закон.ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ВСИЧКИ ЗАГИНАЛИ ОТ КАТЕСТРОФИ
131
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
vsi4ki pregledi v elhovo pri tozi prodan sa falshivi proverete go dobre s firmite ot jambol vsi4ki kamioni minavat ei taka na preglet itova sa firmi ot oblasta na tyrgoviata proverete tozi moshennik
130
0
 
0
 
! Отговори
Prosto az преди 14 години
Otnovo mqmam dumi!!! Samo iskam da kaja, 4e vsi4ki obvinqvat tozi i onzi, vseki gleda i razbira problema, NO Nikoi nepravi ni6to po vuprosa!!! Koga bulgarinut 6te spre da govori i 6te po4ne da vur6i ???
129
0
 
0
 
! Отговори
yui преди 14 години
Поклон пред загиналите.Цялата ни държавица е прогнила отвсякъде. Днес карайки, се загледах по пътя, колко такива автобуси се движат. Всичките до един са потенциални убийци. И за какъв психо тест говорим на човечеца, с каква сила на психиката ще спреш автобус с отказали спирачки. Много добре знаем, дори и тук пишещите, как минават тия тестове, прегледи и изпити....всичко е корупция. Жалко за загиналите невинни хорица, жалко и за шофъора. Той ще отнесе всичко. Фирмата превозвач е виновна, и тези , които са позволили този рейс да се ДВИЖИ.
128
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
потресена съм от това което става в българия.веднага търсим вина у шофьора за това което се случи.тези стари автобуси трябва да излезат из употреба. те платиха за чужди грехове.трябваще там да са...........оставам вие да се сетите кои трябва да са били там.шофьорът не е виновен виновна е скапаната ни държава защото увеличиха годините за пенсиониране.тези които го направиха те не искат да има пенсионери те не ги интересува за нас.те се сещат за хората само когато доидат избори.ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ!
127
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 14 години
ТРАГЕДИЯ Е , НО ЗАЩО НИКОЙ НИЩО НЕ Е ПРЕДПРИЕЛ ПО ВЪПРОСА.ВИЖДАМЕ ГИ ВСЕКИ ДЕН-ТОЛКОВА МНОГО АВТОБУСИ КАТО ТОЗИ, А ВИЖДАЛ ЛИ Е НЯКОЙ АВТОБУСИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ-ОТ ПРЕДИ 50 ГОДИНИ-ТЕ ПОСТОЯННО СА С ПОВРЕДИ. НИКОЙ НЕ ГИ СПИРА ОТ ДВИЖЕНИЕ, ТЕ ВСЕКИ ДЕН СЕ ДВИЖАТ ПО УЛИЦИТЕ НА ГРАДА. БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРОФЕСИОНАЛИЗМА НА ШОФЬОРИТЕ СА ИЗБЕГНАТИ ДЕСЕТКИ ЗЛОПОЛУКИ /ИНФОРМАЦИЯТА МИ Е ОТ ДОСТОВЕРЕН ИЗТОЧНИК , А НЕ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ/. ЗАЩО СЕ ДОПУСКА ТЕЗИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА ДА СА В ДВИЖЕНИЕ , КАКВО ЧАКАМЕ -ПОРЕДНАТА ЗЛОПОЛУКА ЛИ?
126
0
 
0
 
! Отговори
една българка преди 14 години
Проблемът е следния: повсеместна липса на контрол и корупция на най-ниските нива в държавата, която граничи с кокошкарство. Иначе няма как да обясним, защо такъв автобус въобще е в движение. Няма как да обасним, защо този човечец (който без съмнение ще стане изкупителната жертва на тази трагедия) кара без да е минал психотест. Правила в държавата има. Въпросът е че никой не ги спазва. Каквото правят висшестоящите, такова и редовите граждани. Има и нещо друго - у нас живота е безценен, т.е не струва пукната пара. От безверието, състоянието на безнадеждност и липса на всякакъв морал, сме се превърнали в нещо по-лошо и от животни. Общество без ценности. После Господ ни наказва. Не! Наказваме се ние самите, защото мразим най-висшето и ценно нещо - живота. Жалкото е че тези шестнайсет души- Бог да ги прости- няма да са последните. И така ще е докато не се сетим, че сме граждани, докато не излезем от черупките си и не възпитаме у себе си нетърпимост към далаверите, кокошкарството, постоянното мачкане на човешкото достойнство. Иначе повярвайте никой и нищо не може да ни помогне.
125
0
 
0
 
! Отговори
Тодор Бойчев преди 14 години
А за другото..... има едно решение висока самодисциплина.Колко от вас са подали жалба за конкретен проблем, колко от вас са заявили лична позиция....ще става и по-лошо.Липсва гражданската позиция у съвременния българин и в това е големия проблем.Повечето са анонимни и затова всичко се разрушава.Това е!
124
0
 
0
 
! Отговори
М преди 14 години
Аз съм само на 20 години и ми писна да чета как за всичко се обвинява държавата и правителството. Това е трагедия, огромна трагедия, не може ли за миг поне да замлъкнем пред паметта на тези хора - майки, бащи, баби, дядовци...деца! Вина има и относно това няма спор, но защо се излива тази злоба. Когато се отвръща с лошо няма как да очакваме добро, нали?! Омръзна ми да чета по форуми и сайтове как държавата ни била "прогнила". Хора, държавата това сме ние! Политиците кой ги избира?! Нима не сме ние? Няма нужда от тази злоба...и единственото, което мога да кажа е - Поклон пред паметта на тези хора! Дано сега са на по-хубаво място.
123
0
 
0
 
! Отговори
ss20 преди 14 години
стига с тази омраза бе хора .загинали са българи а ние търсим кои е виновен то не бяха комунисти турци извънземните и кои ли не .не ние всички сме виновни аз ти тои вие всички ние .не може правителството да седи на главата на всеки от нас че да се сетим да спазваме законите .четох писаното от 36 и ме е яд че един сърбин ли е или македонец ни казва че сме изпаднали в безвремие. станали сме лоши и бог ни наказва нека днес да помълчим и да помислим колко сме грешни бог да прости починалите
122
0
 
0
 
! Отговори
phate преди 14 години
Цялата държава сте безхаберници, вие дето пишете тук, а утре на изборите ще оставите пак баба ми да избира депутати, президент и т.н. Всички мрънкате, че има корупция, ама сте първите, които сте готови да "бутнете" една почерпка. Уж ви е мръсно, ама си хвърляте ***, където ви падне. Доган, Първан, Сергей, , Мостов, турците, ***, селяните, полицаите, политиците, озоновата дупка, войната в Ирак, Буш, Путин, капиталистите, комунистите, всички са ви криви. Само да не признаете, че българския народ се е превърнал в една бездушна пасмина, в която истинския закон е "всеки за себе си". Всички вие сте . сте заедно, сте и поотделно. След 50 години, някои от вас може и да разберат за какво говоря. Надявам се дотогава да са ви свършили оправданията, за вашата собствена безотговорност.
121
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
ivan kostov
120
0
 
0
 
! Отговори
Dimitar преди 14 години
mnogo mi e tejko nz kak 6te zaspa az sam ot yambol i prosto nz ne moga ne6ta da pi6a ni6ty prosto molq vi koito e ot Yambol da doide ytre v carkvata molq vi
119
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
119, ами сложи си кирилизатор в компютъра. Програмите не са една или две... И не се плащат!

Спонсорирани публикации