Дейвид Гилмор готви европейско турне

Китаристът на Pink Floyd представя нов албум
4
Дейвид Гилмор готви европейско турне
Гилмор. Снимка: Reuters, архив

Китаристът на легендарната британската рок група Pink Floyd Дейвид Гилмор планира да се отправи на самостоятелно европейско турне през септември, съобщава  ТАСС.

Той ще забие пред феновете в Хърватия, Италия, Франция, Германия и Великобритания. Кулминацията на турнето ще са трите концерта в "Роял Албърт хол" в Лондон, предвидени от 23 до 25 септември.

Представители на музиканта са разкрили, че Гилмор ще представи новия си, четвърти самостоятелен албум. Работата по него тече от миналата година успоредно с тази по новия албум на Pink Floyd - The Endless River.

Предишният самостоятелен албум на Гилмор - On An Island, се появи на пазара през 2006 година, като и тогава музикантът го представи с турне.

Официалната продажба на билетите за концертите на Дейвид Гилмор започва на 6 март, петък.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Дейвид ГилморPink Floyd
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Прав преди 9 години
Много добре!
3
0
 
2
 
! Отговори
Прасето Гошо преди 9 години
Жалко че няма да намине покрай нас. Велик човек, извънземен музикант и голям (скромен)човек. Има 8 деца и е постигнал всичко което може да постигне човек същевременно оставайки си земен човек. А за неговата китара няма какво да ви говоря трябва да се чуе. Гласът китарата и душата на Пинк Флойд. Обичаме те Дейвид. Бъди жив и здрав още много години.
2
0
 
8
 
! Отговори
гост преди 9 години
Ако мога да те поправя - ама много голям великан!!!
1
0
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
доста голям великан