Зимният капан в Родопите. От птичи поглед

90 селища в Пловдив и Смолян останаха няколко дни без ток
13 яну 2012 13:20, Екип на Dnes.bg
48

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Високо напрежение преди 12 години
До всички форумци и по-специално до 46!С 5 думи-е*аха й мамата на енергетиката!България се смяташе за страна с най-стабилна енергетика,било то с мрежи,оборудване и обслужване!А сега е като градска к*рва-всеки я е*ава-никой не плаща!
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оправданието на ЕВН, че е виновен снега, който неочаквано е паднал през зимата, не оправдава и многото аварии в градовете.В Пловдив имаше квартали в които тока гаснеше всеки ден по 3-4 пъти, а там дървета няма, няма даже и просеки за оправдания.ЕВН съкращава хорв, прехвърля дейности на други фирми, за да не се занимават с организация, хора, материали ...Изобщо главната им цел е да скубат българина (нещо като щавене) и кой ще им скръцне със зъби, да не би техния прислужник Трайчо?
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има си лесен начин да се подържат чисти просеките на въздушните електропроводи!Оправдания с горски, селски и общински са за маскиране на некадърност и нежелание да се подържат в техническа изправност ел.съоръженията.Всеобщо е мнението на ел.специалистите, че от времето когато ЕВН "налапа за жълти стотинки" електроснабдяването, тези съоръжения са безогледно ЗАНЕМАРЕНИ!
40
2
 
0
 
! Отговори
vasil преди 12 години
Просеките се извършват от ЕВН, но за целта трябва разрешение от горското,маркиране и т.н..Пускат се писма за разширяване на просеките, но не се дава разрешение от Горското.Ако изрежеш дърво следва глоба.За пътищата да не говорим .После защо няма ток!
39
0
 
1
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
Абе стига с това месо, какво да правят хората, които се отопляват на ток е по-големият проблем. И те ли да се пакетират в студа, бе?
38
1
 
4
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
*** като теб реват за развалено месо, защото при този студ и сняг не им стига акъла да го пакетират и оставят в снега!
37
0
 
7
 
! Отговори
oo1 преди 12 години
КЪДЕ БЯХТЕ ПРЕЗ ЛЯТОТО, ГОСПОДА ОТ ЕНЕРГИЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА ?НА КЛИПА ЯСНО СЕ ВИЖДА ,ЧЕ ТРАСЕТО НА ДАЛЕКОПРОВОДИТЕ НЕ Е ОСИГУРЕНО И Е НОРМАЛНО КАТО ИМА СНЕГОВАЛ ,ДА СКЪСА ПРОВОДНИЦИТЕ И ДА РАЗРУШИ СТЪЛБОВЕТЕ !ДА СИ БЯХТЕ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА ПРЕЗ ЛЯТОТО, НЯМАШЕ ДА ИМА ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ СЕГА!
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ще плати на хората разваленото месо от наработещи те фризери?
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Орлине,много си далеч от истината!Поддържането и почистването на просеките е задължение на електропредприятията,а не на горското!
34
3
 
0
 
! Отговори
baysim преди 12 години
diplomite i znaniata na bg injeneri i na uchenite ot BAN sa tolkova stoinostni, kolkoto visyastite jitzi, opasali vazdushnoto prostranstvo na bg... deto vse im se gubi toka kato povali dajd , snyag ili poduha vyatar
33
0
 
1
 
! Отговори
orlin преди 12 години
mda...marselivite gorski darjavni slujiteli ot gorskite stopanstva lejat i trupat trudov staj....a nekoi ot vas si mislyat , che darjavnite slujbi si satrudnichat , za da slujat po-dobre na balgarskia narod... de gi ?!
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снимали, че през зимата в планината има сняг и вятър!!! *** невероятното!
31
0
 
5
 
! Отговори
Априлци преди 12 години
Може да считате, че този път националното бедствие ни се размина на косъм. Обилния мокър сняг валя от 300-700 /над 700 беше сух/ метра надморка височина в балкана, в ропите незнам. 3-4 градуса по ниски температури и по полето ще ше да ад. Тогава не ми се мисли как щяха да оправят далекопроводи, да почистятат пътищата и т.н. Молете се да не ни застига каквото и да е бедствие в по-голям мащаб, че .......... незнам.
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
32 Много се палиш/плюнчиш майна - споко. Не съм гербер и там подобни, за никой не съм. За никой не съм и гласувал съответно, не се гордея ама... никой не ме кефи, това е положението. Не се оплаквам от нищо. Няма как и с какво да ме обидиш - ако ме разбираш :)
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
29Какъв Станишев пък сега бе гольо! Бе вие герберите не можете ли да разберете някои неща:)))Минаха над две години от управлението на крадливата тройка:))) Вземете се стегнете! това, че некадърността е характерна черта на ГЕРБ не може да се компенсира с предишните:))))
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега е време новите властващи да се похвалят пред избирателите, че са изринали повече сняг от предишните ;) - И това си е PR!
27
0
 
7
 
! Отговори
До 94 Пич преди 12 години
Правиш втора грешка !Не се казват кабели,а проводници!Кабелите обикновенно са под земята,а това което го пишеш го разправяй на децата от детските ясли!Те сигурно ще те разберат!Не го пиша,а после мисля,защото това ми е било професия 35 год!И Правителството има голяма вина ,че пренебрегна организирането на критични щабове,още при прогнозите на метеоролозите!И понеже си "голям"отворко прави разлика между"кит"-мокър сняг и поледица,ЗАЩОТО ПРИ ПОЛЕДИЦА ПРОВОДНИЦИТЕ СЕ НАТОВАРВАТ 60 пъти повече от ки
26
5
 
3
 
! Отговори
Някой преди 12 години
До 9И мишока-съсел Станишев да е - къде е разликата. Те като са били на власт - не е валяло сняг а? Все управниците Ви виновни, я се погледнете малко и се стегнете. Не сме цвете за мирисане ама... да вземем да умираме сега, файда.... Няма нужда. EVN с толкова хора разполагат и това е, колкото толкова - това им са възможностите. И аз искам веднага да стане ама...
25
0
 
8
 
! Отговори
Априлци преди 12 години
Тази на снимката е 20 кV., а те са на частниците. От 110 кV са държавни на НЕК.
24
2
 
21
 
! Отговори
Априлци преди 12 години
Основния проблем, е че през лятото няма кой да разшири просеките в съответствие с височината на дърветата. Не може при 25-30 метра високи борове или други дървета, просеката да е 10-15 метра от едната страна или 20- 30 метра цялата. И това нешо ще продължава, щото 8 - 10 месеца в годината от енергоразпределителните дружества се чудят под коя сянка да се наврят. Да неговорим, че авариините групи са съкратени с 3/4. А къде са им инвестициите в десетки милиони???? И аз стоях 4 дни бе ток.

Спонсорирани публикации