Боб Дилън посвещава нов албум на Синатра

Shadows In The Night излиза на 3 февруари
29 яну 2015 14:54, Александър Попов
1
Боб Дилън посвещава нов албум на Синатра
Снимка: Reuters, архив

На 3 февруари излиза 36-ият студиен албум на Боб Дилън, озаглавен Shadows In The Night. Албумът е посветен на Франк Синатра и съдържа интерпретации на някои от най-популярните му хитове.

Продуциран от Джак Фрост, Shadows In The Night включва 10 песни и е първият студиен проект на Дилън след 2012г., когато излиза албумът Tempest. Пилотният сингъл от албума е Stay With Me, песен, записана от Франк Синатра през декември 1963 г. Сингълът е издаден официално на плоча през януари, 1964 г.

"За мен беше огромна привилегия да направя този албум. Това е проект, който исках да създам от много време, но така и не намирах достатъчно смелост да запиша песни, аранжирани за 30-членен оркестър, с бенд от пет музиканта. Всички песни са записани на живо в студиото – с едно или две повторения. Към записите подходих минималистично: с малък брой микрофони, без слушалки, без отделна вокална кабина, без отделни писти. Знам, че това е много старомодно в наши дни, но за мен това беше единственият правилен подход към този репертоар“, казва Боб Дилън в първото си интервю от три години по повод новия албум.

Shadows In The Night се разпространява у нас в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Боб Дилън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари