Защо да плащам, за да видя историята на България?

Спорове "за" и "против" таксата на Асеновата крепост
12 авг 2010 09:50,
287

 

Такса от 3 лева на човек е въведена от месец за посещение на един от 100-те исторически обекта в България – Асеновата крепост.

Платеният вход предизвика възмущение сред част от туристите и най-вече сред местни хора, свикнали да се разхождат около останките от крепостта.

Част от посетителите отказват да платят, за да не "пълнят гушите" на местните управници. От кметството твърдят, че всички пари за вход ще се използват за облагородяване на района.

За уикенд от такса "вход" се събират около 2000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
1
 
0
 
! Отговори
Marinella преди 13 години
Neka da ima taksa, navsiakade ima taksi za pose6tenie na iztori4eski obekti, puk i 3 leva kakvo sa??? Kade ne sme dali 3 leva, 4e da ni se svidiat za asenovata krepost...Ina4e s taksata za botani4eskata gradina i dvoreca v balchik ne sam saglasna...
272
0
 
4
 
! Отговори
val преди 13 години
В Германия, Белгия и Холандия досега не ми се е налагало да плащам вход за който и да било замък или крепост. Изключение правят музеите към тези (и то не навсякъде). От къде идват парите за реставрации и поддръжка на паметниците на културата в БГ? Ами от данъкоплатците разбира се, защо данакоплатеца трябва да плаща два пъти?
271
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбира се ,че трябва да има такса.Навсякъде по света има такси за музеите и то доста големи.Как иначе ще се реставрират и запазят историческите ценности.Ами инфраструктурата до тях.За цигарки и биричка пари има ,но 3лв за малко култура и история-няма?!В Гърция за всяка историческа купчина камъни има поне 5евро такса.
270
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБСУРДИСТАН!!!
269
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1-3 лева, се понася, все пак трябва да се поддържат обектите, обаче 10 лева за да видиш Боянската църква.... е просто абсурд. Да направят минималната заплата 2000 лева пък тогава да взимат по 10 лева такса!
268
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1na kutiq cigari - 5lv1na obikolka s koqto da opoznaesh ot chasti istoriqta na Bulgariq - 3lvSami si pravete smetkata ;]
267
0
 
3
 
! Отговори
мими преди 13 години
Какво толкова - 3лв?! За да оценим нещо в днешни материален свят, трябва да си платим.
266
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
3 лв? Толкова малко? Няма такава такса никъде по света!
265
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
родом съм от Асеновград, живея в Асеновград, и бих платил 3 лева вход, когато и да отида...
264
2
 
4
 
! Отговори
____ преди 13 години
Мисля, че тази такса е в разумни граници, но има такси в българия, които са над 10лв. Трябжа таксите да са около 5- 6 лв.
263
3
 
5
 
! Отговори
s преди 13 години
Крепостта не се нуждае от тези псевдобългари. Да си живеят в първобитния свят, който са си изградили!
262
3
 
12
 
! Отговори
за 262 преди 13 години
за бира няма проблем, нали скъпи ми селянджър :)) , но за билетче да........ андрешковцииии :))
261
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Живее в Гърция и се стиска за евро и половина...Радвам се, че емиграцията позволява на България да се прочисти от селяни, ама пък са толкова много...
260
2
 
14
 
! Отговори
Цар Калоян преди 13 години
Ами гъско Панчева. ти като живееш в Гърция ходила ли си да разглеждаш Филипи, Дион, Пела или гробът на Филип Македонски за да видиш какви такси събират византийците. така се продава и прави история. Два камъка на куп и ги ограждаш, слагаш им табела и събираш пари. Безплатен обяд няма. като искаш да разглеждаш ще си плащаш. на тоя дебел грък свирките безплатно ли му ги правиш?
259
2
 
22
 
! Отговори
дългоушко преди 13 години
Навсакъде туристическите обекти/и исторически/при посещение се заплащат за вход.Нормарно е ,защото парите се ползват за поддръжка.
258
2
 
9
 
! Отговори
до 262 преди 13 години
Защо пък ти си мислиш, че с приятелите ти трябва точно там да отидете да пиете бира? Утре може да ти хрумне да пиеш ракия навръх паметника Шипка! Егати простотията! А мястото НЕ Е ТВОЕ, набий си го в празната комунистоидна кратуна. Само комунистите вярваха, че всичко е "наше, общо", и виж до къде я докараха!
257
2
 
14
 
! Отговори
Плащащ посетител преди 13 години
Тая *** луда ли е? Навсякъде по света се събират такси, с които се плащат заплатите на служителите и се поддържат полянки и пр. В Гърция не се плащало ли? Я се разходете дотам и вижте сами дали ще можете да се качите до Акропола.Откъде ще идват тия пари за поддръжка ако не от такси? Откъде, а???? от небето?? Комунистическите издънки са свикнали всичко да получават наготово. Водка ще си купи, ама за култура муй е скъпо. Стига сте ни занимавали с кретеноиди, моля ви се.
256
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как си представят тези хора, че може да се поддържа Асеновата крепост без средства? Средствата идват от билетчетата. Който иска да гледа, трябва да си плати билетчето. Нали и хората, които работят там трябва да получават заплати? Ако искаме всички музеи и паметници да са с безплатен вход, то данъците ни трябва да са десетократно по-големи.
255
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tракийската гробница в с. Свещари - вход 10 лв.
254
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Години наред, заедно с приятели от Асеновград и Пловдив сме се качвали там да пием по бира. Имам десетки спомени от Асенова крепост, кои са тези хора, че да опорочават спомените ми и да ограничават свободата ми? Защо си мислят че имат по-големи права върху това място от мен и приятелите ми? Дали, преди да сложат жалката си такса са били дори един път там? Просто направиха така че хората да спрат да ходят там и да спрат да го чувстват като свое.

Спонсорирани публикации