The Soft Moon с концерт в София

Бандата бе подгряваща на турнето на Depeche Mode
23 юли 2015 15:00, Александър Попов
0
The Soft Moon с концерт в София
Снимка: ReelFeel

Aмериканската пост пънк банда The Soft Moon пристига в София на 5 октомври. Музикантите ще стъпят на сцената на Sofia Live Club, като част от петата годишнина на платформата ReelFeel.

The Soft Moon е проект на Luis Vasquez. Той твърди, че никога не е бил предназначен за ушите на публиката, но веднъж стигнал до там, няма откъсване от пристрастяващите ритми. Приглушените звуци, създадени в малкия му апартамент в Оукланд, Калифорния, през 2010-та се превръщат в посрещнатия изключително благосклонно от критиците едноименен дебютен албум, потопен в атмосфера от postpunk и dark wave.

Следват EP-то "The Total Decay" и албумът "Zeros", a последната творба на Vasquez е "Deeper" от 2014 г., където той си партнира с продуцента Maurizio Baggio. Резултатът от перфектното сработване между двамата е албум, който запазва рязкото звучене на The Soft Moon.

Третият му албум е и най-емоционалният досега, записан в Hate Studios във Венеция, Италия, близо до родното място на Giorgio Moroder. Пишейки го, Vasquez e търсил вдъхновение в чуждата обстановка и самотата. Резултатът е музика, която се състои от виещи синтезатори, механични бийтове и тайнствени китари.

Миналата година The Soft Moon са били подгряващата банда на турнето на гигантите Depeche Mode, а тази година ще ги чуем на живо в София на 5 октомври, в рамките на eвропейската си обиколка за последния им албум "Deeper".

Билети за концерта им у нас се продават в мрежата на Eventim.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: The Soft Moon
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари