Само в Dnes.bg: "Shine On" - новото видео на Simply Red

Бандата пуска новия си албум "Big Love" на 1 юни
Обновена: 22 май 2015 11:05 | 22 май 2015 11:05, Александър Попов
3
Само в Dnes.bg: "Shine On" - новото видео на Simply Red
Снимка: Орфей Мюзик

Култовата банда Simply Red пусна видеото към парчето "Shine On". В следващите 72 часа за територията на България то може да бъде гледано единствено на сайта на Dnes.bg.

"Shine On" е първият сингъл от първия студиен албум на Simply Red от 8 години насам. Проектът е озаглавен "Big Love" и излиза на 1 юни през East West Records. Когато миналата есен бандата обяви голямото си световно турне в чест на 30-годишнината си, фронтменът й Mick Hucknall започна да мисли за завръщане в студиото.

"Чудейки се как биха звучали Simply Red, започнах да пиша песни. Така се появи и "Big Love", разказва Мик и допълва, че в него са включени само оригинални композиции след албума им "Life" от 1995 г.

Сред важните моменти в "Big Love" са първият сингъл “Shine On”, в който феновете отново ще открият запазеното соул звучене на бандата, както и "The Ghost Of Love" – въздействащо соул парче, включващо китара с wah-wah ефект и типа смели оркестрални елементи, вдъхновили Бари Уайт за Love Unlimited.

Фронтменът на Simply Red признава, че последният студиен албум на бандата през 2007 г - "Stay" е опит да се отдалечат от звученето си.

"Със "Stay" бягах от Simply Red. Но сега се чувствам комфортно с идеята да сме соул група. Трябваше да спра да се боря с тази мисъл. Нашето звучене също е оригинално. Наистина не знам друга банда, която е събрала толкова много музикални нишки заедно", заяви Мик.

Европейското турне на Simply Red ще бъде през есента и зимата. Албумът "Big Love" ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Вижте видеото на "Shine On"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Simply RedShine OnBig Love
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Мария преди 8 години
Страхотни, обожавам ги!!! Дано пак дойдат в София :)
2
0
 
7
 
! Отговори
Супер преди 8 години
Браво! От осем години ги чакам!
1
0
 
5
 
! Отговори
Пеликана Грую преди 8 години
Парчето е яко, като трясна 3 ракии и ставам да денся :)