Таря Турунен се завръща, готви голям концерт в София

Гостуването на финландската прима е на 7 февруари в "Универсиада"
16 ное 2016 11:30, Красимир Ангелов
19
Таря Турунен се завръща, готви голям концерт в София
Снимка: Loud Concerts

Всяко гостуване на финландската метъл кралица Таря Турунен у нас е безспорен празник за многобройните й фенове у нас. Така ще бъде и този път - в началото на следващата година – на 7 февруари, в зала "Универсиада" тя ще изнесе концерт, съобщиха организаторите от Loud Concerts.

Билетите за шоуто на Таря в София влизат в продажба в мрежата на Еventim и партньорите им в цялата страна. Първите 200 билета ще бъдат на специална промо цена от 35 лева, а след тяхното изчерпване ще могат да се закупят за 40 лева.

В деня на концерта, както и на място на входа на зала "Универсиада", цената ще бъде 50 лева на билет.

Датата у нас е част от европейското турне "The Shadow Shows", което стартира през октомври и съвпадна с дигиталното издаване на нов сингъл – Demons In You. През лятото Таря представи албума си в Азия и посети за пръв път Китай, Хонконг и Тайван.

Новото парче Demons In You е съвместно с брилянтната и сексапилна вокалистка на Arch Enemy Alissa White-Gluz и улавя и пресъздава по-мрачната и тежка атмосфера на издадения по-рано тази година албум на Таря - The Shadow Self.

Брилянтните музиканти, които забиват с Таря на настоящото турне са: Kevin Chown (бас китара), Timm Schreiner (барабани), Christian Kretschmar (клавирни), Alex Scholpp (китара) и Max Lilja (чело).  

На 7 февруари в зала "Универсиада", българските фенове на Таря ще могат да се насладят на живите изпълнения на песни от наскоро издадените продукции, както и добре познатите класики, с които се превърна в една от водещите фигури на метъл сцената. Концертът в София е с начало 20 часа!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таря я смятат за една от най-значимите живите оперни певици - лирично сопрано. Сравнима е с Монсерат Кабайе и Рене Флеминг. Пяла е със Скорипънс. Неният Кавър"Over the hils and far the way" стана по-известен от оригинала на Гари Мур. Пяла е с големият оперен певец Валерий кипелов, както и с много други оперни певци.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доро Пеш? коя е пък тая?Метълът това са Таря, Айлин от Сирения, Флор Янсен, Елан....
6
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНай-великата МЕТЪЛ певица?!?? Мисля, че написа името на Доро Пеш с доста правописни грешки.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тарша пее със Скорпиънс, редица известни оперни величия.Идеята че само провалени артисти идват в България е смешна - у нас Сталоун направи 4 филма, Гисбън също се снима в 3-4, де ниро, Банедеръс , Джей Стейтътъм. Ние сем Меката на киното, защото тук е евтино да се снима и да правят продукции, даже и Дийп Пърпъл идваха тук - те ка суперизвестни, но им е било евтино и са прибрали маса пари, защото са пръснали по-малко за разходи.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това е най-великата метъл певица. който не разбира този факт, няма музикален слух.
3
3
 
16
 
! Отговори
До varg - 1: преди 7 години
МНОГО СИ Е ХУБАВА ДАЖЕ ЖЕНАТА! За разлика от нашите певици, дето на 90 - 95% СА ПЛАСТМАСОВИ КУКЛИ! Виж музиката и' НЕ МОГА ДА Я КОМЕНТИРАМ, защото не харесвам подобен тип музика и не я разбирам! Съветвам те, след като явно и ти не я разбираш ДА НАПРАВИШ СЪЩОТО!
2
25
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 7 години
Тая па ли че вие у софийско поле.Нема ли нещо кирка или лопата за нея.
1
6
 
24
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Щото тебе те харесват та знае ли се!!!!!