Iron Maiden с нов албум и световно турне

Бандата ще лети с нов самолет, Брус се учи да го управлява
Обновена: 27 авг 2015 10:09 | 27 авг 2015 09:37, Александър Попов
8
Iron Maiden с нов албум и световно турне
Снимка: Орфей Мюзик

Iron Maiden издават първия си нов албум от повече от пет години насам. "The Book Of Souls" излиза на 4 септември, а британската хеви метъл банда подготвя и грандиозно световно турне през следващата година. Естествено, тя ще лети с Boeing 747-400 Jumbo Jet, наричан още Кралицата на небето.

Вокалистът Брус Дикинсън се обучава за пилот на самолета, който е приблизително два пъти по-голям и три пъти по-тежък от Boeing 757, използван за предишни турнета през 2008/9/11.

Новият Ed Force One ще превози бандата, екипа им, както и над 12 тона оборудване през 88 500 км около Земята за концерти на шест от седемте континента - Австралия, Азия, Северна и Южна Америка, Африка и Европа.

Детайлите около точните дати и графици все още се уточняват и следващите седмици ще има повече информация. Засега е ясно, че "The Book of Souls World Tour 2016" ще започне в края на февруари в Щатите, началото на март ще се отправи към Централна Америка, Мексико и за пръв път ще изнесат концерт в Ел Салвадор, след който ще се върнат в Коста Рика.

Ed Force One ще се насочи към Южна Америка за концертите на Iron Maiden в Аржентина, Чили и Бразилия преди да обърне към Северна Америка в края на месеца за още десет града из Щатите и, разбира се, Канада в ранния април.

Дългоочакваното им завръщане в Япония ще се състои по-късно през април, а след това групата ще гостува за първи път в Китай, преди да се отправи към Нова Зеландия и Австралия за обширна обиколка през първата половина на май.

Следва първото посещение на групата в Южна Африка и огромната обиколка на Европа, която ще бъде от май до началото на август.

"Въпреки че се запознахме с рисковете, които поемаме, тръгвайки на турне с толкова голям самолет, аз все още трябва да се науча да го управлявам преди да тръгнем на където и да било. Така че в момента се грижа за това да се квалифицирам за пилот и капитан на Boeing 747. Упражнявам се на Cardiff Aviatio, личното ми съоръжение за поддръжка на самолети в Уелс, където скоро се сдобихме с изключителен 747 симулатор, на който нямам търпение да се кача", обясни Дикинсън

"The Book of Souls" е шестнадесетият албум на Iron Maiden и първият двоен. Той излиза на 4 септември през Parlophone Records. У нас той ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
1
 
! Отговори
НТ преди 8 години
Между Мейдън и Кейти Пери (ако това са двете крайности, хехе!) има цяла плеяда от нови метъл банди, които правят вдъхновяваща, разнообразна и запомняща се музика, а не предъвкват втръснали шлагери.И аз съм навъртял годинките, но музикалният ми глад не е заседнал в 1991ва.
4
0
 
4
 
! Отговори
до НТ преди 8 години
И ние понавъртяхме годинките и за младите изглеждаме по подобен начин. Нека те си слушат Кейти Пери или там каквото слушат, ние ще си слушаме Мейдън, Стоунс и прочее дъртаняни и те така.
3
2
 
5
 
! Отговори
HT преди 8 години
Албумът е просто трагичен....безвъзвратно старомодни и безлични парчета. Жалко.
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
The best band ever! Up the Irons!
1
7
 
4
 
! Отговори
The trooper преди 8 години
👍 супер новина!