Родилки си носят спринцовки и системи в болницата

АГ-отделението във Варна няма пари за консумативи
27 мар 2010 13:20, Екип на Dnes.bg
115

 

Родилките във варненската болница трябва да си носят всички консумативи за раждането, включително конци, спринцовки, системи и памук. Заради недофинансирането болницата няма пари да ги купи, обяснява ръководството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
1
 
! Отговори
стига папаках преди 13 години
евала, евала!! ха живи и здрави, от 7 милиона скоро на 5 и така нататък. пълна ужасилка цари в това здравеопазване. все повече болни, а горките ни лекари и сестри работят за слава и чест, ама и те почнаха да се озлобяват, много ясно- безпаричието си оказва своя ефект. Хипократова клетва - да, но първо: платете таксата... не е по клинична пътека...това лекарство не можем да го изпишем на в болничната аптека.. къде изчезнаха времето, когато във всяко училище имаше лекар, сестра и стоматолог...
110
1
 
1
 
! Отговори
хьш преди 14 години
Дали някой се замисля кой плаща и какво точно получава от тази здравна система. Много родилки и майки източват здравната каса по най-безсрамен начин. Решението да имаш дете, не трабва да е поради факта, че не искаш да работиш. Защо да не родя да си вземам майчинството пък после ще видим. Първо да мислят какво са произвели, как са се осигурявали имат ли финансова възможност да издържат и осигуряват детето. После идва въпросът колко годишна е най-младата родилка в България?
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ami tova e Balgaria bravo na antikrizisnite merki i na boiko
108
0
 
2
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 14 години
ЕМИ ТО ПО ЕФТИНО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЛЕКАРИТЕ ДА ХОДЯТ ПО КЪЩИТЕ.ТАКА И ТАКА УСИГОРОВКИТЕ НЕ СЕ ПЛАЩАТ,НЯМА ДА СА ЗАДАЛЖИТЕЛНИ.КАТО ТРЯБВА ХОРАТА ДА ХОДЯТ В БОЛНИЦА С ЧАРШАФИ,КОНЦИ,УПОЙКИ И ДРУГИ НАЛОЖАЩИ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НЕЩА.ТАКА ЩЕ СЕ ЗАТВОРЯТ ВСИЧКИ БОЛНИЦИ В СТРАНАТА АНЕ САМО НЯКОЙ.НЯМА БОЛНИЦИ,НЯМА РАЗХОДИ ЗА ПОДРЪЖКА НА ЗГРАДИТЕ,И ТО БОЛНИЯ ЩЕ СИ Е ПО СПОКОЕН КОГАТО СИ Е УДОМА.
107
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Родилки си носят спринцовки и системи в болницата".Скоро може да водят и баба си да ги изражда.Както е трагнало с това здравеопазване!!!!Какво ли да очакваме още?
106
0
 
5
 
! Отговори
..безплатно ,било... преди 14 години
Ето ви го "безплатното здравеопазване".....с подръчни материали!..Ако ви се счупи крак-носете си,рендосани дъски за шини и стария *** на дядо ви!!!!Може и прясно отсечен клон от дуд....чама е скъп,вече!
105
1
 
2
 
! Отговори
777 преди 14 години
NIWO NERAZBIRATE ..!!! -TOVA E DARZAVNA POLITIKA !!! -PO TOZI NA4IN SE :NASAR4AVA: RAZDAEMOSTA VAV BALGARIIA !!! - TOVA E....POLITIKA....???
104
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 14 години
А къде отиват парите от здравните ни вноски тогава? За лъскавите офиси, лимузините и за лечението на неосигурени и осигурявани от държавата?В АГ болницата е ясно - нали над половината родилки са ***, тоест НЕПЛАЩАЩИ нищо !!!
103
0
 
6
 
! Отговори
RM преди 14 години
Когато раждах (2001) влязах с два кашона медикаменти и консумативи - купени по списък на АГ-Варна (бяха си приготвили напечатани лисчета), така че не се изненадвам.
102
0
 
11
 
! Отговори
Darusia преди 14 години
Тази ситуация ми напмня за 1997 г., когато раждах за първи път. Всичко си носехме за раждането. Когато 2003 г. отивах да раждам второто си дете дори бях очудена, че този път не е нужно да нося каквото и да било... Извода ми е, че вместо да вървим напред, ние се връщаме назад, много назад...
101
3
 
5
 
! Отговори
Истини преди 14 години
И защо няма? Защото се надписват изследвания, следователно се изразходват консумативи, които при наличие се прехвърлят в частната практика, или се източват под формата на парични средства от НЗОК. А после защо НЗОК свършвала годишният бюджет през септември?! Защото минимум едно тримесечие се краде.
100
2
 
8
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 14 години
Добре дошли в Корумпестан.А знаете ли,че дори в болниците на Тамбукту не е така.
99
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Те до преди няколко дни говореха, че даже не могат да си платят тока. Хайде бе, Бойко, нали са държавни? Защо не им платиш тока, като са държавни? Или са държавни само когато трябва да вземеш от тях, а когато трябва да им дадеш, са търговско дружество и да се оправят? Колко пари даде за нова техника в тая болница? *** си, ама няма да изпиташ на гърба си последствията от простотиите си. За теб има Правителствена (т.нар. Болница Лозенец), а варненци кучета ги ялил, нали?
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Поне от 15 години във всички болници във Варна е така.
97
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ало господин Йорданов що така бе.Все пак сте морската столица и сте големи претенции.Не напразно на колите ви е изписана латиската буква "В" което вероятно означава бушмени.
96
1
 
25
 
! Отговори
Българин преди 14 години
А дали от *** родилки искат всичко това. Защото в Бургас съм чувал да искат по 4 - 5 пакета памперси за 3 дни. И когато попитаз защо са толкова - отговорът е - ами да има и за ***. Защо в това скапано Бат Бойково и Дянково правителство никой не отваря дума *** да си плащат влсичко - здравни вносдки, осигуровки, данъци. Те си знаят САМО ПРАВАТА и да цвъкат бебета без край, а после да ги захвърлят друг да ги гледа. Консумират от бюджета сигурно колкото са пенсиите на хората.
95
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
tipa BALGARIYA nikoga nyama da se opraviiiiiiii....dobre 4e nesim tam
94
0
 
17
 
! Отговори
В.И. преди 14 години
Интервюто има и продължение ,но е съкратено.Ставаше въпрос и за мизерните условия във въпросната държавна или общинска болница.Какви *** имаше само?Връбчета ей.Удраш и няма мор.Имаше над 5 породи от таз гадна напаст лазещи по стени,первази ,бани и дори легалцата на бебетата.Откачих 5 дни там.Никога вече АГ Варна в тез условия.Язък за кадърните лекари там!
93
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да си раждат в колибите или в каруците. Ако искат и на кофата за *** няма значение само да не харчат парите за Българските деца!
92
9
 
4
 
! Отговори
Димитров преди 14 години
Лекарите ще намалят малко доходите си и ще отделят и за материали и консумативи.

Спонсорирани публикации