Том Кийфър – една легенда с концерт у нас

След куп драми звездата идва на 7 октомври
24 авг 2015 14:00, Александър Попов
3
Том Кийфър – една легенда с концерт у нас
Снимка: СМЕ

Том Кийфър се превърна в легенда на рока начело на бандата Cindarella, а животът му е низ от възходи, падения и драми.

След албума Heartbreak Station Том за пръв път губи гласа си, а бандата издава още един преди да се разпадне през 1995 г. За него следват още операции на гласните струни, битка с депресията, развод...

Вярата в собствения талант и любовта към музиката обаче го удържат над водата и групата прави още няколко събирания и турнета –  през 1998-ма, 2000-та и 2002 година. В последните години активността му е вече почти без паузи и през 2013 г. той най-после издаде соловия си албум "The Way Life Goes", върху който работеше почти 10 години.

От тогава той е почти непрестанно по турнета като тази година световната обиколка мина през Щатите, сега прекосява Европа и после отново се връща в Америка.

За да пази гласа си, Том има специален дневен режим от упражнения и загрявки на гърлото, но по думите му "вече всичко е под контрол".

"Идеята за солов албум се роди още в средата на 90-те години, когато се разпадна Cindarella – разказва Том Кийфър. – Писах и трупах материал много години, но все не стигах до записите. Но нямаше натиск, тъй като е независима продукция – така че можех да си подбирам и доизпипвам песните, докато ми харесат. Жена ми Савана, която е отличен композитор, помогна в писането и продуцирането на много от парчетата", разказва музикантът.

На шоуто в София Том, подкрепен от много яка банда, в която е и втората му жена Савана, ще изпълни и голяма част от материала в "The Way Life Goes", както разбира се, и всички хитове на Cindarella - "Shake Me", "Nobody’s Fool", "Gypsy Road", "Don’t Know What You Got", "Coming Home", "Shelter Me", "Heartbreak Station" и др.

Концертът на Том Кийфър е на 7 октомври в столичната зала "Христо Ботев". Организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис пуснаха от днес билетите в мрежата на ТикетПро, като до 1 октомври те ще бъдат на цена 40 лева. В последната седмица пък пропуските ще се продават за 50 лв.

Всички билети, закупени през първите 7 дни, от 24 до 30 август включително, ще са на промоционална цена с 10 % отстъпка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Кристина преди 8 години
До ЖороПривет, А как може да разбера за символичната цена?
3
0
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
Имам 3 пропуска за концерта, ако някой има желание да си вземе на символична цена да ми пише
2
0
 
3
 
! Отговори
Cinderella Fan преди 8 години
CindArella?? Бих призовала автора да коригира името на групата, това е несериозно!
1
0
 
3
 
! Отговори
милко преди 8 години
айде, сега, поне 3-4 парчета са си много готини... а и всичко си звучи в стила на Синдърела, макар и да не е същото. Не може да искаш от музикантите да правят едно и също 20 години...